13

Анонимен

преди 5 години

До 10Все тая. Ако Вапцаров беше останал жив"комунистите" щяха да го натикат или в Ловеч или в Скравена. Те се страхуваха от идеалисти! Мога да напиша доста имена на комунисти идеалисти които бяха набедени народно от "народната" власт и разстреляни заради несъгласие с просташкия селяшки терор. Ето за това все още си врим в гюбрето на глупостта и правим филмчета за да заглушим действителността. Но както всички виждаме - на Янко оная му работа.

12

недко

преди 5 години

а дали е вярно че са го убесели заради убииството на едно дете,чирак..и че само 4 заптиета са го хванали и са го завели до софия,и как така не са го спасили неговите приятели през това време... и е взимал пари от българите като ги е принуждавал,може би по лесно е така,и дали затова е отказал на димитър общи да не обират турците...и този които го е осъдел е бил българин..все догатки,

11

Анонимен

преди 5 години

Престанете да наричате "апостол" един отявлен безбожник. Апостолите са ученици на Христос и са проповядвали Божията правда - те са пратеници на Бог. Затова именно са апостоли. А този се е отрекъл от Бог - какъв апостол може да бъде?! Стига сме кощунствали. Затова се затрива нацията ни - защото се прекланя пред идоли безбожници.

10

на 23 юли 1942

преди 5 години

На 23 юли 1942 беше разстрелян българския пролетарски поет Никола Вапцаров. Той беше осъден от фашистки съд на тогавашното фашистко българско правителство. Вапцаров с гордост застана пред дулата на палачите си, само за да защити това, в което вярваше.

9

ДрагалЪвский Ман Гел

преди 5 години

А за Великия ДрагалЪвский Ай дук,с когото също се гордеем - няма ли кой да направи игрален филм?Главният герой живее в полите на Вотоша.

8

Вяра

преди 5 години

Ако и това момиче и такива като нея ги няма, с каква мисъл за бъдещето ще се живее. Пишете ги едни коментари, престъпни по отношение на този млад човек, ако човек съди по това и за делата ви ... Ето, то е получило нещо хубаво и от училище и от родители, но иска, има претенции към образователните материали и начина на поднасянето им, за да могат да бъдат грабнати всички и да прегърнат живота и заедно да се преборят с трудностите

7

Анонимен

преди 5 години

До 5Една птица пролет не прави. А и сме се оакали много много на широкото та да "чекаме" старите лаври да ни обършат задниците. Левски е бил и преминал. Жалкото е че не можем да проумеем неговия подвиг. Сипем паметници и банални рецитали/филмчета/сбирки но отново наведени и готови за поредната далавера за личностно облагодетелстване и безхаберие за останалите ни сънародници. Лъжем се и трепем взаимно но се мислим за родолюбци. Пълна пародия.

6

Анонимен

преди 5 години

Хубаво че е направила такъв филм, но истински повод за гордост е не това което е било, а това което се прави в момента, а то е пълна скръб. Работата в бегето е грамофон свири , майка плаче...

5

Bolt Thrower

преди 5 години

Аз пък й казвам браво и че можем само да се радваме, че има младежи като нея.

4

Анонимен

преди 5 години

трябва да спрем да гледаме в миналото и да се фокусираме над бъдещето.

3

Ная

преди 5 години

Браво на момичето!

2

Аз

преди 5 години

Нищо ново под слънцето.

1

Анонимен

преди 5 години

Може би но на дали.