Ученичка с филм за Апостола: Има с какво да се гордеем!

Видинчанката Антонина Лозанова се занимава с кино и социални теми
23 юли 2018 15:30, Анисия Иванова
28

1954 гледания   |  Още видео
Вероятно не е останал българин, който да не е гледал филма за Левски в социалните мрежи. Негов автор е 18-годишната Антонина Лозанова.

На крехката си възраст видинчанката се занимава сериозно с кино и социални теми.

"Информацията за Левски е кратка. Филмът е, за да се разбере, че той е основоположникът на българското освободително движение. Въпреки че е лошо положението в страната, има с какво да се гордеем. Докато уважаваме националните си герои и миналото си, няма да се загубим като народ и нация. Трябва да сме едно цяло и да играем като истински отбор", каза Антонина пред Bulgaria ON AIR.

Тя среща голяма подкрепа сред учителите и връстниците си. Готов е и следващият ѝ проект - той ще разказва за времето, прекарано в клас и емоцията от последния училищен звънец.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 10
Все тая. Ако Вапцаров беше останал жив"комунистите" щяха да го натикат или в Ловеч или в Скравена. Те се страхуваха от идеалисти! Мога да напиша доста имена на комунисти идеалисти които бяха набедени народно от "народната" власт и разстреляни заради несъгласие с просташкия селяшки терор. Ето за това все още си врим в гюбрето на глупостта и правим филмчета за да заглушим действителността. Но както всички виждаме - на Янко оная му работа.
12
0
 
2
 
! Отговори
недко преди 7 месеца
а дали е вярно че са го убесели заради убииството на едно дете,чирак..и че само 4 заптиета са го хванали и са го завели до софия,и как така не са го спасили неговите приятели през това време... и е взимал пари от българите като ги е принуждавал,може би по лесно е така,и дали затова е отказал на димитър общи да не обират турците...и този които го е осъдел е бил българин..все догатки,
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Престанете да наричате "апостол" един отявлен безбожник. Апостолите са ученици на Христос и са проповядвали Божията правда - те са пратеници на Бог. Затова именно са апостоли. А този се е отрекъл от Бог - какъв апостол може да бъде?! Стига сме кощунствали. Затова се затрива нацията ни - защото се прекланя пред идоли безбожници.
10
2
 
4
 
! Отговори
на 23 юли 1942 преди 7 месеца
На 23 юли 1942 беше разстрелян българския пролетарски поет Никола Вапцаров. Той беше осъден от фашистки съд на тогавашното фашистко българско правителство. Вапцаров с гордост застана пред дулата на палачите си, само за да защити това, в което вярваше.
9
0
 
1
 
! Отговори
ДрагалЪвский Ман Гел преди 7 месеца
А за Великия ДрагалЪвский Ай дук,с когото също се гордеем - няма ли кой да направи игрален филм?
Главният герой живее в полите на Вотоша.
8
0
 
2
 
! Отговори
Вяра преди 7 месеца
Ако и това момиче и такива като нея ги няма, с каква мисъл за бъдещето ще се живее. Пишете ги едни коментари, престъпни по отношение на този млад човек, ако човек съди по това и за делата ви ... Ето, то е получило нещо хубаво и от училище и от родители, но иска, има претенции към образователните материали и начина на поднасянето им, за да могат да бъдат грабнати всички и да прегърнат живота и заедно да се преборят с трудностите
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 5
Една птица пролет не прави. А и сме се оакали много много на широкото та да "чекаме" старите лаври да ни обършат задниците. Левски е бил и преминал. Жалкото е че не можем да проумеем неговия подвиг. Сипем паметници и банални рецитали/филмчета/сбирки но отново наведени и готови за поредната далавера за личностно облагодетелстване и безхаберие за останалите ни сънародници. Лъжем се и трепем взаимно но се мислим за родолюбци. Пълна пародия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубаво че е направила такъв филм, но истински повод за гордост е не това което е било, а това което се прави в момента, а то е пълна скръб. Работата в бегето е грамофон свири , майка плаче...
5
0
 
4
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 7 месеца
Аз пък й казвам браво и че можем само да се радваме, че има младежи като нея.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
трябва да спрем да гледаме в миналото и да се фокусираме над бъдещето.
3
2
 
3
 
! Отговори
Ная преди 7 месеца
Браво на момичето!
2
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Нищо ново под слънцето.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може би но на дали.