65

Имотен

преди 5 години

Абе пускам си аз обява и след 2 часа копирана от 5 агенции с по 3000 евро отгоре над моята цена и с моите снимки. Обадих се да питам защо и ми затварят телефона. И на техните обяви пише " продавам" .....абе кой те е натоварил теб да продаваш бе, тока си не можеш да платиш, а продавал имоти. Пълен Леш

64

Анонимен

преди 5 години

като си взимах апартамент продавача имаше страшен брокер, беше Юни месец, не можахме да довършим сделката защото брокера бе на море, продавача се наложи да плати и данъците за второто полугодие и да вади нови скици. Но важното е че брокера си почина от мъката да и вземе 3 хилки чиста пара.

63

Гашо

преди 5 години

До пецата:Мен, да беше учил нещо, брокер в бг става и от таксиметров щофьор. Не ти щем "услугата" бегай да миеш чинии някъде

62

Анонимен

преди 5 години

еее друго си е някой на обект за 20 000 евро да взема процент от купувача и продавача и единственото което да свърши е ... да вземе парите?с какво помага брокера в документите? Дори гаранция не може да ти даде за купувач/продавач защото го е видял "днеска".

61

Гашо

преди 5 години

Отиваш с брокер гледаш, след това се връщаш и разпитваш съседите за собственика. Те първо товарят цената на имота с 3 % все едно че собственика ги иска, а после и 3 % от купувача....смях, прескачайте, аз 2 пъти

60

Гашо

преди 5 години

Брокер става този, който не може да намери друга работа. Бивши бармани и сервитьорки

59

Роб на влаЗта

преди 5 години

НОВ ДОМ-не избирайте тези брокери само ще вземат комисионната и нищо от това да ти покажат продавача няма да направят ,с документите не помагат

58

Анонимен

преди 5 години

Моят опит с брокерите, е че са нагли, млади и невъзпитани ***. Като купувач, те водят по всякакви коптори и мизерии и винаги се правят на очудени "ама какво не ти харесав?!". Като продавач имат един и същи лаф: "Ти ми кажи на колко искаш да продадеш, останалото е моя грижа."Тук ми прави впечатление, всяка сутрин има платена статия от брокерски фирми. Явно редакцията е продала дългосрочна скрита реклама.

57

пецата

преди 5 години

Много т.ъ.п.и хора в тази територия доказвате го , по целия свят има посредници, кауфланд също е посредник между вас и фермера който ви продава домати пълни с пистициди от които ще гушнете букета по скоро и също не носи никаква отговорност, защо не ходите по селата да си търсите фермер и да си купувате директно от там а се бутате с количките в кауфланд СЕЛЯНИ ПРОСТИ!

56

Анонимен

преди 5 години

глупости, разбира се. къде има специалност 'брокер', и най-важното къде е регулирана тази професия? някаква централна държавна институция, която да ги следи, нещо изпити да се полагат, професионална отговорност,а?

55

NoBroker

преди 5 години

"Глупости на таркалета" е цялата статия. Пълно е с фалшиви и неграмотни финансово и правно, "брокери", които лъжат и купувача и продавача. И не носят никаква отговорност, ама за нищо, и от тях нищо не зависи, само използват незнанието на хората, и с "мазни" обещания ги скланят да подписват договори за посредничество. 5% от всички брокери си имат на идея, и могат да свършат работа. И взимат пари и от двете страни!!!!!!

54

Коко

преди 5 години

Май за първи път виждам толкова единодушни коментари. Това говори красноречиво за брокерите у тяхната услуга...

53

sante_dog до 41

преди 5 години

Именно за това говоря - брокера трявба да не го премълчава в името на комисионната.

52

Анонимен

преди 5 години

Някои брокери искат такса за оглед на имота, ако евентуалния купувач не иска да плати за оглед, просто не разбирате, че има кандидат-купувач. Брокерът го отсвирва.

51

Анонимен

преди 5 години

До брокерА ако продадеш панелка, която предишният собственик е ремонтирал и е нарушил носещата конструкция, носиш ли отговорност... финансова? Ако продадеш апартамент и той се окаже с тежести, носиш ли някаква отговорност - в договорите брокерите записват, че проверяват за тежести, но никъде не записват каква е отговорността им, ако проверката се окаже невярна.

50

Анонимен

преди 5 години

Пуснах обява в сайт за директна връзка с потенциални купувачи. След половин час започнаха да ми се обаждат от разни агенции за ни. А аз вдигам телефона, защото очаквам да се обади и клиент. Накрая започнах да ги псувам, но те не се отказват. Скоро след това продадох, без брокер, но тъй като валидността на обявата не беше изтекла, брокерите продължиханда ми звънят! Говоря за над 50 обаждания! Нема такива нагли създания!

49

Мислеща до брокер

преди 5 години

Напротив- направо изнудвате хората да подпишат "Договор за посредничество", преди да направят оглед на имота. Искаха ми лична карта и да подписвам такъв от 3 листа на капака на колата на брокера на улицата!!! Става дума за агенция "Адрес" - Русе. Отказах и попитах защо един имот може да се предлага от няколко агенции и то на различна цена, а аз съм длъжна да закупя точно чрез тях?! Отговорът беше, че те така процедирали!!!

48

брокер

преди 5 години

Аз лично не посреднича при сделки със строител или инвеститор. Иначе брокера наистина не носи отговорност за построяването на сградата. Факт. Дори смятам за неуместно брокер да се занимаава с продажба на имот от инвеститор. А колкото до таксите и комисионните - всеки поличава толкова колкото може да си договори. Някои получаваме 3% други 800 лв запалата...

47

Анонимен

преди 5 години

Просто не ползвайте услугите на брокер! Свържете се с продавача/купувача, разберете се с него, и централно елиминирайте паразита по веригата.

46

Ало-измамник до брок

преди 5 години

До брокерАз насила не карам бабите да хвърлят парите от терасата, те сами го правят. Просто съм достатъчно убедителен, като им обяснявам защо трябва да хвърлят хилядарките.