112

Бизнеса

преди 5 години

До .Бизнеса не плаща няма как да има хора който да му работят за без пари. Ми не работете, стойте си в къщи и си почивайте, защо да работите без пари, почивайте си, ходете на екскурзии, пътувайте, радвайте се на живота, вместо да работите без пари.

111

Анонимен

преди 5 години

Всички работят за храна и режийни, какво повече искате? Който иска повече да си отвори фирма, да печели, кой ви пречи?

110

.

преди 5 години

Бизнеса не плаща няма как да има хора който да му работят за без пари.

109

Бизнесмен

преди 5 години

До АнонименДо БизнесменНедей да изпращаш хората нанякъде. Не започвай пак. Ми не заминавайте бе, стойте си в България и работете на български заплати, никой не ви кара насила да заминавате, никой не ви принуждава. Ако искате заминавайте, ако искате оставайте, ваша си работа.

108

Анонимен

преди 5 години

"Основно интересът се проявява в средното професионално образование, там трябва да се акцентира"--------------По татово време в държавата ни имаше хиляди СПТУ и ПТУ. Кой жендар ги ликвидира?

107

Анонимен

преди 5 години

Има грешка, бизнесът търси роби, не кадри.

106

Бизнесмен

преди 5 години

Чух, че в западна Европа давали високи заплати, защо не отидете там да работите?

105

Работник

преди 5 години

Предлагама бизнесмените да не се стремят към печалби, а да работят на нулата и да дават всичко което фирмата изкарва за високи заплати и за тях да си оставят по хиляда две хиляди лева да живеят скромно, а не да са алчни, а на нас да ни дават пари да живеем богато, ама не дават защото са алчни, и това ще ги погуби, ние вече се осъзнахме, няма да работим, ще си стоим в къщи и ще си почиваме, нека те се погубят като са толкова алчни.

104

Анонимен

преди 5 години

Чух, че в западна Европа има доста квалифицирани хора, защо не потърсят там, ако тук няма?А да, заплатите. Никой няма да работи само заради храна и режийни.

103

Анонимен

преди 5 години

До 109ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА.--това за тези , дето те мамят , за да дадеш писмени обещания "да бъдеш актив" , дали важи ?

102

анонимен

преди 5 години

АЛЧНОСТА ПОГУБВА ВСИЧКО. 30 ГОДИНИ НЕ НАТРУПАХА ЛИ ТЕЗИ НАРЕЧЕНИ "БИЗНЕСМЕНИ" ВЕЧЕ. НЕ ОСЪЗНАХА ЛИ, ЧЕ НАРОДА ВЕЧЕ СЕ ОСЪЗНА. ТО ПА ЕДНИ БИЗНЕСМЕНИ НЯКОИ С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ. НИМА СЧИТАТ, ЧЕ РАБОТНИКА Е ОВЦА КОЯТО ВСЕЯЧЕСКИ ТРЯБВА ДА СЕ ДОИ А ТЕ ДА БЛАГОДЕНСТВА. НЯМА ВЕЧЕ БАЛАМИ. НАУЧЕТЕ СЕ СКЪПИ БИЗНЕСМЕНИ, ЧЕ БИЗНЕС НЕ СЕ ПРАВИ БЕЗ РАБОТНА РЪКА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЗАТВАРЯШ И СЕ РЕДИШ В РЕДИЦИТЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ. ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА.

101

sante_dog

преди 5 години

Аве в Испания е такава безработица - 50% от младите там нямат работа, Гърция и те. Чудя се защо не са дошли в Рая на земята да станат стругари и заварчици - под пари ще останат. Или съм сбъркал нещо?Защо бизнесът не търси специалисти 'право' - ами защото масово адвокатите са самонаети. Т.е. на тях не им трябват такива дето не им носят пари. Трябат им да им работят за без пари. Ама не става - не може да изпънеш някой в халето с разбитите прозорци зимата на 2 градуса между железата.

100

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът издирвал кадри... ами да издирва, прав му път, пазарът на труда е голям, като няма кадри в България бизнесът ще си внесе кадри от САЩ, Канада, ЕС, Швейцария, ... Успех на бизнеса в издирването на кадри.

99

Работодател

преди 5 години

НИЕ, работещите, ИЗДИРВАМЕ КОРЕКТНИ, ПЛАЩАЩИ РЕДОВНО ЗАПЛАТИМи издирвайте, кой ви пречи. Пазарът на труда в на ваше разположение, не само в България, можете и в чужбина. А ние търсим квалифицирани работници които да са съгласни да работят за ниски заплати, ще си внесем от чужбина такива ако възможно, но в крайна сметка пазарът на труда решава. Успех ви желая в търсренето.

98

Анонимен

преди 5 години

НИЕ, работещите, ИЗДИРВАМЕ КОРЕКТНИ, ПЛАЩАЩИ РЕДОВНО ЗАПЛАТИ, ОСИГУРОВКИ ВЪРХУ ЦЕЛИТЕ ЗАПЛАТИ, СПАЗВАЩИ КТ РАБОТОДАТЕЛИ.

97

NN

преди 5 години

Трябват им РОБИ. Работници в Германия , Франция, Испания, Англия......... бол, но те работят за пари! Българският работодател не сее научил да плаща и да цени работника.

96

вЕтъра на ПОДмяната

преди 5 години

до 98Каквото е било пак е същото - класовото разделение пак си го има и във великата ви демокрация. Едните народи са господари, а други прислуга! А като никой не ходи да "ловува" по училищата за кадри приложните занаяти ще изчезнат .Всеки търси работа на бюро и комп ,ама това клонче се претрупа .Нкой бял западняк няма да дойде да хване инструмент ,това е работа за балкански субекти .Бежанците нека се крият в матраци и взимат социални помощи , горките те .... Да му мислят румите , българите се топим ,който остане тук да се оправя с бежанците и безработицата .

95

Анонимен

преди 5 години

С трици маимуни не се лови"бизнесменчета".Търсете си със здраве.Ко стана с бесарабските българи и там ли не кълве.Да през лятото някоя прости туираща украинка може би.

94

Анонимен

преди 5 години

Няма седмица без такива статии. Затова - да се направи проучване сред гражданите на европейския съюз, защо не идват да работят в БГ. Всеки може да живее и работи където иска в ЕС. Защо не идват от Швейцария, Люксембург, Швеция, Дания и прочие европейски страни хората да работят тук. Дори и когато са безработни в собствените си страни. Нека те кажат, не ние, за да не ни обвинят в про/анти отношение към тоя и оня. Нека чуждите грацждани кажат защо не искат да работят тук.

93

Тинев

преди 5 години

СЕТИЛА СЕ Е МАРА ДА СЕ ПОБАРА!Тъй наречения " бизнес " в бг-то най-после прозря, че с ****аци и неуки люде работа не се върши.Но, има една приказка: каквото повикало - това се обадило.През последните 30 години, новоизлюпените " бизнесмени " всячески игнорираха образованите и начетени хора. Наблягаха на простите и необразовани. Защото последните можеше и без да им плащат, пак да им робуват.А и то едни бизнесмени, по същество те самите едва-едва сричаха. Тарикати обаче.Да, АМА НЕ !