104

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен112Говоря за правителствено финансираната програма на САЩ "Space Launch System" водена от НАСА. Там Спейсекс не участва а разработката е възложена на други фирми. Тази ракета е сходна по параметри със Сатурн 5 която бе използвана за лунни мисии. Дефакто е съставена от части на совалката като носителите и двигателите, но въпреки това направата и излиза много скъпо като всеки полет ще струва над милиард долара. Големите ракети са сложно нещо и Мъск не може да промени това.

103

Анонимен

преди 5 години

До 110НАСА не работи върху своят ракета, НАСА плаща на СпейсЕкс и Боеинг да разработят пилотирана версия и носител. Много запознати тук много нещо.

102

Анонимен

преди 5 години

До 110Ако беше толкова запознат, щеше да знаеш, че снимката която е показана е концепт. Когато Мъск постна снимката направи това пределно ясно. Изглежда нашите журналисти и вие "запознатите" сте пропуснали този факт.

101

Анонимен

преди 5 години

Като запознат с материята и следващ космическите новини ви уверявам че това няма да лети. Ракета с тези размери и такива невиждани способности е трудна за направа дори със стотици милиарди долари държавни пари и десетилетие усилена работа. Това не е нещо което една частна фирма може сама да направи, а САЩ вече си имат своя ракета на НАСА по която работят последните години и пари за друго няма да дадат. Мъск не е държава и няма ресурс.

100

Анонимен

преди 5 години

Коментарите под тези статии винаги са били много забавни :) открито се вижда нивото на читателите ви :) пълна трагедия.

99

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Космически кораб" е малко преувеличено за кофа колкото багажника на голф...

98

Анонимен

преди 5 години

Русия има космически кораб от половин век. Какво му е впечатляващото на това?

97

Анонимен

преди 5 години

Намирам за възбуждащо-новаторско това, космически кораб да прилича на фaлoс.

96

Анонимен

преди 5 години

"Нали се хвалеха че 14 пъти са кацали на Луната през 1969-та - 1973-та!Ми защо не ползват вече изпитаните?"--------------------------Наистина ли не знаеш защо? НАСА отговаря, че е загубила чертежите.

95

Анонимен

преди 5 години

Пич закъсня, нова година мина и е вече късно за заря.

94

Русия=Психиатрия

преди 5 години

Елон пази се, московците няма да ти простят.

93

Austin Powers

преди 5 години

Днес беше първия старт за 2019 на Фалкон-9. Десет сателита Иридиум. През 2018 Фалконите летяха 21 пъти да видим колко пъти тази. Междувременно руския Протон седи и събира прах. Елон направо им открадна бизнеса.

92

Анонимен

преди 5 години

Разгледайте снимката! Менте, та дрънка! Една такава красива, зализана. Само дето на стабилизаторите прозъртат въжетата, опънати, за да го облекат в плат. И какви са тези стабилизатори, за какво са нужни? И даже амортисьори нямат, щом ще каца обратно на тях. Абе да го напълнят с хелий, та да фръкне този цепелин!Чакам с нетърпение деня, в който на Мъск ще му лъсне дирника! На американския данъкоплатец ще му писне и ще провери дали работи с "неговите лични пари" или с нещо друго.

91

Русия=Психиатрия

преди 5 години

Мисля, че Елон Мъск прекрачи границата на търпението на Путин. Открадна бизнеса на Роскосмос за изстрелване на спътници -изтърпя го. Създаде Тесла с което отприщи революцията на електромобилите - Путин стисна зъби но го прие. Обаче, ако открадне и бизнеса със пилотираните кораби до МКС, това със сигурност ще го вкара в списъка за ликвидиране на Кремъл. Нищо чудно да го почерпят със чайче от радиоактивен полоний.

90

Присмехулник

преди 5 години

аз твърдя, че холивуд са доста по-напред в разпространениято на фалшиви новини, отколкото да пратят някого на луната. което при всички положения не е хуманоидно. но за бъдеще, наместо флагът със звездите и шарките, на луната ще се вее гордо краденият от децата флаг с дъгата...

89

Присмехулник

преди 5 години

журналисти попитали мъск: кога най-после ще летим до марс?тогава той казал: "вас по-първо ще ви пратим на сатурн". това в рамките на днешните "новини" на неолиберал "истанбулците".

88

Анонимен

преди 5 години

С тази ракета ще изпратят Путин обратно на родната му Планета на маймуните!

87

Една добра идея

преди 5 години

Нека Мъск вземе парите от правителството,а после да поръча ракетата в Китай.Там ще му я направят за 1/4 от сумата,при това работеща.Впрочем с Теслата точно това ще стане-вече е купил земя в Китай и ще строи завод.Много правилно решение-фирмата най-после ще излезе на печалба.То в Епъл отдавна работят така и всичко е точно.

86

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЗащо трябва да тества чисто нова ракета като не се знае какъв ще е резултата.този въпрос го изпрати на Гинес - със сигурност ще го впишат в книгата като рекордно малoyмен

85

Анонимен

преди 5 години

До Присмехулникпоказвали въпросната ракета на мъск и питали хората- "вие искате ли да се запишете за полети с това нещо до луната?"а руснаците освен клипчета друго не могат да покажат.Мъск направи ракета, която може да кацне обратно на земята, а на руснаците още им е зор да я накарат да се отдели от земята без да се взриви :)