132

комитата

преди 5 години

давайте им още пари з а помощи да н еплащат з а нищо да си строят незаконни жилища и да н еплащат данъци и после да им давате общински жилища -да се чудиш в каква държава живеем.Пазете ги за изборите и чакайте младите хора които избягаха да се върнат

131

Розово бъдеще

преди 5 години

Спрете им помощите и готово. Няма смисъл да се дават помощи за деца, така само се стимулират да раждат и да ги оставят неграмотни. Като станат повече от българите така и така няма да има с какво да им се плаща, т. е. проблемът само се отлага във времето

130

Пф

преди 5 години

Ами ако нямаш българско смосъзнание, крадеш, мамиш и не говориш езика, не виждам нито една причина да имаш лична карта на Република България. И не говоря за някакъв определен етнос, това трябва да важи за всички етноси, не мисля че има смисъл да се дава гражданство на такива хора.

129

Lan

преди 5 години

Истината е, че са малко държавите които спонсорират ученето на "майчин език", България е една от тях! НО няма желаещи! Точно така! Няма желаещи роми да учат техния си език, защото това пак е учене, пак е някакво образование, а те нямат никакво желание да мръднат и на една йота от първобитния строй, в който са си свикнали да живеят.

128

Lan

преди 5 години

86Чакай бре, някой да ги е спрял ромите да учат КАКВОТО И ДА Е!? Другите държави не издържат чуждите училища! Децата учат цялата седмица в училищата и на езика на съответната държава, а в почивните дни и/или ваканциите посещават българското училище, което обикновено са си го изградили сами - от сградата, през учителите, та до хилядата бумаги. Държавата България им помага с учебници, програми и приравняване на дипломите! ТА КОЙ И КАКВО пречи на ромите събота и неделя да учат ромски?!

127

Валя

преди 5 години

Ами идеално,щом само бабата говори български,помощи и пенсия са се отпускат само на бабата.Другите щом не говорят български, без социални помощи,без безплатно лечение и други привилегии.Държавата чиито език говорят да им плаща здравни,соц.помощи и други екстри.

126

ОБЕКТИВЕН

преди 5 години

"82.млн. лв. са предвидени за покриване на таксите на деца от уязвими групи за детските градини. Вторият проект е Подкрепа за успех за 130 млн. лв."-яко крадене ще пада. Едва ли ще научим къде са отишли парите.

125

Краставичарят

преди 5 години

Мой приятел стана учител в родния ни град. В 9-ти клас учениците не могат да четат и пишат на български език, но ги пускат напред, иначе ще затворят училището. Нема Фючър! Спасявайте се, братя!

124

Кифладжията

преди 5 години

Това е вашето бъдеще.

123

Равносметката

преди 5 години

.... след 1-2 години - стотици милиони изхарчени и НИКАКЪВ резултат .Така е когато си на висок държавен пост с неограничен ресурс да харчиш народни пари, *** си кат' *** но искаш да блеснеш с нещо и да имитираш дейност . А и тихичко да заделиш някой друг мил.... хм, лев за себе си .

122

Анонимен

преди 5 години

Bravo, ama vsichki govoriat na ivrit i sa razbirvat!

121

Анонимен

преди 5 години

До Вече питахмеНикой и никога от МОН няма да дадат такава информация. Там се интересуват от подобни бомбастични резултати, а какво са няколко милиона изтекли в канавките. Важно е чиновниците да отчитат хилядите успехи

120

БГ

преди 5 години

Каракачанов, ВМРО е терористична организация ,която се прави на партия.

119

Анонимен

преди 5 години

До ДжакНе знам дали днес децата имат трудово обучение,каквото ние имахме в миналото и се обучавахме на полезни неща,служещи в живота и ежедневието,а имахме и кръжоци,където също се учеха полезни неща и децата се записваха пожелание,а не насила. Нищо не им пречи да ги въведат отново,ако липсват.

118

Джак

преди 5 години

Някой трябва да го каже: образованието ни е 90% безполезно и не учи децата на нищо практическо.

117

Анонимен

преди 5 години

Ако са в лоши условия и не учат,прибиране на децата в домове за деца до 18 години,там ще се научат да четат и пишат,може и на занаят+труд да ги научат,а и психолог да им помага.А персонала да се следи,дали се отнася добре с децата и дали се хранят добре децата.

116

сара

преди 5 години

Те и българите в чужбина ще станат така - бабата ще говори български, а майката и внучката - чужд език.

115

Анонимен

преди 5 години

Всичко е лъжа на бандитски управление.

114

Вече питахме

преди 5 години

1. Ще ни информира ли някой КОЛКО ПАРИ се похарчиха от бюджета, за да бъдат върнати тези деца в клас, с кандърми?2. Чакаме обективна информация относно това КАК СЕ Е ОТРАЗИЛО НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС връщането на тези деца в училище - дисциплината в клас, успеваемостта на останалите деца? Върнатите научиха ли поне азбуката в рамките на тази учебна година?

113

Анонимен

преди 5 години

"След 20 години ромите ще са над 2млн. колкото българите ,и тогава ще се наложи ромския ,да е втори официален в България.А след още 20 единствения официален!"Няма да стане, защото няма да има кой да ги храни докато те ги бият. Ще трябва или да почнат да бачкат /невероятно/ или да се преселят в европейския меркел-микронен рай /вероятно/.