147

.rotos

преди 5 години

До Браво: Долу Ньойския договор! Името е добре дошло (отново), но не е достатъчно. Цариброд требва да бъде върнат, както подобно нещо направи Румъния с Добрич и Южна Добруджа! Въпреки че от Сърбия подобно благородство не очакваме.

146

До 132

преди 5 години

;))) Добре казано ;)) !!! Излиза,че е така ;))

145

Анонимен

преди 5 години

Ямбол е турското произношение на Ямпол. А Ямпол идва от яма и поле - това е вдлъбната част в полето, където са строили град. В Украйна има 6-7 селища с име Ямполь, плюс един Ямполь в Белорусия.

144

Анонимен

преди 5 години

''Диамполис'' съкратеното от ''Деус Поллис'' -Ти къде си учил старогръцки бе, момко?

143

Анонимен

преди 5 години

Kurjali si e tamam, ama vijte opravete si Batak a, Beden a, Cherno to more...i Aytoz...

142

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 147Демек ... нашити пак прецакали работата?

141

Анонимен

преди 5 години

Нека не се заблуждаваме в искреноста на сърбите с наградата,която националистът Вучич връчи на премиера Борисов.Тя е идея на Путин,за да предотврати евентуална съпротива по линияна ЕС и НАТО,срещу бъдещи сръбскоруски,сепаратистични действия в региона.Русия все още помни забраната за руски бойни самолети над българско небе,по време на кризата в б.Югославия-Косово.Дори преводачката от сръбски на български и обратно,бе рускиня.

140

Waffen SS

преди 5 години

""Неслучайно е имало в края на 18 и началото на 19 век, по време на Наполеоновите Войни в Европа, тука е ммало Феодално-Криминални бандитски времена и Безвластие откъм официалната османска потеря и заптиета (Османската Полиция""Искате да кажете,че е било като сегашните времена .Това показва ,че за 200 години не сме се отдалечили като бит и култура в сравнение с онези времена,просто днес технологията е на по-високо ниво ,но съзнанието на ниво 18-ти век и с дребни изменения

139

Паро Никодимов

преди 5 години

Ямбол идва от Гръцкото ''Диамполис'' съкратеното от ''Деус Поллис'' = Града на Зевс !А Кър Джилар,Джаллие = означава Банди,Бандити от Полята,Полето .Неслучайно е имало в края на 18 и началото на 19 век, по време на Наполеоновите Войни в Европа, тука е ммало Феодално-Криминални бандитски времена и Безвластие откъм официалната османска потеря и заптиета (Османската Полиция !)

138

Анонимен

преди 5 години

Чудото голямо историческо! Боко и да си сдере нещо си, няма да може да смени името на българския ДИМИТРОВГРАД!

137

Анонимен

преди 5 години

Вие мислете първо за имена като "Ямбол" и "Кърджа Али" а после за Цариброд.-------Ямбол също няма нищо общо с турците,Ямбол произлиза от българските стари имена на града Дъбилин, Дубилин,Янболи и накрая Ямбол.

136

Анонимен

преди 5 години

Вие мислете първо за имена като "Ямбол" и "Кърджа Али" а после за Цариброд.---Къджали няма нищо общо с име като "Кърджа Али",кърджалиите са били въоръжени банди,които дори не са били турци,турския султан е изпитвал огромен страх от тях, защото са застрашавали властта му и е бил безсилен срещу тях.Те са грабили масово местното население,турския султан изпраща няколко пъти войска срещу тях,но не успява да се справи и местното българско население накрая му помагат да се справи с кърджалиите.

135

Теорема

преди 5 години

Щом комунисти,турци и *** пищят,значи се е случило нещо добро!

134

Браво

преди 5 години

Свобода за Западните Покрайнини!

133

Анонимен

преди 5 години

покъртително !

132

Анонимен

преди 5 години

пробив - надпис на една табела .. и нищо повече

131

Станьо

преди 5 години

Хубава работа , ама жълтакава. На вожда Голямата тиква е работа.

130

Анонимен

преди 5 години

Aide i na Filibeto taka...na Mastanli pak taka....na Atloolu pak taka...

129

extremist

преди 5 години

ДОЛУ ГРОП

128

Анонимен

преди 5 години

Страшен пробив! Сигурно е braking news по CNN , е..ти смешниците са б..око и вучич, няма такива премиер и президент, сега и за световно по футбол ще ни промиват мозъците, някой вярва ли че ще го дадат на две суперкорум..пирани държави