13

Таню

преди 5 години

Учил съм и в БГ, и в чужбина. Зависи в колко сериозен университет си, каква е нагласата ти. Аз в тая статия прочетох само, колко ше има да краднат мама и тати за малкото милениалче с пренапомпано его, щото само острова, вийш ли. В Дания няма такса, да. Но това е един от малкото плюсове. Всичко останало е като в таксиметрова кола. По-добри опции са Германия, Франция, Нидерландия, Белгия, а ако щете - Полша, Австрия и Чехия. Таксите са символични, другото си е с пари. А льольовците арбайт нещо?!?

12

Анонимен

преди 5 години

Едно време като търках *** из Търново един преподавател разнищваше етимологията на разни термини и чуждоземски думи, та за едната каза , че означавала "търсещ познание" (или нещо от сорта) и каза че преподавателите в университета , не са там да те учат , а да ти покажат как да намериш познанието. И беше прав, ако ти не си отишъл да търсиш , времето и парите ще отидат на вятъра.

11

Aнонимен

преди 5 години

До болезнен фактКато завършил във великата "София" и завършил в чужбина... ще ти кажа, че в чужбина университетите са на съмвсем различно ниво и не учат на мързел и как да се преписва (пример СУ, ТУ-София, УНСС и прочие ). Също доста от курсовете имат домашни и проекти, които ти помагат да се развиеш практически. Развиетие на човек опира до това колко той иска да се развива и какви възможности има. В България университети в днешно време са пародия......

10

Висше образувание

преди 5 години

Когато си пpocт цъpвyл, образованието не помага.

9

болезнен факт

преди 5 години

и безплатно да ми е пак няма да отида да учазащо ли?ами защото завършилите са зомбирани, с промити мозъци идиалистибез умения могат само да филосовстват, да говорят отнесени нещаи купа сено не могат да разделят на две магарета

8

Факт

преди 5 години

Образованието в Северозападна Европа може да бъде чудесен старт в живота,но може и да е едно голямо НИЩО!Всичко опира до човека,неговите качества и усилията,които полага.Иначе е прав един по-долу-инвестицията трудно се избива в България,да не кажа невъзможно.Може би само от "калинките" ако се прикрепят трайно.

7

Анонимен

преди 5 години

Принципно човешкият живот е отишъл където и да си, защото Бил Гейтс, Стив Джобс и арабските шейхове са нищожно количество от човешката популация.

6

Анонимен

преди 5 години

И после кво.... хлъц. Не знам какъв процент си намират работа по специалността която завършват там, но мисля че е минимален. Повечето почват някаква съвсем друга работа, само и само да са там, защото не върви веднага да се върнат.Но, хубавото е че сега има опции, може да се пробва навсякъде из ЕС, което не е малко.

5

Анонимен

преди 5 години

Ако ще се връща в България тази инвестиция няма избиване и не си струва. Ако иска да живее в Англия, която се превърна в едно прескъпо гето, то има някакъв смисъл, ама пак Божа работа.... Зависи и късмет, и какво учиш. Иначе възпитавайте родоостъпници и търсачи на лесен живот и на хляба мекото. Все пак модерни времена сме. Играйте партиотични хора на 3март в чужбина.... и си внасяйте данъците пак там.

4

аз

преди 5 години

До Сметката е вярна Какъв възрожденец бре, аз бях навремето такъв и разбрах едно, МАЙНАТА им на възрожденците, ще си платя образованието на детето колкото и да струва и да се оправя някъде по света, не си заслужава да си отиде още един човешки живот, като на куче без история в тая толкова любима българия

3

Сметката е вярна

преди 5 години

До пътникИма нещо такова,макар и не на 100%.Да кажем,че полученото образование не струва повече от половината на това,което е платено.Ама в търговията(с каквото и да е) е така-трябва да намериш купувач на стоката,убеждавайки го,че е това,което му трябва.Което в повечето случаи е далеч от истината.

2

Анонимен

преди 5 години

За Англия и Лондон специално общежитието е около 800-900-1000 паунда.Джобните са около 500-600 за най-минимални нужди!Сложи и самолетни билети за 2 пъти в годината и т.н.

1

Сметката е вярна

преди 5 години

За 3 години-50 000лв+27 000паунда студентски заем(70 000лв).Общо 120 000лв.Да видим ще има ли полза от цялата работа.Интересното е,че всичко това е отишло при месечен доход на домакинството от 1600лв и заем от само 15 хиляди.Не е лесно да се правиш на възрожденец....