20

Богомил

преди 5 години

Куба 60години е база за износ на "революция" и разширяване на Руската империя под знамето на интернационализма, социализма и борбата срещу колониализма. След законамерният си икономически провал, жестокият и самолюбив диктатор Кастро премахнал всички свои възможни опоненти/Франк Паис, Х.Ечевария,Камило Сиенфуегос, Алмейда, Че Гевара и т.н., нямаше друга възможност освен да приеме военна и финансова/10 милиарда годишно/ "помощ" от Москва, срещу задължението да й върши "мръсната" работа.Факт.Хммм.

19

Богомил

преди 5 години

До ДаолаПиночен предложи на Алиенде да напусне страната, но кубинската му охрана го"самоуби".Трагедията на Алиенде/добър човек и демократ/ е, че се хвана на въдицата на СССР и Куба и започна реформи довели 300% инфлация.Когато разбра, че попада под чужд контрол, беше късно и плати с живота си опита да се разграничи. Излязоха свидетелства за думи на Кастро, че няма да допусне Чавес да последва Алиенде, но Чавес си повярва и го върнаха в ковчег.Не го "излекуваха"!Без нефт и дрога Кастро загива.

18

Богомил

преди 5 години

СССР чрез Куба направи опит да влезе във Венецуела още началото на 70-те, чрез едно неуспешно "всенародно възстание" под ръководството на кубинския генерал Очоа.Преди него Че Гевара се опита в Конго и Боливия.Кубинците/СССР/ пробваха и в Конго, Етиопия, Сомалия, Ангола.Успяха да наложат контрол над Алиенде в Чили, но Пиночет защити страната.Кубинската охрана на президента го "самоуби" заради политическите девиденти. После беше Никарагуа и др., а от 20г. Куба управлява Венецуела и наркотрафика.

17

Даола

преди 5 години

Силно се надявам, че този път на САЩ няма да се удаде да "демократизира" Венесуела по модела на Чили / и убийството на Салвадор Алиенде през 1973 / . Либия, Ирак, Афганистан се успяха да се измъкнат от убийствената клопка на САЩ, но това, което се случва там и до днес показва на света , че трябва да се обедини и съпротиви на моделите за " демократично развитие", които САЩ все още успяват на налагат.Да се надяваме, че Русия, Китай и Индия ще започнат да играят все по-определяща роля .

16

Анонимен

преди 5 години

Краставите кучета винаги се надушват.

15

Lan

преди 5 години

Сутрешно време с кафето и малко пропаганда...Не може ли една статийка за "пресните" наложени със сила демокрации - Либия, Ирак, Афганистан, Косово и т.н. - нещо за развитието на тези хора - БВП, учени, специалисти, петрол...НЕЩО?! Щото то нали хората кучетата ги яли, ама виж икономическите показатели са ни интересни...

14

Анонимен

преди 5 години

ВЗАИМНО ИЗГОДНО НА МАКС Е, ЧЕ НИ ПОЛЗВАТ БАЗИТЕ БЕЗПЛАТНО. пРОДАВАТ НИ ОРЪЖИЯТА ПРЕСКЪПО. КУБА И ВЕНЕЦУЕЛА СА ДАЛЕЧ ПО-ЧЕСТНИ В ОТНОШЕНИЯТА СИ ЕДИН КЪМ ДРУГ НО НЕ Е ПРОПАГАНДНО УДОБНО ДА СЕ ПИШЕ ЗА ТУК. ИМА ЦЕВЗУРА

13

Анонимен

преди 5 години

НАГЛОСТТА няма край. Да се наречеш Независимая газета, при положение че си финансиран от държавата, която ти е най-голям враг. ТОЯ ПУТИН ЗАЩО НЕ ГИ ПРАЩА В СИБИР ТИЯ ЗАВИСИМИ, ОПЛЮВАЩИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ПРЕДАТЕЛИ

12

Анонимен

преди 5 години

До ЧочоЗащо смяташ петрола на продажните цени - АМЕРИКАНЦИТЕ КРАДОХА ПЕТРОЛА НА ВЕНЕЦУЕЛА ПРЕДИ ЧАВЕС ПО 8 ДОЛАРА НА БАРЕЛ. ДНЕС НИ ВЗЕМАТ ЗЛАТОТО НА ЕДИН ПРОЦЕНТ ЗА ДА СМЕ БЕДНИ НИЕ А БОГАТИ ТЕ. НИЕ ПАК ТАКА ИМ ПЛАЩАМЕ СКЪПИ САМОЛЕТИ И СКЪП ТОК ОТ МАРИЦИТЕ ЕТО ТОВА Е СВОБОДНАТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА С КОЯТО ВЪНШНИЯ НИ ДЪЛГ Е ВЕЧЕ 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА

11

Анонимен

преди 5 години

До Поредния вонящДостатъчно е да видиш кой го е писал....

10

Анонимен

преди 5 години

До sd+Първи ...Гербавите ..с челядтта ,с личните асансьори...с евтините апартаменти в Созопол на брега . Само за 17 -20 000 хилядарки . Нали ?

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен8Златните авоари на венецуелаския народ заминаха за русията със ту160-ките.Споко.Той путин ше им го пази.хахаха

8

Анонимен

преди 5 години

Гуайдо да помоли господарите си да не крадат авоарите на венецуелския народ от петрола. Да върне милионите, които са му дали от блокираните венецуелски пари. Правят преврат със собствените пари на Венецуела.

7

Анонимен

преди 5 години

CUBAZUELA явно е на път да склопи очи!? Надай се, те и на коча се клатят.....

6

Анонимен

преди 5 години

Рано или късно диктаторите ЛАПАТ ДЪРВОТО!

5

Анонимен

преди 5 години

Г-жа Василева ако не препише нещо от Дойче Веле, ще препише от Независимая газета, но откъдето и да препише ще е нещо антируско.

4

Чочо

преди 5 години

Взаимоизгодно сътрудничество казват. Ч да направим една малка сметка - 100 хил.барела дневно средно по 70 дол, (силно занижена цифра) са около 210 млн.долара за месец, срещу това Куба праща около 30 хил. специалисти, на които плаща по 300 долара месечно, което право по 10-на милиона на месец. Аз на това казвам изгодно сътрудничество, а не взаимоизгодно.

3

Анонимен

преди 5 години

Винцеремос, дрогаре!

2

Анонимен

преди 5 години

Пропиндостанската "Независимая газета" преждевремено погребва CUBAZUELA.

1

Анонимен

преди 5 години

Амин!И Анатема.