180

Анонимен

преди 4 години

"Много връзкарски бизнес е ИТ-то , знам от опит. Там са си затворена мафия и не пускат никой на хубавото и не помагат на никой."Ххааааагахххахахха

179

Анонимен

преди 4 години

До МенСори, *** тази сума си граничи с бедност з 4ма души. Научиха света да мизерства...

178

Анонимен

преди 4 години

Това е защото за да стане програмист някой трябва да му разпише най-малко заместник министър.Много връзкарски бизнес е ИТ-то , знам от опит. Там са си затворена мафия и не пускат никой на хубавото и не помагат на никой. Най-много ако има някой много добър коудер дето да се смилят да му дават 1000-1500 лв заплата да им върши мръсната работа.

177

Мен

преди 4 години

До Анонимен"Никъде не е така." така да бъде, колко пари осигуряват "приличен менимум" е доста субективно, съгласен съм . Но ако вземем примера за Германия, два заплати от 1616? са 3232? което с детски 380?, а казвам е един приличен минимум, т.е. за Германия твоето "Никъде не е така", аз казвам че не е вярно. За Германия минималната заплата е добре изчислена, в САЩ е същото мисля че федерално е 12$ на час, което е около 4100? на семейство по моята формула, което за САЩ е доста ниско.

176

Анонимен

преди 4 години

В тая държава толкова голяма безработица има сред младите ,че единия вариант е да си търсиш работа за 600 1000 лв другия е да емигрираш

175

Анонимен

преди 4 години

2400 лева ми беше стажантска та заплата за 20 часа на седмица, половина от който бяха 1:1 срещи...Сори, амм е пълен шашма.

174

Анонимен

преди 4 години

До мен"В България в момента не е така."Никъде не е така. Това означава минималната да стане е 1800 лева и повече.

173

Мен

преди 4 години

За минималната заплата е важно да се каже, че трябва да е толкова висока че да позволява едно хипотетично семейство от двама родители и две деца, при което родителите получават минимални заплата да живеят на един приличен минимум. В България в момента не е така. Което дърпа всички заплати надолу. Вече казах защо не се прави, ако се направи ще трябва да се правят реформи, по изгодно за тези дето карат влака е да държат българите в бедност.

172

Анонимен

преди 4 години

Някой ще каже ли в линкедин дали има обяви за работа различна от ит примерно в кол центрове или готвачи ,педагози и тнт

171

привет от Германия

преди 4 години

Каня всички ИТ специалисти ,лекари и др. висшисти от България да дойдат в Германия и да станат кенефомиячи като мене ! Ще получават по-достойни възнаграждения и ще живеят по-добре ! Тази държава я направихте като руска *** !

170

мен

преди 4 години

До привет от Германия1500? в Германия е под минималната заплата, при 9,4? на час за 172 часа са 1616? на месец. Не е коректно да се сравнява с 2300лв заплата в България което е около 4 пъти минималната заплата. Не е коректно, въпреки че в България минималната заплата е всъщност изкуствено занижена, трябва да е някъде около 900лв. Обаче тогава ще се окаже че много държавни длъжности са под или около минимума платени.

169

ШибиРиби

преди 4 години

На софийските айтита с глави като дамаджани им мятам един проект и им казвам искам го за утре. Мобилизация на трета степен чупят си пръстите да се доказват а аз си пия уискинцето на лодката в Хонг конг . Обожавам го София техно парка ногу мозък там ногу айти профешънал

168

men

преди 4 години

До АнонименТова за бездомниците не е вярно, категорично. Всички до един са хора с остри психо проблеми. Преживели са някаква травма с която не могат да се справят. По немската РТЛ 2 често има предавания за разни аутсайдери и всички са такива. Това са хора който в някакъв момент губят връзка с реалността, имат много нисък, или въобще отсъства, интегритет (казано малко по америкасни).

167

Анонимен

преди 4 години

До привет от ГерманияНяма полза от много учене, защото иска много разходи, пари, време, очите се скапват и накрая шефа ти посочва вратата и оставаш безработен. ИТ, лекари са масово клошари като минат 40 г.

166

привет от Германия

преди 4 години

Че какво са 2300 лв . за компютърни специалисти бе ?! Аз като кенефомияч в Германия получавам 1500 евро тоест 3000 лв. и купувам по-евтина храна от колкото в България ,зареждам си резервоара с по-евтин бензин и прочие и прочие ! Досега си мислех ,че получавам по-висока саплата само от българските учители ,но се оказа ,че получавам по-висока заплата дори и от ИТ специалистите в България ! Хумор и сатира сте , на руснаците приличате , братушки сте и братушки ще си останете !

165

Рефрактортрактор

преди 4 години

Най-накрая реални цифри... А не "3000 лева стартови заплати, 4800.леа средни".

164

Анонимен

преди 4 години

До menТака е но няма работа. Обявите са за такива места за които не могат да намерят и явно са много зле. Хубавите места се запълват и без реклама или обява и обикновено са за роднини и приятели. Корупция и шуробаджанищина и няма нищо общо с учене и професорите ги лъжат за да се записват и плащат луди такси.

163

мен

преди 4 години

Аз като почнах като инженер беше "строителния бум", България щеше да влиза в ЕС строеше се много, като студент работех в един магазин за строителни материали, с бонуса можех и 1000лв да стигна, но отидох по специалността за 396лв. Но това ми отвори врата за кариерата която сега имам. Спомням си един случай, имам един приятел/познат та брат му, бях го уредил като завърши инженер на 1000лв заплата, момчето не се хвана щот като сервитьор взема 2000 бакшишите. Познай от три пъти къде е той сега?

162

мен

преди 4 години

до 172 Като искаш вярвай, сам си избираш. Това което е важното е че съм почнал като инженер на 16лв надница в една българска фирма, за 14 години съм стигнал около 80к? на години, с много труд и предприемчивост, без да съм се страхувал от разни *** дето са били около мен, винаги съм помагал на колегите си, и винаги съм бил коректен. Това искам да се знае че може да се постигне, дори и без да си програмист. Това е важното.

161

до 152

преди 4 години

А готов ли си да даваш по $40 на час за добър програмист? Или липсата на кадри се появява само когато намалиш цената?