35

Анонимен

преди 4 години

...Пилотите са се опитали като виждат че горят и трябва да кацнат, просто да направят всичко по силите си и без бордова електроника. Всъщност на 1 видео се вижда, че пилота излиза от горящата кабина пълна с черен дим и се опитва да се качи обратно в самолета по надуваемата "пързалка",за да търси още оцелели- но го спират. Хората от предната част, които са се спасили изобщо в тъмният дим не са знаели, че в края на самолета не са отворени вратите и от там всъщност хора не излизат..

34

Анонимен

преди 4 години

...А от ужаса на Шереметиево - явно само руснаците не са си взели поука - четох на руски, че смятат да си използват неизправните самолети. Сега последната версия е - серия от грешки на пилотите....НО!НО още когато стана инцидента имаше много информация, че пилотите не са били достатъчно добре обучени за кризисни ситуации и изобщо не са били с много летателни часове. Пилотите още тогава излязоха с 1-во мнение, че не са изхвърлили нарочно тонове керосин върху Москва, за да намалят щетите...

33

Анонимен

преди 4 години

...След като е установена повредата -на летището са спряни излитащите и са допускали мин.брой кацащи, има и пренасочени. Всички са ги чакали със 100линейки и друг персонал, който да им помогне при нужда. Самолета е кръжал, докато изхвърли останалото гориво. Самолета захожда и българските пилоти го приземяват като по учебник. Няма пострадали. Още докато кръжат на 2-3 човека им става лошо от паниката. Помагат им още на борда.На 3 страни да благодарят оцелелите - ето така се прави!!!

32

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ...?

преди 4 години

Израелската самолетна компания ЕЛАЛ е единствена в света която освен екипажа изпраща свои хора да проверят всички пътници и бага жа им. По време на престоя в която и да е страна самолета на ЕЛАЛ се наблюдава пак от свои хора израелци.Те не разчитат на нито една страна да се грижи за сигурността на техните самолети.Това са хора преценили опасността от терор и отлично запознати с методите на предпазване.

31

Анонимен

преди 4 години

Егати глупавата статия пак...Никакъв взрив не е имало... (четох и новините на немски). В Кьолн са намерили части от гумата и своевременно са алармирали, че самолета вероятно лети без гума или сериозно повредена. Своевременно са реагирали Израелските власти и летищният персонал. Затова са били вдигнати двата самолета, за да оценят още във въздуха дали има повреда на колелото/колелата. Два-от всяка страна. Казали са, че от лявата страна има наистина повреда на колелото.

30

БРАВО !!

преди 4 години

До @21Свалям шапка на израелците ! Израелците не за разчитали на снимките изпратени от Германия и са направили нещата точно по израелски. Два израелски военни самолета F-16 над морето са заповядали пилота да пусне колесниците за да могат да ги снимат. Снимките са обработени веднага. Пилотити са получили заповед да изпразнят горивото над морето и да кацнат на аварийната писта. 107 линейки са били в готовност на летището. Браво ! Израел е страна в която човешкия живот стои на първо място

29

Анонимен

преди 4 години

До в Русия е такаДришъл, вземи да прочетеш за случая, виж клипчето! В Русия се борят за самолетите и пътниците! Поклон пред смелостта на пилотите на разилия се самолет!А в Германия от некадърност ли, от техническа грешка ли, но преди три дни се сблъскаха във въздуха два супермодерни нови Юрофайтър Тайфун. Единият пилот загина. Но нашите новинари-политичари не съобщиха за случая!

28

JJIvanov

преди 4 години

НАши Българо говорящи преселени в Израле след 1947 година ме поразиха с невероятно чист БЪлгарски език. Нямаха никакъв акцент.

27

Б.Б. Цуни зъГ

преди 4 години

- България пак спаси евреите!

26

Анонимен

преди 4 години

ПАК БОИНГ!

25

бай Стою

преди 4 години

Тия па пилотите толкова ли са нямали една резервна гума да я сменят в движение.Аз на варбурга имам резервна гума, това цял самолет, една резервна гума да няма.

24

@21

преди 4 години

Ми то е доста очевидно, че ако ти каца самолет пълен с гориво с неясна повреда заради която пилотите решават да кацнат веднага, пожарните трябва да чакат около пистата, а не на луната. Не съм анти-руски ***, просто мисля, че това беше ненужна загуба на човешки животи. И шапка им свалям на израелците, че са активизирали целият нужен персонал и всичко е завършило добре. И на пилотите, разбира се, които току що казаха, че са българи.

23

Анонимен

преди 4 години

Гумата на самолета е гръмнала още в Кьолн, продължили са полета и в Тел Авив са очаквали аварийното кацане. Съвсем естествено е линейките да са готови на пистата, време е имало достатъчно.

22

Анонимен

преди 4 години

Това са самолети на поляците от Enterair където си обувачават пилоти. Български дръжки

21

Боби

преди 4 години

До @17"На клипчето в РТ се вижда, че пожарните в Тел Авив идват за 10 секунди. Буквално!"В Тел Авив пожарните са били вдигнати по тревога предварително и са чакали около пистата. В Москва чак след запалването на самолета са вдигнати по-тревога и са задействали по норматив. Но тогава вече е било късно за част от пътниците.

20

@17

преди 4 години

Може и да греша, но ми се видя, че в Москва пожарната пристина доста по-късно отколкото в Тел Авив. Не знам дали се разбра какво точно му е изгоряло на руския самолет, но при всички случаи се е знаело, че каца тежък и с голям риск от пожар. Трябваше пожарните да го чакат на 30 секунди от пистата. Възможно е и понеже е бил по-тежък да не е кацнал на предвиденото място, но все пак, пожарни нямаше. На клипчето в РТ се вижда, че пожарните в Тел Авив идват за 10 секунди. Буквално!

19

Анонимен

преди 4 години

До аз-ътOт много зор ме обърка с някой...иначе...да имам професионална подготовка в няколко сфери на авиацията :) Ще се заяждаме ли или ще си говорим на тема за нивото на пилотите и как и защо може да се спука гума на самолет и за всички последващи процедури като се случи :) :) :)

18

аз-ът

преди 4 години

До аз-ътАз пък съм специалист, без кавички и ще ти кажа, че говориш пълни измишльотини. На базата на какво можеш да потвърдиш твърденията си ?---не не, моето патенце...сбъркал си човека с тая дето пърдиш до нея под юргана. На нея и на майка си ще държиш такъв тон. Ти отправи ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ И ОБИДИ към българските пилоти, който иска да чете по-долу, и аз затова те попитах ОТКЪДЕ СИ ЗАПОЗНАТ С МАТЕРИЯТА, ИМАШ ЛИ ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТОВКА или просто хейтиш докато претакаш киселото зеле...

17

Боби

преди 4 години

Относно катастрофата в Москва1. Пилота е казал че имат електронна повреда не МЕХАНИЧНА, за разлика с инцидента на Бен Гурион2. В Москва самолета каца с максимален запас гориво и максимална маса - при липсата на основна електроника това е оправдано - но точно това довежда до катастрофата3. Службите в Москва са задействани по норатив4. При инцидента на Бен Гурион се е очаквало(самолета е с мин гориво)а)нормално кацанеб)пукане на втора гума и излизане от пистата и тогава какво ще се случи...

16

аз-ът

преди 4 години

Аман от неграмотни журналисти!Колесникът не се взривява.Гумата се е пукнала.---Габриелке, Джокова... Как да ти го обясня бе пиле... за да се ВЗРИВИ нещо е необходим ВЗРИВ или нещо, което да го предизвика. Имаме експлозия (навън), имплозия (навътре), ама за взривяване се иска взрив пиле. Според теб с какво са го напълнили този колесник та да се взриви !?