6

Нищо ново

преди 4 години

До Байфидан: Продължаваш да питаш все същото. В повечето държави нямат машинно гласуване, защото нямат нашите проблеми. Нямат крадлива гербаджийска дружинка, която да иска да се държи със всички средства на власт. Но в САЩ имат вариант на машинна обработка. Всяка бюлетина веднага след гласуването се сканира и съхранява преди някой да успее да я надраска. И така може, но дали е по-евтино и по-защитено не е ясно.

5

За кого са проблем

преди 4 години

До Анонимен: При машинното гласуване няма невалидни бюлетини. Това е голямото предимство. А при хартиените бюленини е достатъчно едно драсване за да стане бюлетината на "неправилно" гласувалия невалидна. Докато се разнасят в чували не е и трудно това да стане. Там е проблема за управляващите, затова не им харесва машинното гласуване.На последните парламентарни избори невалидните бюлетини са били 10%. Това е много и влияе на резултата.

4

Байфидан

преди 4 години

И защо в другите държави няма машинно гласуване като е толкова хубаво?

3

Виц ....

преди 4 години

Виц за програмисти : С машинно гласуване няма манипулация на вота! Ама наистина ли ? Въй, въй .... ами те още преди 10 години обясниха колко ЛЕСНО е препрограмирането на машините за гласуване . И ефтино . Палщаш само на един пргламист , а не на 30-40 броячи на бюлетини... и на печатница да ти ги напечата ... и на целия катун сигаане да гласуват правилно ... и на разни НПО -та да се мълчат...

2

Анонимен

преди 4 години

Глупости! Вотът винаги може да се манипулира. Машината изобщо не е гаранция. Въпросът е че БСП - то преди време ревеше срещу машините защото бяха сигурни че ще спечелят а сега много ги заобича. Какъв е изводът? Че когато всички са назад те трябва да са на терсене. Не знам това ли е политиката ама на такова витийско поведение здраве му кажи. Нека само това ви накара да се замислите трябва ли да се вярва на подобни хора.

1

Ха!

преди 4 години

Ехеее, ама не е това целта! : D