БСП: С машинно гласуване няма манипулация на вота!

Няма друга държава, която да си променя толкова често изборните закони
11 юли 2019 22:42, Боряна Павлова
30

2647 гледания   |  Още видео

Без машини на предстоящите избори през oктомври, реши правната комисия в парламента. Повод за предложението машинното гласуване да отпадне е доклад на ЦИК, който констатира проблеми на последните евроизбори.

От ГЕРБ смятат, че то утежнява бюджета и се оказва изключително скъпо. БСП се обявиха против отмяната на машинното гласуване.

"След като през цялото време на европейския вот машинното гласуване беше умишлено саботирано от хората във властта, сега то няма как да бъде обвинено, че не е сработило, при положение, че не е така", заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Според него единственият начин да няма манипулация на вота и умишлено погрешното броене на бюлетините, е машинното гласуване.

Още по темата

По думите на Костадинов няма друга европейска държава, която винаги преди избори да променя по няколко пъти изборното си законодателство.

"Колкото повече говорим колко струва българската демокрация, толкова повече ще затъваме в абсурдни решения. Сертифицирането беше направено умишлено в последния момент", твърди депутатът от БСП.

Той допълни, че от БСП са убедени, че машината може да бъде безпристрастна, а тази безпристрастност е много необходима, защото никъде в Европа няма купуване на гласове и търговия с влияние.

Костадинов коментира и темата за отхвърленото вето върху промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Той посочи в студиото на "Денят ON AIR", че не е подкрепил ветото на Президента, защото с предложения законопроект не се затварят възможности, а се отворя нова възможност законово и регламентирано да осъзнаем какво е диво къмпингуване.

След като мнозинството в парламента преодоля президентското вето на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие,в сила остават разписаните вече от депутатите изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 месеца
До Цитат на Коритаров: Слагачи всякакви. И Коритаров не прави изключение. А лепенето на етикети похват на Гьобелсковата пропаганда.
29
1
 
3
 
! Отговори
Цитат на Коритаров преди 8 месеца
БСП = Българска Смешна Партия
28
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 месеца
До Анонимен 20: Компютрите се хакват? Не давай мнения за нещо, от което си нямаш хал хабер. Прочети какво значи хакване и как се прави. Не може да се хаква машина, която не е свързана в интернет. Такива чудеса не стават. Може да се направи нещо, ако се разглоби машината, ако се извади чипът и се презапишат данните или се замени с друг. А до чак това няма как да се стигне.
Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. А при хартиените - само едно драсване. 10% невалидни.
27
4
 
1
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 8 месеца
До Г-жа Лъжа: Пак ли ти с този копи/пейст. Дали Корнелия Нинова ще бъде председател на БСП или не го решават членовете на БСП, не гербаджийските тролове. На евроизборите БСП беше единствената парламентарна партия, която увеличи подкрепата си и има един евродепутат повече. Можеше да бъде и по-добре, но за това има време.
Не че има връзка с темата.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е въпросът в машината. Тя сама няма да гласува. Въпросът е в човека, който ще гласува. А човекът яде кебапчета и харчи пари. Който плати, за него ще се гласува!
25
2
 
2
 
! Отговори
ь преди 8 месеца
буахахах, вече никога няма да има дори минимален шанс за немашинално фалшифициране, всичко ще е на 100% :)
24
3
 
12
 
! Отговори
ehBeseto преди 8 месеца
А едно време га ядаха кифтетата и беха на власт не ревяха и не направиха машинното гласуване, ся га трябва да събират гласове, щото 18%-тното им подкрепление от пенционери се споминат - реват. Таковай таковата жувотно!
23
5
 
13
 
! Отговори
Хм! преди 8 месеца
Кое е по-лесно, за да манипулираш вота - да купиш една секционна изборна комисия със всичките й наблюдатели от различните партии, или да купиш един техник, който отговаря за машините за гласуване в 100 секции?
22
6
 
19
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 8 месеца
Курнелия Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а след това се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва още на Курнелия ? Смях...
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На евроиборите имаше машинно гласуване и затова БСП я сколасаха. Машините са много по-лесни за маниполация от хората в комисията. Нямало да има недействителни бюлетини ще ги има ама ще са за партии за които гласуващи дори не е чувал. Голяма част (сигурно над 80%) от не действителните бюлетини са подадени от неграмотни хора - какво ще промени машинното гласуване при тези хора и там е нужно да могат да четат ...
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До За кого са проблем
Не е проблемът дали са бюлетини или машинен вот. Ако някой иска да манипулира ще го направи, не е от значение начинът на гласуване. Има си хора и начини за всичко. Пък и много умни хора са казали - компютрите се хакват И съм сигурна че веднага ще се намерят хора които да го направят. БСП - то пак само си играе на опозиция и се занимава с глупости.Но вече това взе да омръзва.Нека променят малко играта, че стана
голяма скука
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
дали някой от бсп е гласувал с машинките на евроизборите?! Президента Радев гласува с хартийка!
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Големи специалисти. Затова сега и касата им е празма?! Пенкелер :)
17
5
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Ясно защо - руските хакери вече блокираха (хакнаха) няколко машини за избори и ГЕРБ бяха безсилни с/у това, но от БСП биха се възползвали от руската помощ за тях в изборите. БСП да не ги приказва тия небивалици, че с машинно гласуване няма манипулация на вота, защото те точно на такова вмешателство в изборните резултати разчитат...
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имаше един документален филм за няква страна в Африка по БТВ репортерите май беше .Нашата репортерка ги пита черните "Абе ви е тука демокрация имате ли ?" . Ония викат "Да , и избори си имаме с черни и бели топчета ... само че управляващата партия с белите топчета ВИНАГИ СА СЪС ВСИЧКИТЕ СИ ТОПКИ ,а черните топки ВИНАГИ са ПО МАЛКО ".
И общо взето и при нас е така!
15
6
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 месеца
Какво машинно гласуване бе в тая корумпирана бананова република? То пътища няма нито един от край до край, образованието тъне в говнец, хора не останаха в малките населени места.. Те с машини щяли да гласуват.. Божеее
14
13
 
11
 
! Отговори
ПО-ЧЕСТНО Е С МАШИНА преди 8 месеца
а не с подкупени или зомбирани членове на СИК и РИК. Няма нито един недействителен глас, няма как да драскаш по бюлетина и не можеш да го снимаш с телефона за 50 лв. Не можеш да добавиш безброй предварително подготвени листчета с гласа на Айше, дето не идва до секцията или милионите извън страната и които знаеш, че няма да гласуват и не се интересуват от изборите, няма да проверят дали някой гласува от тяхно име
13
11
 
8
 
! Отговори
Време е за промяна преди 8 месеца
До "Ми няма такава": Изобщо не си разбрал как се гласува машинно. Никаква бюлетина няма там. Информацията се съхранява в машината , а тя не е свързана с интернет, няма как някой хакер да манипулира данните в него. А листчето, което се пуска само отброява гласуване
А до Анонимен 9: На последните избори с пиар за държавна сметка и с рязане на ленти в последната седмица Бойко успя да спаси гербаджиите от провал. И затова е всичката тази подготовка за фалшифициране на следващите избори. Ако загубят?
12
9
 
7
 
! Отговори
? преди 8 месеца
Да с машината няма как да има десетки хиляди недействителни гласове.

С хартията е лесно. Ако гласуваш /за другите/ гласът ти става лесно невалиден
11
8
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 8 месеца
Винаги има манипулация на вота, когато БСП, ДСП и ГЕРБ участват в избори, независимо какви. Трябва просто тези 3 партии да не участват в избори и нещата ще се оправят!