39

Анонимен

преди 4 години

Имам чувството че повечето хора искат да останем без дърветата по света.Дърветата съществуват за да ни осигурят по добър кислород, отделно дето поемат вредните вещества в атмосферата.Сега някой ще кажат водораслите, океаните и т.н.Те също са важни, обаче нарушиш ли баланса на природата те чакат природни изменения.Хората си мислят че са господари на нашата планета, ама не познаха и тя си има защитни механизми.

38

Днес

преди 4 години

Точно това са белите дробове на планетата...всичко друго казано и написано са глупости...сега ще стане страшно след тези пожари,ще започнат най различни бедсвия в цял свят......

37

Анонимен

преди 4 години

Горите не участвали, планктона,... Етиопците засаждат по 200 милиона дървета на ден. Тука някои биха им се изсмели, че са позьори. В защита на етиопското самочувствие ще кажа, че има и други "позьори". Невероятно е, че седемстотин поколения след Христа са изживяли живота си и без наличието на учени.

36

Анонимен

преди 4 години

Горите не са част от кръговрата на въглеродите, те могат да поемат огромни количества въглерод, но при листопад или смърт, те отново ги изпускат в атмосферата. Въглерода се натрупва с скалите и на дъното на световния окаен или големи дълбоки езера.

35

Анонимен

преди 4 години

Растенията не поглъщат кислород за да растат, напротив те умират и като всеки друг организъм, гният. В процеса на гниене, натрупаните в тях въглеводори се поглъщат от бактерии, някой от тях издишат СО2, други метан и т.н.

34

Анонимен

преди 4 години

Като чета коментарите стигам до извода че всички *** вече са и ботаници! Ако е за Луната стават астрфизици и т.н. С една дума не може да се спори с ганьовеца. Средно статистическия Бай *** от всичко разбира по-много, въпреки че едвам е завършил средно образование и то по милост. За него източника на знания са филми за конспирация безплатно изтеглени от замундата.

33

Анонимен

преди 4 години

Тука всеки ден горят Гуми и сметища в Столипеново, КЦМ-то на 20км от Пловдив, Шишманци горя 10 дни. Тровят ни всеки ден !Дреме ми за Амазония!

32

Бай Миле

преди 4 години

А сещате ли се че под Амазония има по-интересни неща за продаване от дърва и говрждо- например петролен, злато, цветни камъчета.. май селското стопанство за парлама го изтикват напред ;)

31

Анонимен

преди 4 години

Бизнесмените, медийните могули и политиците който периодитчно бият камбаните по тоя начин изкат хем да оберат парите на който повярва, хем да се изкарат ДОБРИ ХОРА когато вкарат поредната паника, съберат невъобразими пари и после ги приберат чрез местни фирми и проекти за спасяване я на африканци, я на гори, я други глобални катаклизми, Естествено ако не си съгласен да си дадеш вниманието, парите, времето за тези проблеми ти си лошия, ти нямаш сърце и т.н Много добър затворен кръг е.

30

И т.н

преди 4 години

Колко милиарда или вече няколко трилиона бяха изсипани и протмонетата на колко хора бяха експлоатирани на базата на медийната стихия че Амазонската джунгла и други гори са "дробовете на земята"? Определен тип морски водорасли произвеждат около 70% от кислорода на земята. Заверете, проверете и т.нАфрика и беднотията им.. какви сме лоши че те са зле а ние добре. В крайна сметка икономиките им потръгнаха последните 15 години със собствени усилия а парите които се изляха само ги корумпираха

29

Анонимен

преди 4 години

Друг голям вирус който пуснаха в главите ни е грешния ъгъл на мислене където ний хората сме греховници който нараняват майката природа и господнъй и кармичъй сълъвам ще се стоварит върху нас.Ние сме в приятелско-конфликтно отношение с природата на земята. Ние си имаме собствена природа и дух. Айде отидете при горката природа чистак голи и вижте колко ще оцелеете преди природата да ви смаже и изяде с кокалите

28

Анонимен

преди 4 години

Цялата цел на тази информация измислена и рапространена от сумати агенции, този измислен проблем който изкарва от саркофага стари проблеми които са решени или не са критичен проблем е накрая да се стовари всичко върху новият президент на Бразилия защото се сближи прекалено много с Тръмп. Следете нещата по-отгоре и се вижда как от нищо се пръкна нещо и един единствен човек е виновен за това базирано на рехави причинно-следствени връзки! Следете си емоциите - вкарват ви притеснение и страх

27

Анонимен

преди 4 години

Точно тоя случай е страхотен за наблюдаване на чист пример от нищото за глобална пропаганда, как се разпространява и как се опитват да ни създадат емоции на базата на селектирана информация. От НАСА изкараха данни че огнето е средностатистическо. Всяка година има там пожари и с всяка година са по-малко исторически. За това не се говори.Планетата е по-зелена отпреди 60 години (не е тайна освен за медиите, проверете!) заради последователни усилия да се сади повече отколкото се сече. Няма криза

26

да ви е ясно

преди 4 години

Аз казах преди не много време,200 год.има живот на таз планета,не повече.Защото човешката алчност ще я погуби.Сами ще си забийме пироня на кофчега.Който може да търси начин да се спасява ама надали ще,успее

25

Анонимен

преди 4 години

Болсонаро и измамник и болнав психически човек,нихилист

24

Анонимен

преди 4 години

Ефектите от циклите на растенията не се наслагват, а се неутрализират. Разликата в смисъла е значителна.

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 24Никой в статията не обръща палачинката. Просто проблемът е представен под малко по-различен ъгъл и не толкова едностранно. Вярно е, че растенията също използват кислород и отделят CO2 на дишане, и ефектите се наслагват. Това въобще не означава, че горите не са важни. И да, в перспектива амазонската джунгла би могла да се превърне във втора Сахара, като се премине през етапа на саваната. Влажните гори са много крехки екосистеми. Това следва от написаното в статията.

22

Анонимен

преди 4 години

Сори, прав си, кремъчните водорасли съществували и в сладка вода... Това е моя неточност. Но това очевидно не променя смисъла на "несвързаната информация" :) Бъди здрав и по-малко негативен!

21

Анонимен

преди 4 години

Не ми пука

20

Анонимен

преди 4 години

25, вероятно знаеш, че "несързана информация" не съществува... Другото е без значение. А цикли има във всичко. В Слънцето, в стомаха ти, в жена ти, в появата и изчезването на живот и т.н.