104

СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

преди 3 години

... "Вечна дружба между СССР и БКП! Да живее българското БКП, да живее съветското БКП, да живеят всички БКАПЕТА по земните калбета! Бурни ръкопляскания! Трагедия!

103

БКП/ 05.05.2000г.

преди 3 години

До 107. Искаш отговор! " Когато над Дунав се мръкне ... "! Запознат съм с поезията и биографията на Христо Кърпачев, партизанин, антифашист, лежал в затвора за антивоенна дейност, загинал млад на 32г. в полицейска престрелка на Сливешки ливади! Много добър поет, но ако знаеше какви издевателства ще вършат пребоядисаните "комунисти", над българския народ, щеше да се обърне в гроба, щеше да съжалява, че се е жертвал за това престъпно комунистическо управление на БКП, вече забранена със закон!

102

БКП-БСП е позор...!

преди 3 години

ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 1944г. е най-зловещия, мрачен, черен ден за българския народ! Ден на озверели хора, преврат и убйства, ден на позор и безчинства! Ден, поставил началото на 45 годишен терор над българския народ! Създалата се партия БКП по руски модел, изби българската интелигенция, скалъпи проташкия народен съд, построи 86 на брой лагери на смъртта по сталински-хитлеристки образец! Над 60 000 са невинните жертви на комунистическата власт! С криминалната си биография БСП е позор за България

101

прав си

преди 3 години

До ПоздравленияА бе друго си е да живееш в панелка,и да караш трабант!Постижение си е от всякъде!А вземеш ли и софийско жителство,и Господ не може да те стигне!

100

Поздравления

преди 3 години

за Росен Петров,и само да вметна,че ако не беше 9 септември 1944 година,много от сегашните граждани,щяха да продължават да живеят на село,да ходят с потурите и цървулите,и да ручат мамулите!!!

99

Допълнение

преди 3 години

До Анонимен 100:Абсолютно вярно!Както и след 10 ноември 1989 година,много криминални елементи,се опитаха,че някои даже и успяха,да се реабилитират,като заличиха тъмното си престъпно минало,пренаписаха семейната си история,като продадоха майките и бащите си за паница леща,облякоха в костюми,сложиха вратовръзки,станаха депутати и пишман "демократи"!?!

98

Анонимен

преди 3 години

До розаВъв ВСВ не участват само руснаци,руснаците изнасят най-голямата тежест на войната,но участват и Англия и САЩ,а и Франция с партизанското движение,българите също организират партизанско движение и воюват на фронта срещу нацистите,като най-блестящата им битка е при река Драва!ВСВ на Хитлер, ЗАРОБИ цяла Европа,тя не е победа за никого от Европа,а трагедия и който подкрепя Хитлер,фашизма и нацима е враг на Европа и на България!

97

Анонимен

преди 3 години

До 116И какви точно решения България взЕма сама? Посочи поне две-три.

96

така беше

преди 3 години

До роза"Ние ви обичаме,но не ви уважаваме"Това са думи на руски колега,казани под влияние на алкохол на маса!Сега пък обратното!Мразят ни,защото сме били "предатели"!Те просто не могат да си представят,че България може да е независима от тях,и да взима сама решения!И това е в резултат на русофилския ни слугинаж!

95

Анонимен

преди 3 години

Другар на другар кабърче на стола му не слага! Вие се избивайте а БКПтата (всички партии) си ви вземат за мезензе където и като си пожелаят вече 75 години! Бийте се и се тепайте, БКП "черпи"!

94

роза

преди 3 години

9-ти септември е празник за онези,които са получили някакви облаги от него.А иначе той е ден на комунистически преврат,станал възможен най-вече поради окупацията на Червената армия.Такива преврати се извършиха и в другите страни от Източна Европа.Но не можем да не признаем,че по времето на соца от всичките страни от Варшавския договор България беше най-най-най предана на братския СССР!Самите руснаци ни презираха за нашата сервилност.Това е горчивата истина,за съжаление!

93

антисоросоид

преди 3 години

До 111 Анонименааъъъъъхххх ! и го казва другаря ГендърСороски !

92

Анонимен

преди 3 години

2 септември 2020 ден на разединението.

91

Анонимен

преди 3 години

9ти септември е срам и позор за България, величаене на комунистическата про...сто..тия и безумие. Няма какво да го дъвчем повече.НИКОГА ПОВЕЧЕ леви сел..яни с власт! НИКОГА!

90

Анонимен

преди 3 години

До 107/108Отживелици, сънища, бълнуване и напикаване.......при това по устав!

89

Анонимен

преди 3 години

Не може да е празник окупацията на държавата ни от чужда армия, поставила своята марионетка Жоро тарабата начело. Не може да е празник избиването на 20 хиляди души в София за месец, премахването на интелигенцията. Не може да е празник изпращането в концлагери на 200 хиляди българи неудобни на мутрите дошли на власт на 09.09.1944.

88

Анонимен

преди 3 години

До не разбирамНикога България не е била по-свободна,свободата дойде на 9 Септември 1944г. за България!Преди това е имало масови убийства,глад,есплоатация на човека,терор, вкарване на България в чужди интриги и войни,а на 9 Септември 1944г.,България се освободи и стана самостоятелна и свободна държава,със силно развита икономика и образование!

87

Анонимен

преди 3 години

Когато над Дунав се мръкнеи сънен Балканът заспи,отново в полетата бойнипожарът на бунта гори. (2)Отново вървят септемврийци...За всеки загинал геройте мрачно проклинат: "Убийци!Ний пак ви зовеме на бой!" (2)Ний искаме пак свободата, земята и нашия труд,че ние твориме благатасъс сърпа и тежкия чук. (2)А тихият вятър отнасягласа на прикрития враги глуха закана огласяселото и димния град. (2)Кълнем се в смъртта ви, другари,и в всеки загинал герой,че скоро часът ще удари,часът

86

не разбирам

преди 3 години

Как е възможно денят, в който свободна държава реално губи своята независимост, да бъде празник!?

85

Анонимен

преди 3 години

До русофилстващ русофилВсички обичаме Русия,тайно или явно,нашата освободителка винаги ще бъде в сърцата ни!И честит празник на всички в България,това е свещен ден,много българи отдадоха живота си за тази свобода на 9 Септември 1944г.,днес обаче,се манипулира историята и реабилитират фашизма и фашистките зверства се прикриват,за голямо съжаление!Поклон пред всички герои,паднали за свободата на България и Европа през ВСВ!