122

Разбиращ

преди 3 години

Ползвам термопомпа вода-вода на Геосолар В-63. Топля си къщата от 270 м3 с по 140 лева на месец заедно с топлата вода!

121

А +++

преди 3 години

Отоплявам се с три 12 тки Mitsubishi и Fujitsu хипер инветорни климатици А +++ зимата поддържат 24 градуса лятото хлад Влага нулева. Зимата най голямата ми сметка беше 100 лева за цял етаж от къща. Вярно дадох 8 бона но си заслужава.

120

Анонимен

преди 3 години

Никой не споменава термопомпите как се държат при влажно и мъгливо време. От моя опит - не много добре, включително и прехвалените Дайкини.ТЕЦ-а е благина, но само в новите, изолирани кооперации с хоризонтални щрангове. В старите се краде лошо

119

Ангелова

преди 3 години

Пълни глупости, като се започне от заглавието. Към Ситигаз сме - много по-евтино от всякакъв друг вид отопление, плюс топла вода целогодишно.

118

Сбогом Топлофикация

преди 3 години

Отървах се от тези мародери с голям кеф. Не им желая непоисканата услуга, която ми доставят, надписваните сметки, късното пускане на отоплението и късното спиране в жегите, *** изравнителни сметки, които ти съдират кожата. Тия бандити дори фактури не издават бе, само "съобщение къв фактура". Нещастнници!

117

топломер

преди 3 години

Извинявайте но , централното парно плюс топлата вода са лукс и не са за д.били и .лигoфрeни.

116

Анонимен

преди 3 години

А добър ден.А би трябвало да е по-евтино,ако Топлофикация не ни крадеше толкова много.Ама нали е подопечна на Фъндъкова,затова не се учудвайте.Тия ще продължават да ни дерат кожите откъдето могат,ако не ги изметем от всички властови позиции.

115

Факт

преди 3 години

Една колежка преди 4-5 години стана горд собственик на нов апартамент без парно, отопление с климатици. Само дето още първата зима, такъв студ беше в апаратмента й, че се вдигнаха цялото семейство, тя, мъжът й и двете й деца и се натресоха в апартамента на тъщата, който беше с парно.

114

Станислав Рангелов

преди 3 години

До От 113пълни глупости, че с климатик стигаш само 18 градуса. Факт е, че с парно е по-добре като цяло, защото има тръби и се топлят и стените. Но това не пречи да се отопляваш реално и с климатик. От 4г съм с климатик и като го пусна на 22 през зимата постоянно си е идеално!

113

Анонимен

преди 3 години

Най-доброто решение беше до 1989 година - парно и инсталация оразмерена да действа постоянно и да поддържа определена температура според вида на помещението. Сега с тези винтили пускащи и спиращи радиаторите, ефективността на парното спадна много, примерно два пъти.

112

От 113

преди 3 години

Климатиците са ми най-доброто, което намерих тогава на пазара, но ако останалите апартаменти в блока са студени, както е преди да пуснат парното, с климатик посмъртно не мога да стопля апартамента. Пуснат ли парното, целия блок се стопля. Миналата година имахме авария на парното в блока (блокът е нов) и известно време нямахме парно. С постоянно работещи климатици стигнах до 17-18 градуса. Ползвал съм и бойлери за топла вода, но топла вода от Топлофикация си е съвсем друго нещо.

111

До Георги Г.

преди 3 години

Аз не оспорвам качествата на климатика, нито сметките на агенцията, опитвам се да обърна внимание върху нЕкои особености на жилищата до 90-та. Като ги съчетаеш с манталитета на народонаселението по места може да излезе, че грешката е вярна. Т.е. при някои ситуации самосиндикалното спасение на нашенеца от Топлофикация - с климатик и бойлер, може и да не е толкова идеално, колкото му е изглеждало на пръв прочит.Иначе централното топло беше и е добро решение, драмата е в обичаите и политиката...

110

Анонимен

преди 3 години

Тия кво ме карат, да купувам бойлер ли. няма да стане.И кво, климатик плюс бойлер. Ега ти сметките... абе тоя народ наистина не може да оцени парното и топлата вода. Тука е пълно с и.ди.оти комунисти.

109

Анонимен

преди 3 години

На мен с парно ми е добре. Връщат ми е по 90-100 лева на сезон. Тука да не ми говорят за климатици. Климатикът не топли по-добре от парно. Парното е много по-евтино, ако тарикатите не си сменяват радиаторите и си плащат. Така другите почтени хора от блока плащат и от там са проблемите. Парното топли равномерно и постоянно. Климатикът е спре пък тръгне, пък нещо такова. Аз съм за парното.

108

Анонимен

преди 3 години

Тичайте да купувате климатициии ,че да не свършат ! -някой е внесъл тонове от Китай и си прави скрита реклама !Аз парното и топлата вода Не ги заменям за Нищо !

107

ззз

преди 3 години

До питанкатаТи къде живееш БЕ?Ползването на парно (от топлофикация) в София излиза средно по 100 лв. на РАДИАТОР месечно. И то както го направиха с разтегленото плащане - по 100лв на радиатор за всички месеци в годината!Минавайки на климатик (качествен) сметката за ток (при два климатика) ми се увеличи с 30-40лв. за месец! При първа възможност слагам още един климатик и топлофикация София - да гори в АДА!То и Ферари да караш е супер, ама що тъй не ги карат много те'з ферарита?

106

Георги Г.

преди 3 години

До АнонименТи и 6 климатика можеш да вземеш, ама ако те всички струват колкото 1 - 2 от висок клас - ми да, няма да топлят. Иначе добър климатик, купен според квадратурата не би имал никакъв проблем. Вкъщи при минус 22 януари 2017 - а, мицубишито държеше + 23, на колкото го и бях настроил да държи.

105

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен8 киловата са си напълно достатъчни, един климатик 12-ка харчи към 1 киловат, отделно днешните електроуреди са далеч по икономични от тези едно време

104

питанката

преди 3 години

Статията е абсолютно некоректна и със сигурност е поръчкова. Централизираното топлоснабдяване е най-евтино, но трябва да е добре направено и добре поддържано. Климатикът не е за целодневно ползване, защото има много недостатъци. Постоянен и равномерен комфорт осигурява само централизирано топлоподаване било то от Топлофикация или индивидуялен котел. Жалко, че твърде малко хора го ползват.

103

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 113Ами вместо да беше взимал 4 климатика, да си беше направил инсталация :)))само като те чета 2 климатика в хола :)))) се спуквам от смях