43

Анонимен

преди 3 години

До ГосТИнтересно е как пазиш равновесие с тоя "акъл"

42

ГосТ

преди 3 години

И накрая, висококвалифицирана работа у бг'то просто няма. Всичко беше унищожено и разграбено по време на прехода от простолюдието. Това което се показва не функционира, а мутрите си мислят че биха могли да се подиграват с топ специалисти. Е как да стане? М ? Как ?

41

Забравете БГ

преди 3 години

В България службите изтезат хора, и миг не си заслужава да се живее тук!

40

Българин

преди 3 години

Добре че сме в ЕС и НАТО да бегаме навънка да береме ягоди да изкараме некое евро да не гладуваме! При комунизма не можехме да бегаме навънка и ни разстрелваха на кльона на границата и гладувахме при режим на тока, а в ЕС и НАТО сме добре, можеме да бегаме на запад да изкарваме евра.

39

Знаещ

преди 3 години

Имам познати, които се върнаха от Берлин и Мюнхен в София, защото в България имали по-висок стандарт на живот, макар че номинално взимат наполовина. Просто разходите им в Германия са били огромни. Тук работят за международни фирми и пак си ходят в чужбина, но само на почивка.

38

Аз

преди 3 години

Айде пак поредната статия за националните предатели, миячи на тоалетни в чужбина. Не разбраха тия, че като не ставаш за нищо тук, няма да ставаш и за нищо там. И цял живот ще си втора ръка човек.

37

Анонимен

преди 3 години

Тук е пълно пак с коментари - етикети. Българите били какви ли не. Българинът има много качества и добър нрав. Защо все с негативното напред се подхожда.

36

Анализатор

преди 3 години

Не, живота навън не е лесен за повечето емигранти. Основно защото са далеч от семейство, приятели и роднини. Повечето хора заминават с идеята да спечелят пари за жилище или да осигурят добро образование и препитание на семействата си. Не искам да ставам банален, но докато стандарта на живот в България е нисък - така ще бъде.

35

ГосТ

преди 3 години

Защото в България управляват рекетьори. Как си представяте някоя легитимна и сериозна корпорация да преговаря с мутрите от герб ? Няма как да стане.

34

Обяснете ми как цели

преди 3 години

трийсетина години роми не можаха да научат български език, а само за 2 години научиха немски?Добре го научиха, щом си говориха с германци летовници 1:1Значи там може ... тук НЕ може ...

33

Анонимен

преди 3 години

Виновни да Тодор Живков. Путин, Русия, БКП и ДС!

32

Анонимен

преди 3 години

Живял съм в чужбина. Прехвалена работа.

31

Kaka

преди 3 години

Не на всеки му харесва чужбина.Лично за мен България е мащеха,за това и от 6 години вече не живея там и не се и прибирам.Няма за какво.Мизерия,мръсотия,изнервени хора,зле облечени,озлобени.

30

ГосТ

преди 3 години

При всички случаи е по добре човек с образование да работи нискоквалифицирана работа за повече пари в чужбина отколкото нискоквалифицирана работа в България. Дори да има собствено жилище. Поне няма да се налага да гледа противните мутри в парламента. Гротескно е. Да знаеш, че еднокнижник с опит в разпространението на амфетамини и рекет е министър председател на държавата, че и да се налага да гледаш избирателите му...

29

Анонимен

преди 3 години

Защо Европейската комисия на принуди западните технологични компании да споделят техните технологии и know-how с в България и източна Европа за да се изравнят стандартите. БМВ, Мерцедес, БОШ, Сименс да отделят средства да обучзт специалисти от източна Европа за да може стандарта на изтока да се изравни със запада. Ако откажат - да им наложат санкции и глоби! На нас ни налага изисквания да спазваме ЕС стандарти и съсипват икономиката ни, а от тяхна страна - нищо!

28

Анонимен

преди 3 години

Всеки, който има нормална работа навън е в пъти по-добре. И храна, и стоки са по-евтини и качествени. Отделно знаеш за какво работиш и колко ти се плаща. На всеки му е трудно, но като се върне за малко в България и се чуди как да забегне.Лошото е, че там много хора си влачат простотията от държвите. Особено ако дойдат румънци и българи с чалга нрави. Хората там си продават къщите и се изнасят, за да може балканските кючеци да звучат.

27

Анонимен

преди 3 години

Добре, че хората отидоха в чужбина за да подпомагат пенсионираните си близки за да не умрат от мизерията която им предлагат управляващите. Тежко обаче на тези които нямат близки, те тъкат в мизерия, въпреки че са работили по 40 г. Да не забравяме и пенсията която получават хората от чужбина, над 900 евро са си чудесни за старините на човек в България. Хората нямат чекмеджета за да са спокойни.

26

Анонимен

преди 3 години

Животът навън е мизерен, живот на презрян, ниско платен черноработник емигрант от източна европа, славянин, на славяните западняците гледат като полyxopa, полyчовeци и не се свенят да го изразяват директно. Но по-добре такъв живот, отколкото глад в България. Това е положението - ЕС, НАТО, демокрация - к'во да пра'йш...

25

Lora

преди 3 години

Не мога да приема, че да заминеш в чужбина и да работиш нискоквалифициран и ниско труд и да живееш в пълна мизеря е престижно. Особено за хора с добро образование. Животът в чужбина е добър за хората с престижни професии и добро заплащане. Иначе няма смисъл. Имам позната с висше образование, която работи като чистачка по домовете в Лондон за 2000 лири. Дели жилище с още 3ма души, живее на майната си, пътува с часове до работата. Щеше да се реализира по добре в България, където има собствен дом.

24

Анонимен

преди 3 години

Какъв избор... да си хванеш пътя за нормална страна, където ще ти е трудно... или да си стоиш тук пожарникаря да ти го слага с двеста и да се върти отзаде ти...