54

Анонимен

преди 3 години

До 55Русия имат постижения, но те са ВЪПРЕКИ вождовете и управлението на страната им. Славно е павилна дума в - хората са правели нечовешки трунди начинания ВЪПРЕКИ пречките които им е създала тяхната политическа власт.Един Жуков за пример. Изкаран от политическия лагер Сибир, едвам оцелял в глад и мизиерия, връщат го в армията и човека успява да им обърне войната. Със съвецките учени е същата работа. Искат се огромни услилия да се бориш срещу неизвестното и срещу системата едновренно.

53

Анонимен

преди 3 години

Гагарин е символ на Съветския съюз а не на Русия.Само че пропускаш истинския символ на Съветския съюз, който е описан В статията.Петгодишно момиче сади картофи заедно с баба си.Точно както в средновековието.В космическа америка не садят картофи. Там ги внасят от луната.

52

Анонимен

преди 3 години

Слава на Гагарин!

51

пияница мистик

преди 3 години

До 48"През 1961 г. конструкторите още не са изобретили системата за меко приземяване на спускаемия апарат, който е доста тежък. От гледна точка на безопасността и с цел съхранявамне на живота на Юрий Гагарин, първият космонавт отваря люка след навлизането в плътните слоеве и скача с парашут от капсулата."===Ехаааааааа :)))) Май нейм ис Бонд.....Джеймс Бонд

50

Анонимен

преди 3 години

До Велик в минало време"В Русия имат една голяма уста и славно им минало."Миналото на Русия е минало на един престъпник с масови убийства, ГУЛАГ и т.н.Не бих го нарекъл "славно", но ми беше хубаво когато ме облъчваха в газовото отверстие в ГУЛАГ и т.н.

49

За 45

преди 3 години

Гагарин е символ на Съветския съюз а не на Русия.Само че пропускаш истинския символ на Съветския съюз, който е описан В статията.Петгодишно момиче сади картофи заедно с баба си.Точно както в средновековието.

48

Васе

преди 3 години

И аз сметам че американците са одили у космосо първи още през войната и са летели на ф16 видел съм ги лично кога скачаха с парашутите у софийското поле а около тех летеха разни самолети с перки и стреляха с картечници

47

Анонимен

преди 3 години

На всички, които обичат Гагарин ще кажа Поехали!, а на Чорапогащка Пошл ты нах...

46

Анонимен

преди 3 години

До Велик в минало време"В Русия имат една голяма уста и славно им минало."Миналото на Русия е минало на един престъпник с масови убийства, ГУЛАГ и т.н.Не бих го нарекъл "славно".

45

За 48

преди 3 години

Що не се пробваш да отвориш люк на такава капсула и да излезеш от нея??Ти защо мислиш всичките военни самолети са съоръжени с катапулт?А не чакат пилота да си отвори кабината и да си скочи?

44

Вирус

преди 3 години

Появил се е нерегистриран ВИРУС - менте.Моят акаунт е регистриран много отдаван и в момента пиша от него.Моля *** да обърнат внимание на този факт, за да не се създава напрежение във форума.

43

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 40"не се е знаело къде може да кацне"Викаш, не се е знаело къде може да кацне е "оооооооооп" ТОЧНО ДО ОФИЦЕРСКАТА СТОЛОВА дето по принцип си ходи да лапне един горещ борш!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

42

Велик в минало време

преди 3 години

Аполо приключи поради неспособноста на СССР да изпратят човек на Луната, а след разпада на СССР НАСА дефакто не поучаваше никакво финансиране. 80-те години СССР вече си беше догонващ. Дори US совалката се опитваха да копират с техния Буран.В Русия имат една голяма уста и славно им минало. Друго в момента нямат.Инак Спутник и Гагарин и МИР са си постижения. Менделеев съшо но това постижения от миналото на отминали поколения. В сегащно време какво имат?

41

Анонимен

преди 3 години

"кaпcулaтa нa кocмичecкия кoрaб "Восток1" ce призeмявa прaзнa. Гaгaрин ce cпуcкa c пaрaшут нa 4 км oт нeя, в кoлхoзнoтo пoлe"....................Такива са фактите, но тук няма грам конспирация. През 1961 г. конструкторите още не са изобретили системата за меко приземяване на спускаемия апарат, който е доста тежък. От гледна точка на безопасността и с цел съхранявамне на живота на Юрий Гагарин, първият космонавт отваря люка след навлизането в плътните слоеве и скача с парашут от капсулата.

40

Вирус

преди 3 години

Освен това съществуват неопровержими факти че първия космически полет го е извършил астронавта Джоузев Байдън.

39

Анонимен

преди 3 години

"От 16 юли до 1973 година до 19 декември 1972" :D :D :D

38

Анонимен

преди 3 години

Гагарин е знаменитост. Той е първопроходецът на човешката раса в космоса, символът на космическа Русия в света.Лицето му е разпознаваемо и ведро.Усмивката му заразява с доброта и едва ли би имало друг по-достоен човек от него за този полет.Завинаги Гагарин!

37

Вирус

преди 3 години

НЕМА БЕЕЕ, ГАГАРИН НЕ Е ЛЕТЕЛ БЕЕЕ, ТОВА ГО ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ, ЗАЩОТО ТОГАВА БЯХ НА 20 ГОДИНИ. ДАЖЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ГАГАРИН ИЗОБЩО НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ.

36

Хиподилец

преди 3 години

Това с момичивцето не е верно. Това е руска хибридна пропаганда. Първи го е поздравило момченцето Бойко Борисов, докато е садило картофи.

35

До Чебурашка

преди 3 години

Хайде бе! Ти от холивудски продукции ли разбра? Кацнали ама в студиото!