23

Анонимен

преди 3 години

Китайците гледат на Златната Орда (Улус Джучи) като част от разширеното китайско наследство (нищо, че е монголско то пак е част от Поднебесната). Новият Копринен Път има мисия да обедини това наследство. Границата е Урал. Дори Австралия се смята за "Нов Китай" понеже има теория, че те първи са стъпили там. Действително, имало е доста китайски златотърсачи заедно с първите заселници. В момента изкупуват огромни земеделски площи от Русия. Те, когато купят недвижимост, рядко я продават обратно.

22

Анонимен

преди 3 години

Демокрацията в Русия е неудобство??? По-ясно не може да се каже.

21

Анонимен

преди 3 години

Какво общо имат Русия и Китай? Освен граница. Китай е много напред. И е засега единствена алтернатива на САЩ в един мирен свят. А дребният диктатор умее само да дрънка с оръжие.

20

Анонимен

преди 3 години

"...и кво ще правят китайците в Далньй Восток.Що там няма хора и ако беше хубаво щеше ли да е безлюдно.Щом е безлюдно начи не става много за живот.Китайците собствената си територия не са усвоили щели във Восток да ходят."******Китайците отдавна усвояват големи територии в богатия на ресурси Сибир.Купуват иного земя.Много китайци живеят вече там.

19

Анонимен

преди 3 години

Русия и Китай се тествт срещу САЩ. Нормално е. Ако Москва скочи на Пекин. Направо Син Пин ще му прати 100 самолета с *** за Кремъл с еднопосочен билет. И гледай какво става.

18

Анонимен

преди 3 години

Та за изтока, овньо, виждал съм репортажи как връщат нелегални шивачи на дрехи. Една дузина. Тия ли ще завладяват? Тия ли ще вземат ресурсите, шивачите и обущарите? И не забравяй че имаш и опорка че и в Русия никой не ходел. Вчера я писа, днеска си я забравил.

17

Анонимен

преди 3 години

До Калеко АлекоКалеко, не ме интересуват мокрите ти сънища. Кой близо и кой далеч, за едни ракети няма значение. Да се молим да не ги пуснат, който и да е!Друго да те питам, много неграмотно написан пост, почти никаква запетайка. Излагаш се или бързаш да си ходиш.

16

Анонимен

преди 3 години

Опорките за изтока не вървят, в изтока живеят якути не китайци. Ало има нелегални ги връщат, не като тук да им правят емигратски центрове.Само че американизирания овен това не му е в опорките .

15

Анонимен

преди 3 години

Политологът Мартин Табаков пред Bloomberg TV Bulgaria------------Мъ нашту Мартинчу мяза на талибан, бе!

14

До Анонимен 13

преди 3 години

Не се налага да става за живот, важното е да има ресурси. Защо са в Антарктика например? Ами Африка с какво им е привлекателна та са по целия континент? Всичко е за ресурси. Ама ти го знаеш разбира се, освен ако не си МНОГО наивен!А между другото те вече СА се заселили по Дальния Восток. Лека полека....

13

Анонимен

преди 3 години

12 тия опорки не вървят. Много си виждал ти китайски учебник. Но пък имаш инструктаж да вбиваш клин между двете страни. Пентагона отдавна е казал че двете страни работят заедно и янките ги е страх от това. Дай да пуснем фейк че ще се нападат едни други. Нали, бе овца?

12

Анонимен

преди 3 години

До ЩутгартЩом пишеш в БГ-сайт, значи за "булгарашка" те боли... Щом чак и коментар си написал, значи те боли и то много даже, но още явно не си го осъзнал. Ще стигнеш и до там, спокойно...

11

До Анонимен 6

преди 3 години

Не знам дали китайците ще успеят да отмъкнат Дальний Восток но със сигурност го имат за мисия - "Голям Китай" в учебниците им се простира до Урал. И децата го знаят. Строителството на Голям Китай е заветната цел. Руската върхушка избира странен "партньор" в геополитиката си. Да се чудиш, страната ли им е по-важна или парите и бизнеса на олигарсите. Прилича на хазарт...този тип геополитика.

10

Третата информациона

преди 3 години

Някой, ако е разбрал смисъла на тази "новина" - нека го сподели тук.Моля!

9

ТАБАКОВ Е В ГРЕШКА

преди 3 години

Нито жълто-лик.ите при.мати, нито креамълските прим.итиви могат да тестват Космическа Америка. Там, където са враговете на Свободния свят ще има само пепел, а огънят ще дойде от небето...

8

Калеко Алеко

преди 3 години

Абе тези дето са тръгнали да тестват Вашингтон е по-добре да се тестват и помежду си, че Вашингтон е далече а те имат обща граница и като нищо едни жълти човечета с дръпнати очи могат да споходят зелените човечета на товарищ путин за да заемат и облагородят територията им ... !!!

7

Лъжеинформация

преди 3 години

Американците са на всяка манджа - меродия.Не допускате ли, че ако се бутяш навсякъде - от всякъде ще ще бъдеш избутан?Дори и без да е 'съгласувано'?

6

Анонимен

преди 3 години

То пък САЩ една демокрацияяяя, ум да ти зайди.

5

Анонимен

преди 3 години

Чайниците ще отмъкнат целия Дальний оВстокь барабар със Сайберия, Чечения, Татарстан, Ингушетия и тн- ще се отцепят от Толодомора и император Путин Късий ще управлява само района на бункера си в Ново Огарьово...Докато го набарат разярените и озверели мужици. Тоя филм сме го гледали.

4

Анонимен

преди 3 години

Деменцията и женичките настанали се в Белия дом са слаб противник и Русия и Китай използват случая да наложат интересите си. Истината е че Запада няма силен лидер, само изнежени розови пеперудки и това ще бъде използвано от другите световни и регионални сили.