37

чесан

преди 3 години

Друго си беше при сациализма влизаш в магазина и няма яйца, няма олио, няма месо евентуално хляб само "заводски" и ти излиза евтино

36

Как бе

преди 3 години

Нали търговците ни обясняват по форумите как цените скачали заради поскъпването на газта, кризата в Суецкия канал, "хиперинфлация", колонизацията на Марс и т.н. Пък то каква била работата. Див капитализъм.

35

Млякото

преди 3 години

Продажната цена на млякото в магазина е 4 пъти по-висока от изкупната.Изкупната цена на гроздето е около 50 ст. за килограм, 0,7 лтр. вино под 3 лева няма.50 % надценка на яйцата си е едно нищо.

34

Мхъм...

преди 3 години

До циникНяма как слънчогледа да бъде над 950 лв./тон , а слънчогледовото масло-1,20 лв.Не пишете глупости.

33

гост

преди 3 години

До Жалко, но факт няма как да ви продават нещо качествено на по-ниска цена от тази в магазина,един малък призводител има много по-големи разходи,ако е производител на яайца примерно фуража едно е да го купуваш на едро и без ддс,друго е на дребно с ддс ,хората са го казали "хубавите и евтините неща се продават в различни магазини "

32

Анонимен

преди 3 години

Най-хубаво е да имаш село, баба която да гледа кокошки и животни и да имате яйца - домашни.Имах това Щастие!

31

До 31

преди 3 години

А ти ще тръгнеш ли за една-две кори яйца да ходиш по селата да търсиш ? Само за гориво сигурно ще изхарчиш повече, а да не говорим за изгубеното време !

30

Е то

преди 3 години

Това е нормална надценка, търговците също трябва да печелят ! Лошото е, когато процентите станат трицифрени !

29

Анонимен

преди 3 години

До Жалко, но фактДомашно отгледаната стока е много по-вкусна и качествена от тази която е в магазина. Няма как да ти я даде някой на поовин цена, при положение че струва повече отколкото в магазина. Все едно да идеш при златаря и да му искаш злато на цената на сребро. Пак се раздвай че хората които произвеждат и вадят на пазара, не ти искат по висока цена от тази в магазина. Пък като си недоволен - отивай в магазина и купувай пластмасите и яж там.

28

Анонимен

преди 3 години

Ами търсете яйца от бабите на село така трябва след като в САЩ можеш да ди купиш нещо от производителя за какво у нас трябва да има хиляда посредници

27

Жалко, но факт

преди 3 години

Обаче най ми изпълва душата , като отида на пазара и някой производител ми поиска цена като тази на магазина ( доста често дори по-скъпо) . Що тъй за 20 години нивгиш не видях частник да кажа ей ви ябълки/домати/картофи от моята градина на половин цена?

26

солено

преди 3 години

Яйцата са скъпи велигденски по 15-20ст. евтинете по 30 ст. свършиха когато замеряха НС и герба на НРБ яжте и *** риба и връщайте подаръка от 50 лв.

25

Киро Рамбото

преди 3 години

Все пак има селекция и сортиране по размер, маркиране, опаковане, хладилно складиране и транспортиране, също и файда за прекупвача. Все пак той без пари ли да работи?

24

Анонимен

преди 3 години

До КоеНе обвинявай несправедливо Българският Президент г - н Румен Радев, гербаджийски ***!

23

Кое

преди 3 години

ви е скъпо? Като е скъпо марш на село - двор,кокошчици ,градинка, цял ден превивай гръб ,за да ви е евтино! 30 броя в кауфланд,размер"М" - 4,25лв.,това прави близо 14ст.брой. при около и над 2000 лв средна заплата в София, а за тези със залповете на "Аврора"в главите си ще припомня -10ст за брой при близо 200 лв 87-88г. Има ли разлика? Било лошо в ЕС и при Баце?! Руменовците( Гечев и Радев) ще ни припомнят къдезимува раците.

22

Анонимен

преди 3 години

Знаете ли , че журналистите взимат огромни заплати ? Тези които взимат яйцата от птицефермата , после ги доставят в магазина и ги продават на клиента полагат труд . Какъв труд полагат журналистите .

21

Анонимен

преди 3 години

И аз не знам що плащате луди пари в магазина, вмесато да си ги купите от фермата в Полша или Дания.

20

Истината

преди 3 години

Така е сатанисти и неверници печелят на гърба на вярващите.

19

Анонимен

преди 3 години

Някой задава ли си въпроса защо нямате контрол върху цените. Защо няма закон и за надценката. Всеки си слага надценка каквато му харесва. Тук в бялата държава надценката на хранителните продукти е до 10 % над тези проценти търговците подлежат на солени глоби.Глобите започват от 5000 евро до 20 000 евро. Ако им харесват глобите да вдигат надценката. А при вас куче влачи рейс. Каквито управниците и народа такива и търговците.

18

бай Спиро

преди 3 години

А вие какво очаквате - някой от фермата да ви ги достави, свари и боядиса безплатно ?!? Само за информация - от тези 50%, 20 са ДДС, а се плаща и 10% КПО...