37

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 34 И преди,и сега в българския книжовен език се пише наДпис.

36

бай Лазо

преди 2 години

Ше гледате ЕС ама от некой по-висок чукаp оттатък Вардаро докат' шиптъpитe ви ръчат с лaнгa oтзaдe.

35

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 33Имам Библия на КНИЖОВЕН български език. От 1874 г. "Печатана в Цариградъ, в печатницата на А.Х.Бояджиянъ" (така пише на първа страница)Ти имаш ли на "Македонски" по-стара от 1944 г.?????

34

Алекс

преди 2 години

Вето за ЕС докато не им уврат *** кратуни.

33

Фалшив

преди 2 години

Фалшива държава с фалшива нация говореща фалшив език и пишеща на фалшива азбука с фалшива история и с още по-фалшива идентичност. Що е то?

32

Напомняне

преди 2 години

Неотдавна имаше, по същество, същите новини за един друг паметник, намиращ се в София.

31

Анонимен

преди 2 години

ЗА НАЛИЧИЕ НА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК СЕ ГОВОРИ ОЩЕ В СРЕДАТА НА 19 ВЕК В ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ...ОЧЕВИДНО НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ЧЕТЕ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ КАКТО ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛИЕТО!

30

До анонимен 33

преди 2 години

А твоя книжовен исторически език какъв е бе? Онзи от Розетския камък?

29

Анонимен

преди 2 години

Да но човека Ви пише за натписа.Сега и преди 50 години Българския книжовен език се различава много

28

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 16ОЧЕВИДНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОРАЗРОВИШ В СОБСТВЕНИТЕ СИ БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ,ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КОГА И КАК Е СЪЗДАДЕН КНИЖОВНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК...И ТОЙ Е НЯКЪДЕ СЛЕД БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ,ЧЕ И ПО-КЪСНО...

27

пияница мистик

преди 2 години

Направо не мога да повярвам с какви глупави и ненужни неща се занимават нашите политици. Махнали някакъв камък от двора на някаква църква, дето сигурно никой не го е и поглеждал и вече протестни ноти се пишат и връчват. И то за някакъв "войвода", дето имал цели 8 четници :))) Сигурен съм, че тоя "войвода" и историците не го знаят кой е

26

Анонимен

преди 2 години

малелейй тия излезнаха голями злобари като нация, такова нещо само психично болен може да направи, това е то злобата македонска

25

Анонимен

преди 2 години

Ние се отказахме от хронично болните деца и децата инвалиди и тяхните Майки,това е да си патриот в днешно време.Борбата за един надпис е по-важен от живота на едно дете и неговата майка.

24

Македоноид

преди 2 години

Само така докато не излезе истината!Браво!Зад нас е България,нито крачка назад!

23

Анонимен

преди 2 години

Преди хората са се борили за идеология,сега е същото но умират много повече.Само днес за идеологията за анти-ваксината ще дадем над 50 жертви.Искаме да докажем на света ,че няма Ковид и ваксината не е ефективна.Това е истината.Ваксините не са ваксини и те са създадени за контрол на населението.В развития свят ние сме на първо място в тази идеология.За една година сме дали над 20 700 жертви Ние сме упорити и ще дадем още толкова.

22

До Анонимен 16

преди 2 години

Викаш 1904г. е нямало български език в днешното понятие. А какво е днешното понятие?А мАкедонски език е имало от 77 000 ( седумдесет и седем иляди годин) както бълнуваше един т.нар. историчар от вардарско.Толкова сте жалки, че не заслужавате капка внимание.

21

Анонимен

преди 2 години

Правилна реакция, но това не е единичен случай, вероятно са хиляди такива. И подобни реакции трябваше да почнат много отдавна, а не да изглеждаме като серсеми пред ЕС;гавриха се с нас една година преди страната ни да излезе с читава позиция. Въобще отвратителна работа, първоначалната позиция беше, накратко "всички там са българи" и "крадат ни историята". Естествено е, че ни ругаеха от Европа.Чак в последствие нещата бяха изчистени и основният ни аргумент, и правилно, бе насочен към добросъседств

20

Life или жизнь

преди 2 години

Руснаците нямат място тук на Балканите. Русия да си стои в Сибир. Св. Св. Кирил и Методий не са руснаци. въпрос на време е руската федерация да се разпадне. Сибир е Китайски вече. Абе смърт на руските *** в Република България. Смърт на мутрите...П.С. Смърт на болшевиките от МВР...................

19

Анонимен

преди 2 години

А пак в България за седмица от Ковид починаха 500 човека ,а за година от Ковид починаха 20 700 човека и публично застреляха човек в центъра на София.Мисля ,че е много важен този натиск и какво пише на негоЩе се промени всичко като бъде оправен.

18

Анонимен

преди 2 години

Отказахте се от гръцка македония и Сашо Македонски,но имате претенции към пиринска македония?Що така,бе мимета.Утре ще искате и Пловдив,чието старо име е Филипополис- на Филип Македонски.Македония е просто област на територията на 3 държави,където някога е имало антично царство Македония.Ако се бяхте кръстили по друг начин,нищо нямаше да ви пречи.