Дядо ми,докато обработваше земята в село Цалапица все си джабуркаше устата с ракийка. И нема -нема си попсува на глас. Страшни домати,краставици,бобец...ракийка и винце произвеждаха с баба по Татово време. Алкохолът е важен в ежедневието.Един съзнателен човек и 100 промила в кръвта си да има пак ще бъде добър в делата си. Всичко е до съзнанието. Ако си човеколюбив не ще допуснеш страдание заради пийването.
Всеки тракторист особено от старите винаги от сутринта още е на градус, дядо ми беше така, както и колегите му... няма ли една половинка да надига трактора в пътя не влиза, камо ли в браздата. Това си е традиция, когато управляваш ЮМЗ, Беларус, *** и прочее. Какво толкос голяма работа. Те така са си свикнали оставете ги на мира !
Че то на северозапад започна сезона на виното и ракията. Един познат направи 500 литра вино и 50 литра ракия. Има лозе което е над 10 декара и сега пие като за световно. Като немат леб поне имат вино и ракия. Виното е трепач. От 500 грама може да се напиеш затова го разреждат с лимонада.
Те в Монтанско с 2.00 промила се събуждат сутрин, не разбират какво искат от човека с 2.17. Тия 0.17 сигурно са от кафето
57-годишен подкара трактор с 2,12 промила в Монтанско