42

Анонимен

преди 2 години

След 1989 година укривали доходи и са осигурявани на минималната заплата, а сега защото била малка пенсията. Аз не се съгласявах с пари на ръка и като се пенсионирах пенсията му я изчислиха на 2124 лева, но ... таван от 1440 лева. При това даже само през около 1/4 от времето бях на максималната осигурителна сума, т.е има хора и с по-висока изчислена пенсия.

41

798099

преди 2 години

42, за съжаление си болезнено прав!

40

798099

преди 2 години

Познавам такива. Имат по няколко апартамента, како и по няколко луксозни коли, защото в последните 30 години са били винаги на минимална заплата, но са печелили десетократно повече от честните данъкоплатци.

39

798099

преди 2 години

Никога не съм работил в ДС или подобни "органи". Нещо повече, внук съм на "народен враг". Просто съм работил, бидейки висококвалифицирани специалист. Важната дума е "работил"!

38

Да да до 18

преди 2 години

ТИ СИ ЕДНО ГОЛЯЯЯЯЯМО ИЗКЛЮЧЕНИЕ! И ПОКРАЙ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ - ОЩЕ ДЕСЕТКИ ПОЛИТИЦИ И ОТ ДС СЕ ОБЛАЖВАТ ЯКО!!!

37

Да да

преди 2 години

Моята - 320 + ТЯХНАТА 1500 - ДОРИ Е ПОВЕЧЕ СРЕДНАТА ПЕНСИЯ! ПРЕДИМНО ПАРТИЙНИ КАДРИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО И ОТ ДС СА С ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ.

36

798099

преди 2 години

Когато се пенсионирах "по старост и стаж" ми изчислява пенсия от 947 лв. Тогава таванът беше 910. После, като то вдигнаха, ми изпратиха разликата накуп. Дотук, добре, даже отлично. Понеже се чувствам все още здрав и работоспособен, продължим да работя. Да, намаляха ви заплатата, но продължават да ми плащат всички осигуровки. В момента пенсията ми е 1253 лв. Без надбавките от 120 за Ковида. Питам, ЗАЩО? Как така съм под максимума, след като бях над него? Аз съм "*** инженер" и за мен 2+2 е 4,

35

АНОНИМЕН

преди 2 години

"Супер" Яжте печени киселици скъпи пенсионери

34

Анонимен

преди 2 години

До Пен Сюнер, има много хора, които са си плащали чинно данъците и са се осигурявали на грамадни заплати. И напълно залсужено получават "тавана". Дори е редно да се премахне "тавана" и всеки да получава според приноса. Още по-добре, всеки да си има своя партида и да получава точно според внесенето. Аз примерно не считам, че неплащал или осигурявал се има право на пенсия :) щом не се е осигурявал, значи имаг огромна печалба от спестени данъци и трябва да може да си се издържа.

33

Инфлацията

преди 2 години

на Радев изяде пенсията още през ноември, но пък 67 процента харесват това. Днес беше ден на всенародна радост.

32

сигурното е

преди 2 години

че цените растът ли растът ,,,,,,

31

Анонимен

преди 2 години

България за едни е майка за други мащеха!Требва със закон да се забрани пенсионери да работят държавна работа,в системата на МВР,МО,администрация е пълно с такива на заплата и пенсия и крайно време е да се изчистят,а за младите работа НЯМА...

30

Пич

преди 2 години

До АнонименПолитици,депутари,министри нямат ограничение.Те нямат таван. Взимът пълния размер.

29

Анонимен

преди 2 години

При каква инфлация ще е това? Разяснете.

28

Анонимен

преди 2 години

Среден размер 235 Евро, при заплата на депутат 3000 Евро, подиграват се с хората, изпълнили съвестно трудовия си стаж. Ако пенсионерите не излязат на мадови протести държавата ще продължи да им се подиграва. Трябва сами да вземат съдбата си в ръце.

27

Пен Сюнер

преди 2 години

Ковида требе да се активизира нещо сред тия с максималите пенсии, не може само долните слоеве да страдаме.

26

до 18

преди 2 години

Ама ти си един и хайде 1000 да сте такива,а другите?Има бая тарикати в тия 34 000.Трябва да се проверяват тези неща,ако има истинска власт де...

25

ля ля

преди 2 години

референфум - за или против политиците!!! кой ще успее да живее от пенсионерите с парно около 150лв на месец за ЕДНА СТАЯ и оп момент - придвиждащо увеличение на топлото което е с 70% както казаха днес по-рано - да обобщим - 255левчета за топличко за да може да изкара зимата. Оп а то и техем си прави каквото си иска - така че имаме рязък скок на починалите заради - немотия! срам ви било нешасни политици!!! слезте долу на земята и се огледайте!!

24

Анонимен

преди 2 години

Аз даже не съм сигурен,че разни политици взимат само тавана.От тях има наградени почетни граждани,не плащат с привилегии са,а и май суми до живот отделно им плащат.Кой знае и колко има платили на някой една прилична сума и ги писали миньори или друго там.До 2000г а и след това ставаха такива тарикатлъци.Храним е такива кияци нищо не работил цял живот,ама вика;''Ти знаеш ли колко години трудов стаж имам аз?!''А той ходил от понеделник до петък чиновник да търка панталоните в бюрото и да се мотае.

23

До 4

преди 2 години

Ами нещо се обърка, ще бачкам ама за немските пенсионери , не за тия тука в бг .