38

Анонимен

преди 1 година

Прайте сметка какви юристи

37

Анонимен

преди 1 година

Имам един приятел, който завърши Право в УНСС. Питам го нещо за правната уредба данъците да ми обясни. Той вдига раменете.

36

Анонимен

преди 1 година

До Запознат Причината че няма кандидати не са местата, а че дигнаха таксите. По 3-4 хиляди лева е доста скъпо. Освен това искат 6 години такси.

35

Хахаха

преди 1 година

То пък правото много перспективна специалност и много се търси. Пълно е с прависти работещи за 600 лева в адвокатски кантори и носещи костюмчета втора употреба. Трябва поне 1 поколение да няма прием по специалност право, за да може пазара да се регулира. В бъдеще дори няма да има нужда нито от юристи, нито от адвокати.

34

Имало е време

преди 1 година

когато за специалностите "Право", "Философия", "История" и "Българска филология" са влизали само децата на БКП активистите. Това бяха идеологически специалности, които бяха сведени до червено и затова зорко се следеше кой влиза в тях.

33

Анонимен

преди 1 година

До Иван Асен На конкурсите не търсят знания а на кой си човек и за кой си бачкал.

32

Н

преди 1 година

Браво- едно време лекции по история, развиване на теми по литература, критика. Сега шапка на тояга.

31

39

преди 1 година

1980 г. не можеше да влезнеш ВМЕИ ако нямаш 6,00 и на изпити по математика и по физика. *** се яви само на испита по физика за да видиш колко е лесно.

30

Анонимен

преди 1 година

Каква епидемична обстановка?! Закривайте ги тия смешни университети!

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 39 Навсякъде се влизаше трудно защото имаше много деца. Сега няма и всичко се закрива.

28

Иван Асен

преди 1 година

Егати и юристите ще почнат да излизат,то и без това последните години от сто на конкурс не можеш да избереш и един със знания.

27

Запознат

преди 1 година

Местата за специалност "Право" в ЮФ на СУ са 380 - 190 мъже и 190 жени. От МОН тъй като видяха, че се бълват много юристи, а никаква полза от тях, им съкратиха местата на 300, тази година се очкава да им дадат 200 места - 100 жени и 100 мъже. И затова приеха да се влиза с оценка от Матурата, защото така по-лесно ще си запълнят местата, отколкото с приемните изпити. По-лесно е да се изкара висока оценка на матурата и по-трудно на приемен изпит. Пък и ще има такси :)))

26

Анонимен

преди 1 година

Едно време най-трудно се влизаше "Медицина" и "Право". "Право" преди 89-та година се изучаваше само в СУ и в Института на МВР. В СУ простосмъртен не можеше да влезе "Право", чак след 80-та година стана по-възможно.

25

Правото

преди 1 година

В БГ правото отдавна умря. В езиковите гимназии се е напълнило с деца, които едно време едва щяха да влязоха в обикновенна гимназия. Нивото, което имат преписвачите на матурите е отчайващо ниско.

24

Анонимен

преди 1 година

Право трябва да се реформира и се съкрати на 1- 2 години за магистър обучение със само основните предмети. Останалите са пълнеж и загуба на време и са ги направили само професорите които са и съдии да се нагушат с такси и хонорари и частни уроци. Който иска да работи юрист после се явява на конкурс както е в другите професии.

23

..

преди 1 година

смятай..законотворците и защитниците неграмотни баДко. в бг да си юрист стана много зле звучащо за всеки работодател, а за тези от гилдията- просто с лопата да ги ринеш и няма пак смисъл

22

Анонимен

преди 1 година

До 26. Напротив, Виктория, точно това означава. Професорите и асистентите не им се занимава , пускат наред. Който не е влязъл, не е завършил. Половин дума да измъкнат, получават тройка. Дори и да ги скъсат няколко пъти, имат право да се явяват колкото си искат, докато вземат изпита. Във всички специалности е така. Положението е трагично.

21

Анонимен

преди 1 година

От 200 км. си личи кой е взел диплома за някаква Икономика с търсене в Гугъл и кой е завършил право в софийския. Обаче това да го различите се иска поне малко нещо в главата което повечето въздигнали измамния трейдър на съмнителни хранителни добавки трудно могат да различат.

20

Анонимен

преди 1 година

А може и само по красота да ги класират, защо изобщо трябва да държат някакъв изпит?

19

виктория

преди 1 година

Спокойно!Това, че ще влязат съвсем не означава, че всички ще завършат. Цели 6 г зубрене не всеки издържа!Право и медицина без учене няма да се получи. Ако е друга специалност, може да мине номера с преписване,мънкане.