47

Христо Христов

преди 1 година

ЕС вече няма капацитет и знания да строи атомни централи. Факт. Може само въглищни да строи... до победата на комунизъма!

46

Христо Христов

преди 1 година

До 44"За ЕС незнам, но тук..." - е па знай бе, про'с'так негпамотен! Защото България е в ЕС и слугува на брюкселските диктатори. А те дават десетки милиони за закриването на АЕЦ Козлодуй!

45

Сандо

преди 1 година

е то урана от къде идва? ... пак от Русия. Немците палят вече централите на въглища, връщат се 2 века назад

44

Радослав

преди 1 година

Белене беше обречена след толкова десетилетия корупция и загуби, но защо не сложиха вече купените реактори в нови блокове на АЕЦ Козлодуй? Там имаш готови обучени кадри, вече имаш изградени площадки за складиране на гориво, имаш изградена връзка с електропреносната мрежа. Макар, че тази година Дунава доста пресъхна и скоро може да няма вода там за нуждите на централата. Но и електропреносната мрежа в България е на доизживяване и от там много загуби.

43

Анонимен

преди 1 година

Няма, няма да настане. Германистанците и слушковците им голи и боси ще ходят ако трябва, некъпани и небръснати, само да накривят на капата на Путин.

42

къде е Чехлю?

преди 1 година

Да благодарим на Тиквата и изтривалката - Плювналиев за тоз шанс!

41

Да настъпи ама

преди 1 година

80% от реакторите в момента са руски или китайски а горивото е изключително руско....

40

Анонимен

преди 1 година

а бе вие игонихте питомното нрбългария сега гоните дивото р.българия нещо да вие ясено крадливи политици

39

Анонимен

преди 1 година

Няма как да имаш развита наука в държавата ако не развиваш ядрена енергетика. Това не е като правенето на приложения за телефони и други подобни смешни неща. Това не е висока технология и наука.

38

Анонимен

преди 1 година

За ЕС незнам, но тук за съжаление ще я затрият ядрената енергетика

37

Анонимен

преди 1 година

Ние тъмните балкански субекти можем единствено да купуваме фотоволтаици от алиекспрес.

36

Тъмен балкански суб

преди 1 година

Не и за нас. Не прилича на дивите балкански аборигени да притежават ядрена енергия. Тя е привилегия на белите сахиби. На нас обаче ще ни разрешат да си купуваме ток, произведен на ядрените централи на белите хора.

35

Анонимен

преди 1 година

Задължително ще има, иначе ще стоим и на тъмно и на гладно и на студено. Не трябва Харвардска диплома да го осмисли това човек. Въпреки че, нашите бивши първи се оказаха менте юнаци на тези дипломи.

34

Анонимен

преди 1 година

А, сащисаните хич не ги мисли. Въобще не си крият реакторите по университетите. В момента са паркирали 2 бр над водата до Тайван. По под водата никой не знае колко има. И в момента е само тишина..

33

Анонимен

преди 1 година

Производителите са руснаците с над 40 процента от цялото количество, европейците с някакво малко количество, Северна корея за лично ползване, Иран за лично ползване, Китай, Индия и Пакистан за лично ползване. От това което се продава вероятно са само руснаците и европейците

32

Анонимен

преди 1 година

Sep 22, 2020Университетът в Илинойс, САЩ, иска да изгради микро ядрен реактор, който би осигурил на кампуса чиста енергия, както и възможности за множество научни изследвания за нуждите на инженерите на висшето учебно заведение.

31

Анонимен

преди 1 година

32 тия неща не се казват на всеки. Пробвай да питаш евреите или иранците какви ядрени мощности имат. После питай сащисаните за малките им ядрени реактори скрити в някой университет още от време оно.

30

Анонимен

преди 1 година

Трябваше ако не бяха тия поамериканчени ***. Точно там е източника на корупцията и всички злини за българкия народ и държава.

29

Истина

преди 1 година

Досега трябваше да построим Белене и щяхме да броим ползите, щеше да е без пари колкото и да ни струваше

28

Анонимен

преди 1 година

Някой тук изобщо знае ли колко са производителите на ядрено гориво и кой колко произвежда и продава от общото количество?