33

Инженер

преди 1 година

Тя, инфлацията се е завихрила още от миналата година. Този пък чак сега е разбрал това. Както и работещите в банките финансисти и икономисти. Да ги успокоя хората, че минималната заплата ще намалее, когато в България се приемат еврата. В противен случай, просто много от банките ще фалират.

32

Анонимен

преди 1 година

850 лева минимална заплата означава под 39% от средната за 2023 година.

31

Анонимен

преди 1 година

Да, с увеличението на минималната заплата, се вдига и средната заплата. С увеличението на най-високите заплати също се вдига средната заплата. С увеличението на кои да е заплати се вдига средната заплата. Винаги може да се прогнозира, каква ще е средната заплата, ако се вдигне някаква група заплати, примерно минималните. Лошото при тези 850 лева минимална заплата, е че минималната се отдалечева от 50% от средната в сравнение с предишните години.

30

ЬЬЬ

преди 1 година

С увеличението на мин.раб.заплата автоматично се вдига и средната,така че тя ще бъде 50% от средната е заблуда и популизъм.

29

ЬЬЬ

преди 1 година

Нищо чудно!Комунистите от бсп не веднъж са фалирали държавата и имат опит в това.Те просто не мислят за последствията,а единствено само за себе си и за властта,носеща им все повече облаги.

28

Анонимен

преди 1 година

За демократите има запазено място в ада. Те си мислят , че като лъжа Бог, не трябва да живеят по неговите закони

27

Анонимен

преди 1 година

За комунистите има запазено място в ада . Те си мислят , че като отричат Бог , не трябва да живеят по неговите закони

26

Анонимен

преди 1 година

Предложението на БСП за 850 лева минимална заплата, гарантира че минималната през 2023 година ще е 38-39% от средната заплата. В предишните години беше 42-44% от средната заплата

25

Анонимен

преди 1 година

"Огромната армия" от 97 хиляди държавни служители гласува почти като всички останали в България. Е, те най-много да настроени против ГЕРБ, който ги държеше на мижави заплати.

24

Анонимен

преди 1 година

Ми ако падне средната. Ко орайм тогава, а? Питам ко прайм?????

23

Анонимен

преди 1 година

Скача и заплатата на многобройната армия от държавни служители, които са и основните им гласоподаватели почти 400 000 души, повече отколкото ДБ получиха на изборите. Та това си е реално купуване на гласове. Нищо, че за всяко нещо вместо служителя в ДА да си свърши работата вменяват отговорността на гражданина, отделно за по-сложните дейности масово ползват услугите на външни адвокатски кантори срещу огромни хонорари. За пример може да се види министерството на правосъдието, докато беше на ДБ

22

IQ 3.14

преди 1 година

повишаването на минималната е единствения начин шумкарете да вържат някакъв бюджет, след като страната ни от 2 години се издържа само от данъци и такси

21

Анонимен

преди 1 година

Коста не тряя а работи.

20

Анонимен

преди 1 година

"питам и държавата защо не налага глоби за изхвърлянето на храни?" - Да си чуваш за "частна собственост"?!?

19

Ванката

преди 1 година

И този какво предлага - дайте да държим бедните по-по-най-бедни, та да няма за депутатите по-висока заплата!?

18

Анонимен

преди 1 година

Аз виждам по магазините свръхпредлагане на кашкавал и сирена които почти никой не купува, защо тогава цената не пада се питам и държавата защо не налага глоби за изхвърлянето на храни? Лично аз вече купувам само синьо сирене което е почти на същата цена благодаря лично на Кирил Петков за което.

17

Пенсионер

преди 1 година

До Така де 21 Разбира се че депутатите са благородници. Я ги виж. Зиме , лете при 35 градуса с костюм и вратовръзка.Да не мислиш че им е лесно. И храната в стола под себестойността.Бюджета поема разликата. Мъка.

16

Да допълня...

преди 1 година

До Анонимен 1 И сега нищо не знаеш. Работната заплата на депутатите е три пъти средната , а не минималната и се вдига автоматично на всеки три месеца. Измислили са го тарикатите.По добре депутат и богат , от колкото работещ беден.

15

Бизнесът щял

преди 1 година

Да колабира! Как ви звучи: 68 000 000 000 лева по последни данни спестявания на гражданите в банки!!! И това са спестявания на граждани и селяни на минимална заплата и пенсионери с минимална пенсия?! Такъв ни го подаде Станишев преди години, че още дълго ще ни държи очите влажни. Бедни сме били, айде де

14

Така де

преди 1 година

Да си дойдем на думата! За народа със 200 да се върти защото сме лош матерял а те са от злато благородници