52

До Анонимен 18

преди 1 година

Ти казваш, че не можело в днешния свят първият мързеливец да печели колкото умния и кадърния. *** в БАН, да видиш дали не може. Може и още как! Поредната недоучена леля, която на младини се е шмугнала в семейството на някой властимащ, днес е шефка на секция в научен институт и тя еднолично решава кой е по-умен и заслужил да расте в кариерното си развитие. Това го има в почти всеки от институтите там. В БАН още си карат по социалистически и си предават властта по роднинска или приятелска линия.

51

До Анонимен 40

преди 1 година

Построиха те, с пари, давани назаем от СССР и после опрощавани. Голямата мечка ни изкупуваше и всичко калпаво, което произведем, за да има работни места и за да ни поддържат производството, 80% от което беше за закриване. Нали бяхме буферна държава, трябваше да се направи така, че да си мълчим, да слушкаме и да папкаме. Как да има развитие при такъв режим? Сега пак сме буфер, но децата и внуците на мързеливите другари дори и това не умеят - да изцоцат от новия Голям брат по-добри условия за Бг

50

Анонимен

преди 1 година

Ще управляваш парите си, когато имаш такива.

49

Анонимен

преди 1 година

Ха-ха-ха, те на 50 години още живеят при родителите си и вземат пенсиите им, вие искате на 19 години да станат независими!

48

Анонимен

преди 1 година

Масовката - завършва гимназия в провинцията и бяга в София да става човек. Почва някъде между 1000 и 2000 лв най-много.Дава за квартира 700 лв, токът 300 лв, храна и консумативи 1000 лв. След това се жени и жена му го натиска за ипотечен кредит, щото колежките й имали и те такива. И така, в мизерия и стрес следващите 30-40 години, а най-често до гроб. Сигурен съм, че всеки познава много такива хора. Това не е живот.

47

Анонимен

преди 1 година

по добре при мама и при тате отколкото роб при некоя шматка-работодател-робовладелец и затъване в кредити

46

Анонимен

преди 1 година

Робододателите дават само работа на младите, а пари на дъртите и хитрите!! Пари могат да дадат на децата на някои техни приближени! Това го виждат и усещат нормалните млади и това ги демотивира да работят!!

45

SS

преди 1 година

Превърнаха младите хора просто в консуматори ,нищо повече ! И с претенции ! Аз заработих първите си истински пари като наемник в ЧВКомпания ! Жена ми е работила без заплащане срещу купичка ориз на ден ! И ми казваше ,че всяка седмица купичката ставала по малка ! Нямаше нищо когато я доведох в Бг освен дрехите на гърба си ! Аз към онзи момент бях малко по богат ,освен дрехите на мен имах и едно одеяло ! Сега имаме работещ бизнес,имоти, всичко ! Акъл и работа се иска не приказки !

44

Янчо

преди 1 година

И как ще стане това в Бг, като 90 процента от младежите ни не са хващали работа.Те си мислят че ще правят клипчета в Tik Tok и YouTube и ще са богати,а не с гледане на животни и земя,камо ли да строят къщи.Това младо поколение е тотал щета нямат трудови навици,наскоро един познат беше наел една студентка на 22 год.в магазина си ,тая *** изключена фризера да си зарежда телефона там и оп развалила към 100 кг. Меса и те набутва едни бързи 2000-3000 лв.За какво говорим представи си.

43

33 г, с вишу, безраб

преди 1 година

капитализма/демокрацията 'работи' единствено след като затънеш в кредити за къща/кола, тоест като те пороби. докато връстниците ми си чупеха гърбовете да са 'самостоятелни', аз до ден днешен си живея в същия ап където съм живял цял живот. и той си остава за мен.

42

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен--- А ако учат---Ако учат, трябва да теглят кредит, а след това да роботят още повече за още по-малко.

41

Анонимен

преди 1 година

На сегашните млади 19-24 години, им дай да са дрогирват,, да се бият, хилят и пият кат откачени и тва е за тях живота. Да запалят колата, турят гаджето на предната седалка, вдигнат 200 и яла *** вижте! БооокклллУк са сяшните млади.

40

Анонимен

преди 1 година

А ако учат,задължително ли трябва да работят?

39

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен"системата кърмотеше мързеливите другари" ....... Още по-зле за вас, понеже не можете е да боядисате това, което "мързеливите другари" са построили...

38

SS

преди 1 година

Има пораснали дечица по на 30 год никога не са работили ! Сина ми поне се опитва да прави бизнес ,ама нещо не върви ! И после тате покрива разходите ! Викам му докога така ? Мълчи ! А жена ми азиатката не дава да го спонсорирам !

37

Анонимен

преди 1 година

При лошия комунизъм законът беше такъв, че всеки навършил 18 трябваше да полага труд, ако не следва висше образование.

36

Анонимен

преди 1 година

знам за едни такива млади дето станаха финансовонезависими на 20. Като се наложи да бачкат видяха суровия край на живота изпокараха се. Момичето си намери богат чичо и и потръгна - работа, кола, ама оня е играч, не дава нищо даром...

35

Анонимен

преди 1 година

Всички млади хора , искат да удължат периода със родителска издръжка , затова записват странни специалности в университета , максимално лесни , нищология .. И родителите будали ги издържат .. Толкова не могат да преценят че няма ли поне 3 математики , това не е наука...

34

Союз нерушимьi

преди 1 година

Тука много ларж се изхвърляте, бе. Я по-спокойно. Всеки живее както си иска.

33

Анонимен

преди 1 година

32, 'Режимът, който отнема частната собственост и инициатива, ви е научил да имате частна собственост? Тук сме много, ама много сбъркани' -- а капитализма щото много свобода дава, ама за едни (олигарсите) дава повече, за други (работниците) по-малко и то след като се наведат за първите