27

Анонимен

преди 1 година

Защо все се разправяме със северна македония ? Аз наистина не разбирам..

26

Хасан Бабикян

преди 1 година

България прекалява с вниманието си към РС Македония. Не виждам защо е целия този натиск от наша страна. Съгласен съм че отношението ни към РС Македония е като на Русия към Украйна. Ние не признаваме тези хора, като различна нация и народ. Релано Северна Македония е еманципирана и отделна от България държава. Нещо повече те съществуват, като идентичност, като антипод на България. Тяхната историческа предпоставеност от 1944г налага анти-българизъм.Забравете Македония, нека си оправим нашата ***

25

Лазар Диманис

преди 1 година

- ,,Апсолутно е точно дека од Софиа слушнавме многу агресивен иазик , што искрено не е заснован на факти за ситуациата овде во Македониа ,, -- Анджела П. Агелер американски амбасадор во Македониа 19.05.2023 Скопие за порталот ,, Плусинфо ,,.

24

Проблемът е,че

преди 1 година

постоянно смятаме,че отношенията ни с РСМ са двустранни,а не на целия ЕС и вместо непрекъснато да показваме отвратителната същност на македонизма,ние чакаме да бъдем клеветени от РСМ,а след това тръгваме да се оправдаваме.Нужно е ежедневно и ежечасно тази озъбена севмак.ламя да бъде показвана като в зоопарк пред света и ЕС,да имаме активна позиция по разкриването на действията и макетата да дават обяснения,а не ние инцидентно след техните диващини.

23

Анонимен

преди 1 година

За историци, история и фалшификаторите й (продължение) -- Това е причината след Берлинския договор да се появи княжество България на север от Стара планина + София и Източна Румелия -- територия на Източната Римска империя по време на османската инвазия на Балканите.

22

Анонимен

преди 1 година

За историци, история и фалшификаторите й - Освобождението на България от Русия и последващото Съединение и Балканските войни е довело до двойно увеличаване на българската територия. В 1350 година България е била само сев. от Ст. планина + София. На юг е било територия на Изт. Римска империя, на запад - Сърбия е владеела Гърция на юг чак до Атина, без малка ивица - Атинско херцогство. Границата е минавала западно от Витоша. Османците на Балканите първоначално са овладели тер-ии от Изт. Р. Имп-я.

21

Анонимен

преди 1 година

Черни списъци се правят и в България -- за такива вредни и безполезни същества като теб, ти си вътре и в тях.

20

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 18 И тези които нямат българско гражданство а искат такова няма да могат да вземат български паспорт по твоята куха идея.

19

Анонимен

преди 1 година

Историците ни са с много ниска компетенция.Последните големи историци бяха Йордан Андреев и Иван Божилов.Уви, умряха отвратени от държавата ни.Божилов каза, че я мрази дори.Смятайте какво падение е станало в България.

18

Анонимен

преди 1 година

Гърция няма общо в случая. Американците командват и там. Редица известни американкци като Мъск и Чомски казват че американската политика в източна европа е такава - разделяй и владей. И нищо не се е променило. Гърция се раздели с Кипър въпреки че беше в нато. Македония е по същият начин като Косово.

17

Анонимен

преди 1 година

Тези хора тълкуват грешно нашата добронамереност, като слабост....и злоупотребяват като yлюгyфpeн спрямо снизходителността проявена към него! Ами ако наистина са такива?? За да бъдем ясни и за РСМ и за ЕС, то България трябва да прекрати дипломатическите си отношения с РСМ и да затвори българо-северомакедонската граница за хора със северомакедонски паспорти! Тези, които имат български да минават, а ако искат тр да ги спират!?

16

Анонимен

преди 1 година

Да се сравняваме с Гърция е безумно.В международен план Гърция е на светлинни години пред нас.Това , което за Зевс е позволено не е позволено на вола.България е с ужасна репутация където и да е.Ние се помислихме за важни покрай гръцката победа над РСМ.Нямаме база за сравнение.Даже девизът ни Свобода или смърт от Априлското въстание е взето от гръцката революция от началото на 19 век.

15

Анонимен

преди 1 година

България трябва да подаде жалба до Съда по правата на човека в Страсбург, срещу РСМ, за системно нарушаване на правата, на българите в РСМ. Доказателствени материали има предостатъчно. И винаги- чрез всички възможни средства, наши учени историци, изложби, научни симпозиуми, , лекции, рекламни материали-филми, книги и прочее, да показва на света истинската история на България, и да разобличава лъжите на РСМ. Да сезира ЕК за всяко насилие и нарушени права на българи в РСМ.

14

Анонимен

преди 1 година

4 В България няма македонско малцинство, защото от България са откъснати територии, а не от РСМ. Държавица, която си сменя името и произхода всяка година и която се пръкна в 1992. Първо, бяха "наследници на първия човек на земята Македон", след това на гръка Александър Македонски. С Преспанския договор 2017, се отрекоха от античката си история и нападнаха да крадат българска. Присвоиха си езика ни, героите ни, изопъчиха историята. На която невежи европейци вярват.

13

Анонимен

преди 1 година

Кво членство, на американците им трябваха макетата в нато за това и поръчаха смяна на името. Българите естествено го издухаха. И се пускат пропаганди вудиш ли префи 70 години кво било и се премълчава за Хитлер.

12

Хкллл

преди 1 година

Рсм не съществуваТова е област от България трябва да го разбере и ЕС

11

Анонимен

преди 1 година

9 Мислиш продажните БКП/БСП, които продадоха Вардарска Македония на Тито и днес, Киро просто, когато пусна сърбоманите титовисти в РСМ, да преговарят за членство в ЕС, без да има гаранции, че ще спазят френския договор.

10

Анонимен

преди 1 година

6 Най-видният гей, сред които е холандският премиер. Който обича да си хапва и пийва на северномакидонски приеми и да получава подаръци от сръбскорускатакочина РСМ. Да си спомним, че точно холандските сини каски позволиха на Радко Младич да извърши геноцида в Сребреница. Който геноцид, холандските сини каски наблюдаваха безучастно. Фашизирани, това ги свързва.

9

72949

преди 1 година

Време е да направим като ФАЩ, за да си гражданин трябва да знаеш конституцията и изторията на старната. Спираме всички издадени български паспорти за макетата. И за да си ги получат минават изпит по българска история. Колко му е има няма 100 -200 хиляди макета по-малко в Европа. И връщаме ветото да не могат да влезнат там.

8

Анонимен

преди 1 година

До тук ни докараха само нашите продажни политици, които работят дсамопо задокеански поръчки, които пораждат изкуствени конфликти по целия свят. С македонците само до преди 10 години сеи разбирахме чудесно, както и с останалите си съседи. Не сме имали никога проблеми да посетим която и да било част от Македония, не сме се чувствали застрашени, не сме имали каквито и да било проблеми. Откак политическите сVине разораха и тази поляна, и тя се разкаля и в нея не може да се стъпи.