52

Анонимен

преди 11 месеца

Че те политиците и финансисти като Асен Василев са финансово неграмотни и теглят заеми като невидели 15 милиарда за една година.... искате децата да са финансово грамотни....

51

Анонимен

преди 11 месеца

Че какво означава финансово грамотен роб?

50

Joan

преди 1 година

Истината е, че хората печелят твърде малко в България. Трудът е ниско заплатен, а продуктивността ниска заради слабия мениджмънт на собствениците, скъпите ресурси и лошата организация на труда. Българинът е твърде икономичен, скромен в харчовете си, пести непрекъснато и се лишава от най-важното. Пълни глупости са това, че хората не си контролирали финансите. Контролират ги и то много - ние не сме западното консумеристко общество, което харчи без мярка и замърсява безпощадно.

49

Анонимен

преди 1 година

Финансова грамотност? Те теглят бърз кредит за да отидат на море или за да си купят новия Айфон, а тя говори за финансова грамотност... Мързелив народ, незнаещ цената на парите!

48

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 54 Мани ги тия тенекеджий . И аз познавам такива "самостоятелни", дето са стартирали собствен бизнес с " кредит" , който още не е върнат на мама и тате. Първите им 100 сделки станали факт след едно телефонче на тате до едни хора. Чичото бе министър и той съвсем случайно спечели едни държавни поръчки... Много Братя Грим в таз държава , много

47

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 30 Те му дали апартаменти ама той им помага с пари, че нямали... И никога не си им искал пари, и никога не са се обаждали на едни приятели за да ти стане една сделка, и никога не си давал тия апартаменти под наем, и никога не са работили с теб без да им плащаш и да спестиш от плащане на външна услуга, и не са давали пари за да се изучиш при добри учители в младостта си ...? Като старите артисти си. Ревеш, че нямаш пари, а живееш в къща за 2 млн. евро в Драгалевци.

46

Анонимен

преди 1 година

Вартоник вероятно си е взела чужденец за мъж - после е съдник на младите. Заради такива приказки и грешни убеждения се отнасят дискриминационно с нас ! Тази дали е живяла изобщо тук ?

45

Анонимен

преди 1 година

искат да направят децата ви - роб до гроб.. Застрахователите и банките са измамници в дългосрочен период ще ви ограбят.. Никой не може да ви гарантира нещо след 30 години. Вероятно банката ще е фалирала

44

Хикса

преди 1 година

Има Дебитна карта, има и Кредитна карта.Каква е разликата???За банките е по-добре да не знаеш,за да си Финансово грамотен.

43

Хикса

преди 1 година

Баце живеем в чужбина и ги знаеме тия фатки.По две-три кредитни карти имат западняците и нема оправия,кредитна карта не се закрива.За ипотеки не ми се пише.Банковото дело е като политиката в ЕС,потребителите и гласоподавателите да кажат ПАК НИ ИЗЛЪГАХТЕ

42

До 44

преди 1 година

Ето за такава неграмотност говорим. Мисли си, че кредитната карта е кредит, а уж финансово грамотен... Мале, мале...

41

Хикса

преди 1 година

Да финансово неграмотни са,защото не искат кредитни карти и жилищни ипотеки,за да хранят чакалите,хиенитв и лешоядите от банките.

40

Анонимен

преди 1 година

Сигурно, защото не разполагаме с достатъчно финанси, за да ги ограмотим? А други много лесно печелят, за да си правят сметка на парите!

39

Анонимен

преди 1 година

С глупави родотели какви искате да станат децата, ядрени инженери ли хахаха маймунииии има ли банани на промоция

38

Анонимен

преди 1 година

ПИТАЙ ЩО ИЗХАРЧИХА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА ФАЛШИВИ, НЕРАБОТЕЩИ, НЕЖЕЛАНИ "ВАКСИНИ"! Питай що подаряваме стотици милиони на някаква Украйна! България е на дъното на класация за финансовата грамотност ИМЕННО!!!!

37

Анонимен

преди 1 година

Когато шефа си назначи любимката си да е човешки ресурси и да интервюира кандидати за работа... Естествено, че се плаши да не я измести някой !

36

до 64

преди 1 година

Какъв бизнес план ще ти измислят, бе драги?! Те неграмотни, бре! Набито им в кратуните как само връзкарите успявали и така цял живот минава. То едно CV не може да напише, език не знае, не може да общува нормално, никакви софт скилс- тотална нула.

35

Анонимен

преди 1 година

Вчера имаше подобна тема как сума народ нито учи, нито работи. У нас тенденцията е направо плашеща. Гледам хора на моята възраст (на 35 съм с 2 деца) тотално не знаят къде се намират. Докато аз градя редом до кариерата си в технологичния сектор още 3-4 паралелни занимания, които да ми носят пасивен доход, други стоят при мама и тати и пасат овцете... Щот, видиш ли, нямало да работят за 2000лв.. Ми измисли идея, реализирай бизнес план, намери нещо ново... Кой те кара да си на ТД?!

34

Факт

преди 1 година

Защото родителите им са още по-неграмотни.

33

Кинжалов

преди 1 година

В Русия започват да изучават африкански езици. Руските моми трябва да се разбират с женихите си от африка. Ура друзя за новата свръх раса!