Шофьорката-убиец за пръв път карала пияна

Жената, убила трима души в Перник, е работила като шофьор на микробус и е возела пътници
19 юни 2007 16:55,
138
Шофьорката-убиец за пръв път карала пияна
При кървавото меле край Перник загинаха трима младежи. Снимка: БГНЕС
35-годишната Живка Илиева, която снощи, при катастрофа в Перник, уби 3-ма души, е шофьор от над 10 години.

Тя нямала нарушения и според съпруга й досега не е случвало да шофира пияна.

Семейството имало транспортна фирма и Живка дори карала микробус, с който превозвала пътници.

Dnes.bg припомня, че трагедията се разигра снощи на вътрешноградската магистрала в Перник при бензиностанция "Шел".

Живка пътувала с "Фолксваген голф" заедно с 16-годишния си син в посока към пернишкия кв. Изток.

На завой с обратен вираж при опит за изпреварване на движещ се пред нея лек автомобил и тролейбус тя изпуснала волана на автомобила, ударила се в мантинелата, прелетяла над нея и помела покрива на мерцедес, който пътувал в обратна посока.

При кървавото меле загинаха трима от четиримата пътуващите в мерцедеса младежи.

Едно от убитите момичета - 19-годишната Александра Ненова, е дъщеря на бившия окръжен прокурор на Перник Марияна Борисова, която в момента работи в Апелативната прокуратура в София.

Другите двама убити са София Русева - 19-годишна, и капитанът на третодивизионния футболен клуб "Минерал" Светослав Йонев, който е управлявал мерцедеса.

Четвъртият пътник в мерцедеса - Марио Милчев, който също е футболист в "Минерал", е настанен в неврологичното отделение на болницата в Перник без опасност за живота.

16-годишният син на шофьорката, която е била с 2.88 промила алкохол в кръвта, Радостин е със счупена ръка.

Живка е невредима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
do lidis преди 16 години
какво общо има София в цялата работа, че нещо не разбрах. Жената, а също и катастрохата са свързани с Перник. Аман от комплексари!!!!
97
1
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
Za koi se misliLA ,MA SELYANKO ZIVKE? Napulnihte Sofia selski boklusi!
96
1
 
0
 
! Отговори
student преди 16 години
Аз например съм карал 30 часа кормуване, 3 пъти на изпит съм се явявал, като са ме късали за много дребни неща. От 3 години съм шофьор, нямам нито една глоба, пък камо ли проишествие. Като видя такива новини направо ми се обръща стомаха. Старая се да спазвам всички знаци и ограничения, заради което някои приятели се базиакт с мен. Ей това не мога да го разбера защо повечето гледат с насмешка на някой койко кара по правилник? И видите ли някаква там се качила да кара селд 2 ракии, изпреварва рисково (може би) и ми се натриса на мен, дето гледам всичко да е точно и по правилник. Ами не глоба ами на смърт трябва да я осъдят! Никой не я е карал да пие и да се качва, не е виновна полицията или някой друг. Всеки който се качва пийнал той е виновен.
95
1
 
0
 
! Отговори
Няма преди 16 години
Именно защото нямаме съзнание и сме безотговорни(има и някои изключения)и всеки си мисли че само на него не може да му се случи...........
94
1
 
0
 
! Отговори
noname преди 16 години
Работата е там, че всички се замислят за инцидентите, след като са станали, а не по-рано, което е правилното...
93
1
 
0
 
! Отговори
Няма преди 16 години
Не мога да разбера защо нападате 81 човека влага друг смисъл и не коментира дали е виновна или не защото е повече от ясно....и понеже ми излязохте всички някви моралисти...я ми кажете колко от вас като решиха да изкарват книжка минаха целия курс...или по точно колко от вас са си купили книжката и трима да сте вие сте потенциални убийци като ей онази за която става дума вярно по голямо наказание няма от това да знаеш че си убил деца..вярно тя най вероятно ще си получи заслуженото,но докато ние нямаме съзнание и манталитет на пътя и докато срещу 350 лв си зимаме книжките без да минаваме изпити само защото ме сърби оная работа и ме мързи да седна да науча едни *** листовки и минерална вода да съм пил цял ден не трима а 30 живота ще можеш да отнемеш на пътя
92
1
 
0
 
! Отговори
lili преди 16 години
Ще умират невинни на пътя докато има *** полиция. В Перник не е порблем да си паркираш където си поискаш, да си караш пиян-залян, да караш със скорост каквато си пожелаеш. И за всичко това се изисква да познаваш поне един полицай или пък да бутнеш на някого някой лев.Глобите и наказанията ги отнасят единици. Всичко е супер избирателно. А тъпите ченгета за по едно кафе и ... ще ти направят.
91
1
 
0
 
! Отговори
Гном преди 16 години
Ако санкциите, предвидени за такива случаи започнат да се прилагат адекватно няма да се случват такива неща, но уви не е така и за пореден път положението няма да се промени.
90
1
 
0
 
! Отговори
Dana преди 16 години
Съжалявам, 81, но никога няма да бъда на мястото на тази, по простата причина, че не карам пила.Никога, дори 50гр. не си позволявам. Така че, ако ти люсваш кило водка/ракия/мастика или 20 бири и сядаш зад волана, та сега толкова си се загражил, че и ти може да си на дереджето на тая убийца, има хора с малко повече интелект и съвест от теб, които не карат пили, но за съжаление точно те пострадват от такива като теб - децата, които са били трезви, са мъртви, нали.
89
1
 
0
 
! Отговори
anonimno преди 16 години
taq alkoholi4ka ima li akal!!!!Da kara piqna i to sas sina si.Po dobre na mqstoto na nevinie jertvi da be6e sobstveniq i sin!!!!!!!!!!!!
88
1
 
0
 
! Отговори
lili преди 16 години
Тук като чета и ми се струва, че според вас е нормално да се напиеш като *** и да се качиш да караш. И какво пък толкова, гораката женица си е пийнала и какво пък като е убила трима млади хора. Да не я съдим толкова сурово! Ама вие луди ли сте. Значи ли това, че я защитавате, че според вас е по важно правото да се напиеш, от правото да живееш? Мислете реално! Утре на мястото на тези деца може да е вашето дете или вие самите. Призовавам за най-сурово наказание за пияницата.
87
1
 
0
 
! Отговори
Petar преди 16 години
Ei toz 77 голям ербап като повечето който пишат коментарите си!ами айде да се замислите малко че утре може да седнете да изпиете 3-4-5 бири с приятели и после да си кажете ооо на мен нищо ми няма аз сам пияч голям и да седнете зад волана!и да не блъснете никого това оправдава ли ви че карате пияни!а ако дори и да не сте виновни ударите някого недай се боже по същия начин ли ще ми разсъждавате на дали!неоправдавам жената тя трябва да си понесе последствията за стореното но се замислете над това обичайно за българите мислене че на тях това неможе да им се случи!Защото сам 100% сигурен че от тези който пишат тук коментари има хора който са изпивали по няколко и са сядали зад волана!а сега смът,доживотни присъди раздавате с лека ръка!айде замислете се малко като пишете!
86
1
 
0
 
! Отговори
radi преди 16 години
трагедията си е трагедия и виновната си е виновна и тя ще си получи, каквото заслужава...Въпросът е само да плюем държавата, че нищо не прави (което си е вярно де), но и ние като граждани трябва да проявим малко повече гражданско самосъзнание. Един мой близък сподели следното и аз съм съгласна: да призовем всички граждани да бъдем по-наблюдателни (в заведения, на пътя,...) и когато имаме съмнения, че водач на МПС е пил и пак се качва да кара кола, да сигнализираме в КАТ да проверят еди-кой си номер кола движеща се в еди-коя си посока. А това, което държавата би било редно да направи е: хванат ли те пил, то книжката да ти се отнема доживот, да има систева, където това да е регистрирано и стриктно.
85
1
 
0
 
! Отговори
Lili преди 16 години
По надолу срещнах мнение, че съвестта, че е убийца е достатъчно голямо наказание. Аз смятам, че съвестта е наказание само за някой, който я има. Тази жена няма съвест. Кой човек със съвест би се качил на кило водка или каквото и да е, да кара, че пък и дедето си да вози. Тук закона трябва да приложи цялата си строгост. Да лежи в затвора за да се активизира цялата и липсваща съвест. А относно това, че всеки може да се окаже в нейното положение не съм съгласна. Когато човек има поне малко мозък в главата си не прави такива неща.
84
1
 
0
 
! Отговори
Vlado преди 16 години
Смятам, че ако бъдат променение санкциите в зависимост от наличието на алкохол в кръвта нещата ще се променят значително.При леко ПТП - глоба и наказание х 2, отнемане на книжката за 6-12 месеца;При по-тежко ПТП без жертви и пострадали - глоба и наказание х 3, отнемане на книжката 6-12 месеца.При ПТП с жертви и пострадали - отнемане на книжката до живот и затвор.При такова положение всеки би се замислил преди да седне зад волана след употреба на алкохол.
83
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 16 години
Който се качва пия зад волана трябва да си носи последствията. Аз не съжалявам за шофъорката, тя не си е загубила сина. Жива и здрава си е. Помислете за семействата на тези три все още деца. Надявам се да я тикнат за мнооооого дълго в затвора, но и това не е достатъчно.
82
1
 
0
 
! Отговори
asr преди 16 години
и кво предлагаш 81? да я пуснат по живо, по здраво и всичко да се забрави??? това, че е убила 3 деца е малко, така ли? *** нещастен
81
1
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Много е лесно да се коли и беси...като гледам 90 % от пишещите тук са готови за прокурори и съдии най-малкото.А изобщо не се замислят,че утре може те да са на мястото на жената.Дори и да не си пил може да блъснеш човек-да си кажем истината,че 50% от книжките са купени,че 70 % от шофьорите са некадърни и нагли на всичкото отгоре...изобщо имаме идеалните условия всеки ден да отчитаме поне по 4-5 жертви.Никой не оправдава жената,че е пила.Сигурно всеки ден стотици се качват пияни на колите и само това,че се прибират без произшествия ги спасява от нейното положение.Лично аз я съжалявам,защото на нейно място можеше да е всеки друг.На нея й стига съзнанието,че е убиец-по-голямо наказание от това няма и ще го носи до гроб.Нито затвора,нито каквото и да е друго ще е по-голямо наказание от съвестта й.По-добре вместо да съдите се замислете за другите стотици,дето сядат зад волана пияни,дето карат като ненормални и хич не им дреме нито за закони,нито за живота на останалите.
80
1
 
0
 
! Отговори
men преди 16 години
po-dobre ot teb ne bi moglo da bade kazano....
79
1
 
0
 
! Отговори
Tomsak преди 16 години
E tez sa mnogo golemi do koga da 4akam da sa zaemat tez za rabotata i da si q vur6at kat xorata utre az moje da sum na ulicata i da me nqma ve4e no na koi 6i my puka e ne go poznaame ae v kafeza i da 4akame ytre...