Тежки присъди за полицаите, които убиха Чората

Софийският военен съд призна за виновни петимата полицаи от Благоевград, които бяха обвинени в убийството на Ангел Димитров-Чората
9 ное 2007 19:46,
142
Тежки присъди за полицаите, които убиха Чората
Софийският военен съд призна за виновни петимата полицаи от Благоевград, които бяха обвинени в убийството на Чората. Снимка: БГНЕС

Софийският военен съд призна за виновни петимата полицаи от Благоевград, които бяха обвинени по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората, извършено на 10 ноември 2005 година в Благоевград.

Съдът осъди на 19 години затвор майор Мирослав Писов, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски са осъдени на по 18 години лишаване от свобода.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Ангел Димитров, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост.

Признатите за виновни ще трябва да платят граждански искове и разноски по делото в размер близо 180 хиляди лева.

Присъдата на военния съд е взета единодушно от всички членове на съдебния състав и може да бъде обжалвана пред Военноапелативния съд в 15-дневен срок.

След като чу присъдата, постановена от съда, военният прокурор Красимир Колев заяви, че тя е справедлива и е съгласен с така определеното наказание.

Роднините на Ангел Димитров също заявиха, че са доволни от присъдата и смятат, че тя е справедлива.

Всички подсъдими отказаха да разговарят с медиите с изключение на Мирослав Писов, който само заяви, че ще обжалва.

Адвокати на останалите подсъдими също заявиха, че ще обжалват днешните присъди.

Dnes.bg припомня, че Ангел-Димитров-Чората почина при задържането му по време на "операция Респект" в Благоевград на 10 ноември 2005 г.

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт. След намесата на чичото на убития, който е влиятелен функционер в ДПС, бе проведена повторна медицинска експертиза, която доказа, че Ангел Димитров е починал от удари.

В обвинителния акт бе записано "предумишлено убийство". Тогава последва и среща на министър Румен Петков с чичото на Ангел Димитров.

Тогава се твърдеше, че Чората, е бил свързан със силови структури, както и че той има списък с корумпирани полицаи.

Много бързо след тежкия инцидент бе отстранено и ръководството на Благоевградската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
чакалчето преди 16 години
имат късмет мафиотите в униформи единствено, че отмениха смъртното наказание, ама и за тия годинки да им поизгният кокалите в затвора пак ще е добре.убиха зверски един невинен човек, без съд и присъда, не заслужвата мислост!
100
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
може всичко да приказват за полицаите, но бандюги като чората трябва да се унищожават, след като няма закони, които да ни защитават от тях.
99
0
 
2
 
! Отговори
best for the best преди 16 години
Венаги така се получава някой ако си мисли че доброто се възнаграждава се лъже ,пристъпниците винаги са защитени от закона .Вместо да им се благодари за ареста на поредния бандит съдът ги осъжда за убииство аз отдавна съм се обедил че в съда са най големите престъпници но все се надявам да се оправят .
98
0
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 16 години
Доста глупости се изписаха тук за полицайте, абе да попитам колко хирурзи са осъдени за смърт на пациент по време на операция, вярно ще кажат някой, че има разлика, ами има, няма и двата случая става в раб. време и на раб. место, айде сега античенгетата, калъфките и спинкайте, че може и да сте разнасяли дрога тази нощ !!!
97
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
noja da imat wina , no triabwa swi4ko da se rasgleda, tori i tia ot dps, triawam da ima sad , a ne wliatelni xora!
96
0
 
2
 
! Отговори
badi partiata DPS преди 16 години
DPS ; AKO NAISTINA STE PARTIA to togawa maxnete toi wliatelen 4owek ot partiata , sasttoo ako biax me normalna darjawa , stesche da se dokaje ,4e e powliano sa prisadite na polizaite ot dps
95
0
 
2
 
! Отговори
jjj преди 16 години
Tuka nqma oprawiq ei... Bqgaite da bqgame. A pokrai Chorata malko li hora sa propishteli? Ama poradi fakta che neznam koi si wliqtelen funcioner ot DPS mu e roda - wsichko mylchi. Da.ba skapanata ni sistema da.ba. W normalna strana ako rodninata ti e sys slavata na Chorata, nqma da si politik, posmyrtno. Towa stawa samo tuk w absurdistan. I posle policaite ne iskat da si wyrshat rabotata, kak da q wyrshat kato wseki tuk po izwesten e rodnina na nqkoi politik? S takiwa prisydi se wryshtame 30 godini nazad. A kakwo stana s teq ohraniteli deto ubiha turista na slynchew brqg? tqh dali shte gi osydqt na po 20 godini?
94
0
 
2
 
! Отговори
Gargamel преди 16 години
Kak moje be???Oneq Marginite ne mogat da osydqt i samo se ebavat, a tez mom4eta gi napraviha na ni6to.....Sram me e , 4e Bylgaria stana dyrjava na mafioti i 4e nqma edin osyden mafiot, a v aresta vkaraha suma ti policai!!!!Kak taka i ne osydiha edin- Valio Toploto, koito s narodnite pari fitnes si napravil 4oveka i samostoqtelen asansior, ili bratqta Marinovi ...........Tova ne e normalno--- ei onq den v Italiq pak mafiot hva6tat i osyjdat , a nie.............Do koga ????????????
93
0
 
2
 
! Отговори
Frogiss преди 16 години
Ako ne si izmamnik,ubiez,kradez i tem podobni,ot kuv zor 6tete strelqt we
92
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
кои полицаи точно ще защитаваш ***? Поръчковите убийци на Пиш Пиш Петков или кой??? А ако бяха убили твой роднина или близък? Дебиле, затова има закони и съд, а не няква си наркоманизирана шайка куки да трепат наоколо!
91
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Da sta4cuvame v za6tita na policaite!!!!Ako zapo4nat da gi sadiat dojivot,4e sa se spravili s banditi,to niama da ostane 4ovek,koito da te za6titi ot banditi,mutri,narkomani!!!Stiga DPS se e mesilo navsiakade kadeto ne mu e rabota.^te gi tarpim li o6te??????????
90
0
 
2
 
! Отговори
Благоевградчанин преди 16 години
Искам само да добавя и още нещо ,виждам че пише че Чората е "оказал съпротива". Каква съпротита ? да ти сложат белезнити да ти настипят главата и да те ритат и полагат със приклади докато се насереш и опикаш. Ръцете му били срязани от белезниците влачили са го по улицата. "оказал съпротива".. да бе да
89
0
 
2
 
! Отговори
Frogiss преди 16 години
Какво ли не съм виждал,ама това не мога да го приема,на тея момчета трябва да дадат медал,а не да ги пъхат в панделата за цял живот.Разбирасе има възможност да е било поръчково от някоя друга мутра това сплашване,превърнало се в убииство,но важното е да се премахват,докато такива ***(мутри)има в България,няма да се оправиме и се надявам някои които има сериозна власт да се застъпи за тях,някои истински българин и да не позволява на некъв мръсен турчин(чичото на убития и явно неква скрита мутра)да се разпорежда в собствената ни държава(пожелавам му да го разстрелят като куче,каквото е).
88
0
 
2
 
! Отговори
Благоевградчанин преди 16 години
Де бе хора познавам 3ма от тях и мога да ви кажа със сигурност че и останалите са корумпирани.Не говорете глупости заслужават си присъдата тези надути ***. Никой нищо хубаво не е видял от тях ,а и съм сигурен ,че всеки благоевградчанин е чувал за Георги Калинков - Калинката "стария враг на гурвата". Тва е първата крачка към оправия с корупцията. Дано не ги виждам скоро тези типове
87
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Това е непредумишлено убийство,което значи,че не си го планирал,нито си го искал. Оня пиян шофьор дето уби цяло семейство в квартал Дружба на колко го осъдиха а?Ще има ли сега полицай,който да си каже,че присъдата е справедлива?! Мисля,че НЕ. И какво се получава? Заминавай братче,ходи в прокуратурата и търси защита там.Ами поставете се на мястото на ченгетата,кво ще си помислите бе хора?
86
0
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 16 години
Скапана мафиотска държава....Мафията рече-не трепете наште хора,щото отивате в затвора.Защото-ако ги арестуват-ще ги пуснат под гаранция,или ако се води дело-ще го проточват толкова,колкото това с маргините например.....Сега остава и някой *** да почне да плямпа за великото българско и колко трябва да сме горди,че сме българи и т.н.,та да замаже положението.И да декламира-аз съм българче,обичам,наште планини зелени,българин да се наричам-първа радост е за мен.....За мен вече не е-за мен е срам да се наричам българин..........
85
0
 
2
 
! Отговори
Сатана преди 16 години
Много ченгета прописаха тука...Пандиз е майката на всички убийци,та били те и полицаи...и без това в полицията влязоха всички,дето не стават официално за мутри...а Чората си го убиха,щото винаги са играели комбина с полицейските шефове.
84
0
 
2
 
! Отговори
пенсионера преди 16 години
Представете си сега след такива присъди,какво ще правят полицайте ни!? Ами ще се правят на разсейяни и при подобни случай ще прилагат златното правило:ни чул ,ни видял. Не намерихме Чората госин началник. Или: побегна и не можахме да го стигнем.Е що не стреляхте бе.Ами стреляхме ама не го уцелихме. И искаме полисмените ни да имат самочувствието да се борят с престъпниците.Няма да стане добри хора,дето по цял ден се скъсвате от бачкане,няма кой да да ви защити.И мен де.
83
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Вместо да го гръмнат,те цели пет яки мъже,взели та го спукали от бой. Абе *** ченгета.Ама те не са допускали ,че бандюгата ще умре.Това е поука за другите им колеги:Правете като полицайте в Америка па ходи докажи,че не ми е скочил да ме трепа. Това е за този случай а иначе мисля,че ченгетата трябва да спазват законите,защото по целият цивилизован свят те са '' добрите ''
82
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Това вече е върха. Тая държава запада.