Чудо! Хванаха телефонен измамник

Поредният удар на полицията в Русе -арестуваха 49-годишен, опитващ се да измами жена с 6 000 лв.
26 дек 2007 14:54,
19
Чудо! Хванаха телефонен измамник
Въпреки стреса, не вярвайте и на дума от странни обаждания, свързани с даване на пари. Снимка: AMY
В Русе е арестуван един от многото телефонни измамници, които искат пари като се представят за роднини на притежатели на телефоните, съобщиха от Областна дирекция на полицията (ОДП).

На домашния телефон на 68-годишна жена от Русе се е обадил мъж, който разказал, че внукът й е блъснал жена и е задържан в полицията. Непознатият обяснил, че за да бъде освободен трябвало да се осигурят 6000 лева, които да се платят на прокурор.

Уговорката била жената да отиде пред определена сграда в Русе, където да предаде парите.

Русенката се усъмнила в думите на непознатия мъж и проверила дали това отговаря на истината като се свързала с внука си. Когато разбрала за измамата, жената потърсила полицията.

Така на мястото на срещата служителите на реда са задържали 49-годишния
Ф.Ф. от село Семерджиево, който отишъл да получи уговорената "пратка" за освобождаването на внука. По случая е образувано дознание по описа на ОДП - Русе.

Това е поредният успешен удар на полицията в Русе срещу този тип престъпници през последните месеци. От полицията съветват в никакъв случай да не се вярва на подобни телефонни обаждания.

Дори и да не можете да се свържете с роднините си, които уж са замесени в престъпление, не изпадайте в паника. Потърсете полицията възможно най-бързо, защото органите на реда са почти безсилни, ако вече сте дали парите на измамниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
БАТ'БАЙ ТИ ГАНЮ преди 16 години
ОХ,НЕ МИ СЕ ГОВОРИ.......ЩЕ ВИ КАЖА НА МЕН КАКВО МИ СЕ СЛУЧИ:БЕШЕ ИЗТЕКЛА ЗАСТРАХОВКАТА НА ЕДНАТА КОЛА-НЕМАРЛИВОСТ ОТ МОЯ СТРАНА...............И Я РАЗБИХА..........РАЗБИХА ЗАДНОТО СТЪКЛО И ОТКРАДНАХА..........КОЙ МОЖЕ ДА ПОЗНАЕ..........КРИКА........МНОООО ЦЕНЕН КРИК...НЯМА КАК ДА НЕЕ ЩОМ Е ОТ МЕРЦЕДЕС..........А, БЯХ И СЪМ ЗАСТРАХОВАН В АЛИАНС...........*** ЧЕ СЕ ОТКАЖИ...
17
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
"Четири платформи за превоз на автомобили са били откраднати през изминалата нощ. Платформите са били откраднати от село Лехчево в община Бойчиновци, както и в Монтана. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията, цитирани от БТА.Щетите са за 40 000 лева, уточняват от полицията. "Вчера ТИР-ове, днес платформи... Утре може някой влак съсе релсите... Откриването на откраднатия обект ще е доста затруднено от лошите метеорологични условия...
16
0
 
0
 
! Отговори
R преди 16 години
Преди 2 седмици салед абсолютно аналогична ситуация в София реших да се обърна към полицията за да хванат тези престъпници,НО след като повече от 20 минути чаках в приемната на 6 РПУ и като видях, че в близките часове никой НЯМА да ми обърне внимание - отказах се. А за отношението на служителката в приемната ... нямам думи ... Искам да обърна внимание, че преди време в същото районно ме мотаха повече от 1 час за да регистрирам опит за кражба на колата на жена ми. Разговора тогава беше нещо от рода:- вие за каво сте?- опитаха се да откраднат колата на женами счупили стран. стъкло и т.н.- ама откраднали ли са я?- Не- Ааа ясно искате бележка за застрахователя за стъклото.- Ами , не - просто искам да съобщя за опита за кражба.- Ама какво искате от нас да направим?- Ами нещо, не знам, там за статисктика или ... незнам - не е ли имало други като мен.- Ами не, ама не съм сигурна - то щом нищо не са ви откраднали - ама изчакайте, ще измислим как да ви запишем оплакването. - Ааа не благодара (вече бах чакал около час) довиждане....Та повече доброволно няма да посетя въпросното 6-то РПУ.Дано все пак да съм бил просто с лош късмет, щото не ми се мисли ако на всякъде отношението в РПУ-тата към обикновенните хора е такова
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Направи си е чудо, като се погледне % та на разкриваемостта на престъпленията в България! Те един откраднат ТИР не могат да намерят. При толкова много показания за заплахи на варненски фирми от страна на фирмата "Х" допуснаха човек да намушкат. Направо си е чудо, че хванали някаква дребна рибка - телефонен измамник. Трепачите на мутри в пандиза. Изнасилвачите на непълнолетни - условно. Убийците на клошар - условно...... И какво излиза? Кого защитава правосъдието? - Май тия дето посягат на мутрите... Горд съм, че съм българин!
14
0
 
0
 
! Отговори
KUNCHEV преди 16 години
TOVA NE E NIKAKVO CHUDO ! CHUDO SHTE E DA TRAGNAT VISIASHTITE DELA NA RUMEN PETKOV I RUMEN OVCHARA DA VLEZE V PANDELATA ! TOVA VECHE E CHUDO , A TOVA , CHE POLICIATA TRUPA AKTIV S KOKOSHKARI E IZTARKAN NOMER , KOITO SHTE ZAVARSHI S USLOVNA PRISADA PORADI CHISTO SADEBNO MINALO ILI D O B A R ADVUKAT !
13
0
 
0
 
! Отговори
Гери преди 16 години
Цяло чудо ще е, ако всички нарушители на закона и дребните, и едрите влязат в затворите. До тогава,не мога да повярвам в чудесата ,които евентуално може да сътвори МВР и Съдебната власт!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
другото чудо"осъден -ефективна присъда" следващата Коледа ли трябва да чакаме??
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://***.stirka.free.bg/
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://***.stirka.free.bg/
9
0
 
0
 
! Отговори
Крум Страшний преди 16 години
и аз първо ще се обадя на няколко приятели...а после и на полицията...ама ще поискам 10 минути насаме с измамника.Па после да му мисли как ще *** като без да иска ще си счупи всичките пръсти и на двете ръце...с паднал върху тях бордюр върху бордюра.:))))))))))
8
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 16 години
ще се обадя на 3-4 приятели ....
7
0
 
0
 
! Отговори
dimtar преди 16 години
oniya v parlamenta, taka narecheni narodni izbrannici, da ne se chudyat kak da si povishat zaplatite, ami da priemat poprawki kym zakona za tozi vid izmami, ta te da stanat efektivni. A, ne kakto sega защото органите на реда са почти безсилни, ако вече сте дали парите на измамниците.Izobshto stawa duma za prestypno bezdeystvie.K de sa oneya ustati ministri?! Na sigurno i bezopasno myasto- naroda da mu misli!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
Чудото е не че хванали измамника а че наи сетне една женица се е сетила и ориентирала какво да направи в този случай.Не ни трябва да ни дават мутрите на някакви селски *** в телевизора-на хората, особенно за възрастните е нужно да има предаване в което те да бъдат съветвани и обучавани как да се предпазват и избягват набезите на ***
5
0
 
0
 
! Отговори
кеф преди 16 години
чакаме още много измамници да бъдат хванати - не е лошо да ги показват напр.по TV
4
0
 
0
 
! Отговори
ll преди 16 години
po koleda stavat 4udesa!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пари на никого не давам,камо ли по телефона!ха-ха-ха
2
0
 
0
 
! Отговори
SASHA преди 16 години
BRAVO na babata. Neka da si pomisljat malko tia deto vjarvat che vsichki hora nad 45 godishna vazrast sa izkufeli starci. A,toia seljandur - da go izpratjat da stane KOZAR BEZ ZAPLATA i sled rabota da go zatvarjat v kochina zaedno s 200 praseta.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Иииииииииии!Бравос!