Йотова предлага закрита комисия да изслуша Главчев за Сребреница

Изтеклите документи били част от работна кореспонденция
31 май 2024 22:50, Анисия Иванова
38
Йотова предлага закрита комисия да изслуша Главчев за Сребреница
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира темата с резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница. Тя не е сигурна, че е имало опит от страна на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев да промени позицията на България. И смята, че има смисъл от извънредно заседание на парламента.

Вчера от служебното правителство обявиха, че България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница, а изтеклите документи са само част от работна кореспонденция.

 "За мен най-чистият вариант е да бъде извикан министърът на външните работи на закрито заседание в парламентарната комисия по външна политика, тъй като има различни трактовки и да се види цялата кореспонденция с нашия представител в ООН, за да се избегнат всякакви съмнения, че България има двойни стандарти в своята външна политика. Искаме да видим цялата комуникация, която е изпратена във Вашингтон - какви са били съображенията, аргументите и какво е било в крайна сметка последното решение, което е дошло от България", заяви Илияна Йотова, цитирана от БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
43657 преди 1 месец
Закрито!! Що, бе дай народа да чуе какви ги дробите, нали се бори те за прозрачност
31
1
 
3
 
! Отговори
Аква преди 1 месец
На всички са ни неприятни, но няма други. Трябва да избираме тези, които мислят за България. Да дадем гласа си за тези, които искат мир. Войнолюбците вън от държавата ни и на фронта. Пушката на рамо и дупето - насрано. Инстинктът ни оцеляване ще ни води на изборите. Отдавна не мислим вече за детски градини, училища, заводи и работа. Само за война говорим. Това искат американците и оръжейните търговци. МОЖЕМ ЛИ ДА МИСЛИМ САМОСТОЯТЕЛНО! ДА ИМ ПОКАЖЕМ НА ИЗБОРИТЕ!
30
4
 
7
 
! Отговори
Боко и шиши преди 1 месец
Тази ми е много неприятна комунистка. Бандата на прехода БСП ГЕРБ ДПС Радев зеленият чорап. Всички в затвора.
29
10
 
3
 
! Отговори
Шмайзер преди 1 месец
Надявам се Радев да ни управлява като министър- председател след като му изтече мандата на президент. Както и Йотова да стане президент. Това е разумното за бъ лгария. Както се и моля Бацешишипеде отдавна да са на фронта в Украйна и да умрат за интересите на американците.
28
1
 
6
 
! Отговори
Аква преди 1 месец
Когато някой си главчев се изживява като външен министър и надробява дипломатически простотии , се прави закрита комисия в парламента да му изчисти повръщаното. И да замаже гафа. И за всичко това е виновен герб - с неадекватните промени в конституцията. Някакъв си счетоводител - премиер, че и външен министър. Ето докъде ни води служебното правителство на герб!!!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йотова да каже на колко руски и китайски шпиони е дала българско гражданство
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във външната политика Главчев слуша пРезидента Радев. Затова и всички издънки са там.
25
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Тая от коя партия е, че предлага да се свика комисия в парламента? Правомощията на тия двамата са им тясно от като ги избраха. Непрезидетска двойка е това
24
1
 
4
 
! Отговори
Питанката преди 1 месец
А защо не открита? Какво искат да потулят от Президентството?
23
11
 
1
 
! Отговори
Аква преди 1 месец
Престанете с тия утопии за Украйна. Тя приключи. Русия си върна историческите земи. Няма друга истина. Когато сееш фашизъм, жънеш гробища. Ей това е украинската земя. Едно голямо гробище. И за какво???? Заради интересите на войнолюбците в нато. Къде е доброто на американските интриганти и амбулантни търговци! БОЖЕ ПАЗИ НИ ОТ ДОБРОНАМЕРЕНИТЕ!
22
10
 
2
 
! Отговори
Шмайзер преди 1 месец
България трябва да се въздържа от категорирични позиции във външната политика. Сърбия е наша съседка и е добре да сме дипломатични. Да не говорим колко сме виновни, че не я подкрепихме, когато американците я нападнаха с бомби. Падението на нато беше огромно. България не може да си позволи да има враг до портата. Съседите винаги се подкрепят.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
зaxлюпeнaтa русия иска световна война! Радев и вицето му подклаждат това. Не им се хващайте на кукичките българи!
20
7
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Абе май не ставаме сами да се управляваме...трябва май "някой" да ни управлява иначе ще се самоунизожим Като държава(справка ...Турция,Византия,СССР,Германия(царя и княза) или пък ще унищожим народа си ,само последните -"посолството" на ул Козяк работи против България и народа (От 8,5 до 5-6 милиона за 1/4 век от 1997,разруха във всички области и в човешки морален план също).
19
1
 
6
 
! Отговори
безгласна буква преди 1 месец
но за сметка на това и...много противна.
18
1
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Йотова, 16 Ако питаш Радев , цяла Украйна е руска.
17
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Няма полза от войната, предни коментаторе! Само злини! Ако вие намирате полза от Войната, вие сте рош човек! Няма полза и от декларация, защото сега Вучич ще излезе с Декларация, осъждаща геноцида на българския окупаионен корпус над мирни сърби през 2 световни войни - ПСВ и ВСВ! Съседа разправяше, че ги накарали да копаят трапове, през нощтта германците докарали, застреляли и заровили хората и така се създало впечатление, че българите са военопрестъпници!
16
0
 
16
 
! Отговори
История даге преди 1 месец
Единствената полза от войната е , че лъсна истината за голяма част от българските политици, които се оказаха другари и другарки и от 35 години ни играят театрална демокрация , а не реална. Показват ни всякак колко лошо нещо е демокрацията и запада...
15
2
 
6
 
! Отговори
Въздаржание ли сака? преди 1 месец
Няма смисъл от комисия след като е направено правилното гласуване. Или някой иска да мъмри публично Главчев за грешния вод ? Промените на конституцията ссе оказаха на място и необходими -факт.
14
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Бау се дразни силно, когато карате някой невинен все да се оправдава, и още по зле, да се чувства все виновен за безобразията на другите! Комунистическо възпитание в излишна скромност и самокритика, което ви прави удобни за другите и лоши за самите вас! Да сте видели гербераст да се счита за виновен - не! Затова са първа сила! Като сте казали геноцид, няма назад! Осъждате всичкия геноцид наред - арменския, американския, сталинския, гръцкия, сръбския, израелския актуално сега е пред цял свят!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С председател Тошко, като комисията за митниците? Изгуби се някъде! По цял ден брои камиони!