Сираци в скандален видеоклип

Три видеоклипа със сираци рекламират нашия филм "Баклава" с целувки между деца и изнасилвания; прокуратурата се самосезира по случая
8 яну 2008 14:32,
138
Сираци в скандален видеоклип
Кадър от филма "Баклава". Снимка: loveisfolly

В Бургаската прокуратура очакват сигнал от Агенцията за закрила на детето за участието на бургаски деца от социални домове във филм със скандални сцени.

Прокурор Андрей Червеняков обяви, че сигналът е заради три видеоклипа със сцени на насилие, които рекламират българския филм "Баклава".

Разследващите ще проверяват кой ги е направил, кой е участвал в тях и кой е разрешил участието на децата.

Клиповете са качени в интернет и на тях се виждат кадри с еротичен подтекст, целувки между деца, секс и изнасилвания.

Предполага се, че малчуганите са от Дома за деца без родителски грижи в Бургас "Александър Георгиев Коджакафалията".

Видеоклипът - трейлър на филма "Баклава", може да видите тук. Кадрите НЕ са подходящи за деца под 18 години, както и за хора с чувствителна психика.

Междувременно в отворено писмо до медиите, държавните и неправителствени институции, продуцентът и режисьор на филма Алексо Петров, пише, че думите му  са провокирани от „загрижените и възмутени граждани“ от „порнографските клипчета с български сираци”, появили се в интернет.

По думите му по време на подготовката и снимките на филма са помагали държавни служители, общински съветници, главни редактори на печатни издания, директори на: училище, дом за култура, читалище, полицейско управление, летище, противопожарна отбрана и... обикновени бачкатори от Бургас, Меден рудник, Царево, Варна и София. „Същите тези хора, които за огромно съжалeние може би няма да видят филма, поради цитираната по-горе „загриженост” на някои институции и медии“, допълва Петров.

Режисьорът разказва за срещите си с децата от дома за сираци, и за подбора им да участват във филма му. Как не той е подбирал кой да участва, а как децата сами са изявили желание да играят в проекта му.

Петров допълва, че живее в Канада, а „документалния кошмар на който бях свидетел след завръщането ми в България се превърна в „игрален трилър” след приключването на монтажа на филма“, допълва той.

Режисьорът твърди, че няма да обяснява какво е искал да каже с лентата: „ за зрящите той не само говори, а крещи. За останалите – може би на моменти забавлява, шокира или изчервява, но и най-малкото показва какво наистина се случва в момента в България“.

Писмото е с дата 6 януари 2008 година и е подписано от Алексо Петров, продуцент и режисьор на българския игрален филм „Baklava”.

Община Бургас не е била информирана във връзка със заснемането на филма "Баклава" и искането на сценаристи за участие на деца от Дома за деца без родителски грижи "Александър Георгиев - Коджакафалията".

Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам добавиха, че е направена собствена проверка по случая от двама заместник-кметове за заснемане на възпитаници на социалното заведение във филма.

Преди 2 години, когато домът е бил на пряко подчинение на Министерството на образованието, е пристигнал сценарен екип, който е представил сценарий на филм и по надлежния ред екипът е поискал разрешения за участие на деца от учебното заведение във филма.

Със сценария тогава е била запозната Агенцията за закрила на детето, която не е установила нищо обезпокояващо, информират от пресцентъра на общината.

По време на снимките на филма са присъствали представители на Дирекцията за социално подпомагане. По думите им, в тяхно присъствие не са били правени непристойни и уличаващи достойнството на децата снимки.

Едва сега от дирекцията са научили за непристойни сцени, в които са участвали и децата от дома, допълват от пресцентъра.

Община Бургас настоява компетентните органи да установят в най- кратки срокове виновните лица, допуснали използването на възпитаници на дома във филма.

В сряда сутринта кметът Димитър Николов е поканил на среща представители на социални институции в града по случая със снимките на клиповете към продукцията, за да се изясни проблема.

Той ще поиска и съдействие от полицията за "сваляне" на кадрите със скандално съдържание от интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://stirka.my.contact.bg/
36
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 16 години
Май нещо се пообърка ,айде пиши си от твое име.
35
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Lora, комплекса точно ти го демонстрира току що:(Според теб BMW то за какво е критерий?За това че си имала няколко десетки бона и си го купила.. а може би и по-малко - втора употреба от нам къде си :) И? Какво следва от това?:)
34
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 16 години
Имам 18 години и за мое щастие достатъчно здрава психика и перфектно зрение,и ако ти виждаш нещо по-различно от мен и още по-лошо-видяното ти се струва напълно нормално мисля, че имаш сериозен проблем.нищо лично.
33
0
 
0
 
! Отговори
Blo преди 16 години
Ще се вмъкна и аз не по темата. Някой спомена Saw, искам да попитам давали ли са го по наши кина изобщо или го получаваме само на ДВД? Питам, защото нямам впечатление да съм виждала реклами по кината за него. А може и да греша.
32
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 16 години
Живейте си вие в пУмия и не ме учете как да пиша. Моя живот не е пумия и най-малкото доказателство за това БМВто, паркирано в гаража ми. Айде със здраве и по полека с комплексите!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Не може да се каже:)Трябва да се изгледа филма...А какви внушения прави SAW? Неговия трейлър едва ли е по-безобиден:) Освен това, някой да е казвал, че филмът ще се разпространява за деца? А какви внушения прави CounterStrice, която лапетата играят по интернет залите и в която и кръв се лее и стенания се чуват и се стреля и ... и не само тази игра, която законно се изграе от деца?:)
30
0
 
0
 
! Отговори
l преди 16 години
Koito iska da ne go gleda...bilo gnusno...bla bla...ima xilqdi gnusotii po sveta, 4ovek sam si izbira dali da oburne pogled!A filma ve4e si napravi jestoka reklama-klasi4eski primer,4e sexa i nasilieto se prodavat :)
29
0
 
0
 
! Отговори
mina преди 16 години
Това, че кадрите може би са монтирани няма голямо значение. Филм се прави, за да се предадат някакви внушения. Какви внушения предава този, съдейки по трейлъра, който би трябвало да привлече публика:)
28
0
 
0
 
! Отговори
Slaveikov преди 16 години
predlagam prokuraturata da se samosezira sreshtu velikia bulgarin Slaveikow za dumite mu: ".. ne narod a mursha..." shtoto mai mai i te werni izelzoha...
27
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Нещо повече, в трейлъра има немалка доза кич и очеваден монтаж:) Кадъра с изстрела- от пистолета не излиза дим... Той просто е държан в ръка, а звуковата писта е с монтиран ефект...
26
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Разбира се, надявам, се че Лора има 18 години:) В противен случай не и препоръвам да гледа отново трейлъра:)
25
0
 
0
 
! Отговори
Gretel преди 16 години
Поредното родно филмово безумие. Българското кино трябва да бъде забранено със закон.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Гледах трейлъра, отврат е, даже и ББ се мярка, мисля, че филма е поредната поръчкова гавра с България и призовавам всички мислещи Българи да не го гледат. И Лора, пише се пОмия. С о.
23
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Лора, опитай се да опишеш какво точно виждаш, не тук, на един лист хария пред теб:) Пусни си трейлъра на пауза и превъртай кадър по кадър:) За да виждаш добре всичко:)
22
0
 
0
 
! Отговори
,, преди 16 години
Браво,Браво гордейте се българи.... ах майка ви селска *** сами си теглите ножа бе усазнайте се... брутален филм..да не говорим че е и истина,но трябва ли да се показва на света.......
21
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 16 години
Да замисляла съм се ,че прекалено много пумия има на този свят, но живота ми определено не е пумия,неправилно си задаваш въпроса.Не казвам че ми е безразлично това което се случва с тези дечица, жал ми е за тях ,но не съм съгласна че трябва да се алармира за това по този отвратителен начин. Това което се вижда на кадрите, определено не е заснето със скрита камера,някой е накарал тези деца да вършат всичките тези неща,и това вече си е сериозно престъпление, защото то си е все едно да накараш една жена която са я изнасилвали, да го повтори пред камери,щото видиш ли хората не трябва да забравят, че живеем в една голяма пумия.
20
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Точно това имам в предвид, Ян..
19
0
 
0
 
! Отговори
Ян Лесневски преди 16 години
Не е лесно еднозначно да се определи дали кадрите са незаконни. Имайте предвид, че и в други страни се снимат такива клипове филми. Работата е там, че не са показазни явно порнографски сцени с деца. Може да се примеме за гнусен ъндръграунд арт. Не че бих го гледал. Но този клип е и предупреждение към нас и обществото, в което живеем!
18
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Мен не ми е ясно, как може да се твърди, че се казвало, че детското насилие е "cool", при условие, че май никой още не е гледал филма (освен трейлъра). Има обаче един деликатен момент! Дали сцените, в които участват непълнолетни са реални? Защото всичко това би могло да се изсимулира и монтира перфектно. Може би един по-задълбочен анализ на трейлъра кадър по кадър би изяснил това. Факт е обаче друго, а именно, че тия неща се случват - за съжаление... и ние не трябва да си затваряме очите пред тях, а да се опитаме да решим проблема..