Максим не иска в затвора

Стависки: „ Недопустимо е да ме наричат пияна руска свиня, аз съм нормален човек, който е направил една крива стъпка в живота си и се оказа фатална“
25 яну 2008 09:57,
97
Максим не иска в затвора
Снимка: Булфото

„Нито един нормален човек не иска да влиза в затвора. И аз не искам, разбира се“, заяви пред бТВ световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, който през август миналата година предизвика тежка катастрофа, при която загина 24-годишният Петър Петров, тежко пострада 19-годишната Мануела.
 
„Аз не съм престъпник, не съм нарушавал закона, не съм бандит. Аз съм нормален човек, който е направил една крива стъпка в живота си и се оказа фатална“, каза още Стависки.

„Много съжалявам, че покрай мен се забъркват толкова хора в това нещастие“, допълни той.

Стависки обяви, че не е очаквал някакво оправдание или добри думи, „но пък такива крайности като да ме наричат “пияна руска свиня" са недопустими“, каза още той.

Делото срещу Стависки в Бургаския окръжен съд е насрочено за 30 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
ЗОРАН преди 16 години
То е ясно че никой не иска да влиза в затвора! Но там не се влиза по желание а , за урок на виновния и ОСТАНАЛИТЕ като него!Сега е момента и провосъдие и законодателите да направят нужното че той и всички останали като него да влязнат зад решетките!
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
това всъщност не беше към ***,а от ***, но ми хареса и го отправям към всички.
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Добра е идеята на гръцката митология Темида да е с връзка на очите, за да съди равно всички." Точно.
93
0
 
0
 
! Отговори
meril преди 16 години
Трябва да си понесе вината!Никой зад волана не е застрахован!Аз съм шофьор от 15г.може и на мен да се случи,но да употребиш алкохол и да се качиш си е виновен!
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 81:Уважаеми Господине,изключително съм Ви благодарен, че ни напомняте за свещенните писания и християнския морал.Обаче като платен драскач на Албенка сте забравили няколко подробности, които трябва да Ви напомня:-ние не сме никакви за да прощаваме на Максим, ние само си даваме мнението. Прошка могат да дадат само най-близките роднини на жертвите!-във всеки затвор в България има задължителен достъп да свещенници от всички основни религии в нашата страна, така че Максим ще има възможност да прочете по няколко пъти Старият и Новият Завет и да се моли за прошка.
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 81:Уважаеми Господине,изключително съм Ви благодарен, че ни напомняте за свещенните писания и християнския морал.Обаче като платен драскач на Албенка сте забравили няколко подробности, които трябва да Ви напомня:-ние не сме никакви за да прощаваме на Максим, ние само си даваме мнението. Прошка могат да дадат само най-близките роднини на жертвите!-във всеки затвор в България има задължителен достъп да свещенници от всички основни религии в нашата страна, така че Максим ще има възможност да прочете по няколко пъти Старият и Новият Завет и да се моли за прошка.
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ако го имаше въпросния Господ, пияната руска *** нямаше да е жив, както и ти впрочем!Да не говорим, че и църква неизпепелена нямаше да остане.:)
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
neutralen,a chast ot tvoito izkazvane syshto kakvo obshto ima po temata-mom`eto,koeto pochina ne e bilo patka,koqto se pravi na kamikadze,a `ovek,koito si kara v platnoto i taka.
88
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 16 години
...колко умишлено и колко неумишлено е? Има ли човек, който не знае, че когато караш пил има реална възможност да причиниш катастрофа? Аз разбирам, че става много бързо, че не е искал, но Господ (не ние) съди за деянията, не за намеренията.
87
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 16 години
Неутрален, не се филмирай, просто й дадох пример, за да се почувства от другата страна:-) Да подкараш кола пиян е престъпление. И за този човек, и за всички неизвестни, които го правят. Спирам да пиша по темата, защото така и никой не можа да ми отговори на въпроса - Каква е адекватната причина да не понесе наказанието, което заслужава? Вместо да отговаря за безотговорността си, в затвора, той се разхожда по бургаската главна улица.
86
0
 
0
 
! Отговори
неутрален преди 16 години
Уважаема, когато братовчед ти отиде и изнасили еди коя си, това си е съвсем умишлено деяние и няма нищо общо със случая. А това че свързваш точно братовчед си с подобно деяние изглежда малко съмнително за отношението му към жените и обратното. Пък може и да му се отдава?!Идеята за Темида е добра, но за съжаление не действа и не зная за какви справедливи процеси говорите (всички), след като сами не сте убедени в това.Давам за пример една хипотетична ситуация: Качва се някой си в колата след употреба на алкохол, чувства се сигурен, не дава много газ, опитва се да е незабележим (пред органите). И докато си кара така внимателно, някаква *** решава, че трябва да пресече внезапно и на напълно неподходящо място, без да се оглежда. Става непоправимото и тъй като човека е участвал в ПТП след употреба на алкохол, го хващат и го разчекват... Ама никой не обръща внимание на това, че патката е решила да се прави на камикадзе. Мисълта ми е, че много незнайни патки и пияни шофьори се срещат по пътищата ежедневно, и не е нужно да хванем някой известен по цял свят, за да го разчекнем за назидание.
85
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 16 години
Добра е идеята на гръцката митология Темида да е с връзка на очите, за да съди равно всички. Вижте, никой не е казал, че иска мъст, но има една нещо - ВЪЗМЕЗДИЕ. Ирина, нека дойде братовчед ми да те изнасили, после ще съжалява и нормално, няма да иска в затвора. Брат ти ще иска да го бие, а аз ще му кажа - гледай себе си:-) Па много му завиждат, е - ще го оневиниш ли?:-) Не знам причина да толелирате пияни шофиори. Ирина, не му пука за живота ти, какво го ласкаеш?
84
0
 
0
 
! Отговори
free преди 16 години
Щом си извършил престъпление и то най-тежкото няма значение какъв си - ти си просто убиец и мястото ти е в затвора!Какво толкова има да се коментира!
83
0
 
0
 
! Отговори
Schellenberg преди 16 години
Забравяте,че той,освен световен шампион,е и убиец на два млади живота.Дано не Ви застигне съдбата им!Дано никога не бъдете на мястото на техните родители и семейства!Можеби,едва тогава,ще разберете,че освен кънки и *** русофилски чувства,има и една голяма болка,която се нарича смърт на собственото ти дете!Питам се какво ли бихте писали,ако този пиян *** беше американец например!...
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти трябва да се прегледаш основно!!!Той е УБИЛ ЧОВЕК при това ПИЯН - всичко друго бледнее,ама ти май не можеш да проумееш този факт.
81
0
 
0
 
! Отговори
Естир преди 16 години
ОТДАВНА ПРИКЛЮЧИ В СТАРИЯ ЗАВЕТ. Чета коментарите и потръпвам от погнуса от вас, мили мои сънародниците, българи! Варвари сме били и явно варвари ще си останем - един мм не сме напреднали в моралното си израстване - толкова злоба, злъч и ниски страсти едва ли има в друго общество...Нека да поразсъждаваме по принцип за едно такова подобно деяние и да направим психологически профил и на потърпевшите, достатъчно сте се потрудили да изразите примитивните си ксенофобски пристрастия върху Максим. Вие, всички възмутени, защо едно възмущение не изразихте към тъжителите, които в "голямата си скръб" и емоционално изтощение не се изтощават да търсят паричната равностойност на скръбта и мъката си и кръвожадно възмездие за виновника? Нима животът има имуществен и финансов еквивалент, драги ми опечалени. Защо от цялата драма, която ще е истинска и най-ужасна за оцелелите сред катастрофата и най-вече за уличеният Максим, вие по най-пошлия и вулгарен начин желаете както да го тикнете в затвора, така и да го одерете жив, като предявявате искове за милиони левове! Ако Драган беше на мястото на Максим дали щяхте да помислите да му искате тези милиони? Изумявала съм, когато "роднини" на жертвите, определят годините в затвора като недостатъчни и в неутолимото си желание за мъст се превръщат в истински психологически убийци!Ето какво прогласява Божията мъдрост КЪМ ВСИЧКИ НАС:"ВСЕКИ, КОЙТО МРАЗИ БРАТА СИ Е ЧОВЕКОУБИЕЦ;и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот...""...Прощавайте, ако имате нещо против някого, за да прости и Отец ви, Който е на небесата, вашите прегрешения."Марка11:25"НЕ СЪДЕТЕ, ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ, ЗАЩОТО С КАКВАТО СЪДБА СЪДИТЕ, С ТАКАВА ЩЕ ВИ СЪДЯТ, И С КАКВАТО МЯРКА МЕРИТЕ, С ТАКАВА ЩЕ ВИ СЕ МЕРИ." Матея 6:1-2"Не си отмъщавайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано:"На мене принадлежи отмъщението, Аз ще сторя въздаяние, казва Господ!"Послание към Римл.12:19"САМО ЕДИН /БОГ/ Е ЗАКОНОДАТЕЛ И СЪДИЯ, КОЙТО МОЖЕ ДА СПАСИ И ДА ПОГУБИ; А ТИ КОЙ СИ ТА СЪДИШ БЛИЖНИЯ СИ? "ЯКОВ 4:12СЛЕД ТЕЗИ ДУМИ ОТ СЛОВОТО, НЯКОЙ ЩЕ ИМА ЛИ СМЕЛОСТ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ПЛЮЕ И ОСЪЖДА ИЗКУПИТЕЛНАТА ЖЕРТВА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ГНЯВ, БЕЗ СТРАХ САМИЯТ ДА СИ НАВЛЕЧЕ БОЖИЕТО ПРОКЛЯТИЕ!НЕ СЕ САМОЗАЛЪГВАЙТЕ, ВСЕКИ ОТ НАС ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН КАКТО ЗА ДЕЛАТА СИ, ТАКА И ЗА СЛОВАТА СИ!А ВИЕ РОДНИНИ НА ЖЕРТВИТЕ, ПОМИСЛЕТЕ, ЗАЩО БОГ Е ДОПУСНАЛ ДА СЕ СЛУЧАТ ТЕЗИ НЕЩАСТИЯ В СЕМЕЙСТВАТА ВИ?АКО ГРЕХЪТ НА МАКСИМ Е ЯВЕН, ТО ВАШИЯТ МОЖЕ БИ Е СКРИТ И ЗА САМИТЕ ВАС У ВАС! ПОТЪРСЕТЕ ГО И ПОМОЛЕТЕ БОГ ДА ВИ ПРОСТИ, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЕДИН ДЕН, ЧЕ МАКСИМ МОЖЕ ДА Е СЪС ЗАЛИЧЕН ГРЯХ, СЛЕД ИСКРЕНО И ДЪЛБОКО ПОКАЯНИЕ, А ВИЕ ДА БЪДЕТЕ В ОГНЕНАТА ГЕЕНА ЗАЕДНО С ДИВАТА СИ УМРАЗА И ЖЕЛАНИЕ ЗА МЪСТ!...
80
0
 
0
 
! Отговори
неутрален преди 16 години
Не, няма законност в България, но не е точно сега времето да раздаваме криворазбрано правосъдие. 18 години не дойде момента за справедливост, та сега ли ще дойде?! Както някои дадоха пример с "Очите" - тоя си поръча 4,5 години затвор за това, че е тровил с дрога много невинни деца, но с това не се изчерпва всичко. Каква ли е съдбата на родителите и близките на същите тези деца, които умират от свръхдоза или разбиват живота си. Когато правосъдието започне да се отнася еднакво със всички престъпници, ще имам пълното основание да нарека Максим скапан пиян руснак. А дотогава за мен той ще бъде световния шампион Максим Стависки, който е попаднал на неподходящото място в неподходящ момент.
79
0
 
0
 
! Отговори
Schellenberg преди 16 години
Ако има,би трябвало този руски *** да отиде там,където му е мястото - в затвора!
78
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 16 години
да млъкнат. Извършил е убийство. Аз не виждам адекватна причина да не понесе наказанието, което заслужава?! Наполовина рускиня съм и не консумирам алкохол изобщо. В десятката е - "Че кой го пита дали иска, починалото момче да не би да е искало да влезе в гроба, откъдето не излиза?" p.s.Изобщо не мога да разбера какви ***** сте да се възхищавате на човек затова, че се пързаля отлично, а това, че поведението му е недостойно нищо не ви е. Ако беше такъв човек, какъвто е фигурист, щеше сам да влезе в затвора!!
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ирина, преди да почнете да поучавате хората, научете се да пишете на БЪЛГАРСКИ! Ето колко грешки имате:(А)аз съм обикновен човек,никой нищо не ми (е) плащал,()далеч съм от тези неща,(; )просто оставете го на мира вече,(!) (П)показвате лошия(т) (си) нрав и толкова. (Г)гледайте себе си.(!)