Максим не иска в затвора

Стависки: „ Недопустимо е да ме наричат пияна руска свиня, аз съм нормален човек, който е направил една крива стъпка в живота си и се оказа фатална“
25 яну 2008 09:57,
97
Максим не иска в затвора
Снимка: Булфото

„Нито един нормален човек не иска да влиза в затвора. И аз не искам, разбира се“, заяви пред бТВ световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, който през август миналата година предизвика тежка катастрофа, при която загина 24-годишният Петър Петров, тежко пострада 19-годишната Мануела.
 
„Аз не съм престъпник, не съм нарушавал закона, не съм бандит. Аз съм нормален човек, който е направил една крива стъпка в живота си и се оказа фатална“, каза още Стависки.

„Много съжалявам, че покрай мен се забъркват толкова хора в това нещастие“, допълни той.

Стависки обяви, че не е очаквал някакво оправдание или добри думи, „но пък такива крайности като да ме наричат “пияна руска свиня" са недопустими“, каза още той.

Делото срещу Стависки в Бургаския окръжен съд е насрочено за 30 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А като стана шампион, беше Български герой ?!? Само той ли е убил на пътят? Ама на - нали хем известен, хем беззащитен, щото не е политик или мутра, съдебната система ще трупа рейтинг на негов гръб !!! А защо не казват, че колата на тежко раненото момиче и убитото момче се е движела с превишена скорост и то МНОГО превишена? Вината за катастрофата е поделена - това е истината, но злочестият Максим ще го отнесе сега - именно защото е известен...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
както казват:бай ,бабо, да те не стига!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
hristova преди 16 години
da sgreshi choveka i she si nosi krasta zql jivot,storenoto ne moje s nishto da se popravi,no kolko li sa greshni vsichki tezi koito tolkova se prestaravat v hulite si,balgarite po prinzip sa milostiv narod,no q kavi bezgreshnizi sa se rodili ako v tozi inzident beshe nqkoi nai obiknoben chovek otdavna shtqhte da ste go zabravili kato hilqdi drugi obache shtom stava vapros za M.Staviiski dai da go razpanem na krast nqma znachenie che tova nqma da promeni nishto.Ne znaq,no vse si mislq,che ako vsichki stanem po dobri,moje bi shte ni se sluchvat po malko bedi.
13
0
 
0
 
! Отговори
wew преди 16 години
Съгласен съм с номер 9 много добър пример даде с оная убийца на децата дето в перник 3 на брой !! Просто не е на такова положение като шампиона. Искрено му съчувствам на 23 срещу 24 този месец направих Зверска катастрофа и въпреки че нямаше жертви чак сега разбирам какво му е но в много по малки количества защото нямаше жертви. Другото което ще добавя е КОИТО НЕ ГО Е ПРЕЖИВЯЛ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е .
12
0
 
0
 
! Отговори
неутрален преди 16 години
Причината за многото крайни мнения се крие в това, че е известен. Ако беше някой "Анонимен" (като повечето от пишещите тук), всичко щеше да мине и да замине, дали с присъда или без. Нямаше да има "пияна руска ***" и тем подобни. Това е едно съвсем просто доказателство, че между "Осанна!" и "Разпни го!" пътя е много кратък. На всеки се случва да прави грешки в живота си, било то дребни или пък груби. В случая с Максим грешката е съдбовна... Много хора се качват да карат след употреба на алкохол и това, че не са утрепали човек досега, не ги прави по-малко виновни. Съчувствам на семействата на пострадалите, загубите за тях са тежки (дано Мануела се оправи, за да не му лежи и тя на съвестта), нека си поеме отговорността, но "Пияна руска ***" наистина е доста грубо като се има предвид, че докато печелеше световните титли беше "Кроткото българско агънце".
11
0
 
0
 
! Отговори
kkjjk преди 16 години
da mre 6ibanta ruska piqna svinq.
10
0
 
0
 
! Отговори
Проктър&Гембъл преди 16 години
Аре, стига ядохте човека, бе *** нещастни... Ако ваш близък беше на мястото на Максим реакцията ви щеше да бъде " Ами случват се такива неща", но понеже Максим е известен, той вече е новият Хитлер плюс Сталин на квадрат. Ако бях на мястото на Максим , след като приключи всичко, щях да си взема шапката, и да си отида в Русия, теглейки цветиста майна на тукашните лешояди- "моралисти". Има си правосъдие, има и "Божи съд", не работа на дребни душици да съдят хората. Ясно ли е ?
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Съгласна съм че трябва да получи затвор за извършеното, но като че ли само той е убил човек на пътя. А какво стана с пиандурката от Перник която уби три деца? А с други. Това е ежедневие, но като че ли българина е склонен да иска наказание само за най - известния. Докато продължава да карат пиани и безнаказани това ще продължава, за съжаление. Който го хванат пил - да му се отнема книжката до живот и в затвора малко, нищо че не е убил. ( този път)
8
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 16 години
Не съм съглсана с Максим. Почина младо момче.
7
0
 
0
 
! Отговори
бивш... преди 16 години
Не се притеснявайте, отсега едни "колеги" са му запазили ден за сватбата. Младоженека му ще е един доста добре оформен расов *** за да може всек път да се сеща това руско "недоразумение" каква "неволна грешка е допуснало .
6
0
 
0
 
! Отговори
ilar преди 16 години
от върха и пълното щастие как се преобърнаха нещата! всеки оба4е трябва са си поеме последствията, колкото и пари да има! ВСЕКИ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 16 години
Този е много циничен !!!Още не е осъзнал в каква кампания участваше и какво и беше посланието.
4
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 16 години
"evala bate",taka li se izrazqva6e ,kogato go gleda6e na stalbi4kata i slu6a6e BG himna .Da,dopusna gre6ka 4oveka,ogromna gre6ka,no tova ne ozna4ava,4e trqbva sega da go pogrebem i nego
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не бил нарушавал закона???????? Е, това вече е наглост или амнезия!!!Или и двете! Ти не си спирал да "ззабъркваш" висши магистрати в сприлата за твоето оправдание! Носи си КРЪСТТА, когато колата се обърне, пътища много, но ти избра своя път САМ!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз не съм престъпник, не съм нарушавал закона, не съм бандит. Аз съм нормален човек, който е направил една крива стъпка Уби Човек и на това вика крива стъпка *** нагляра
1
0
 
0
 
! Отговори
ssst преди 16 години
ПИЯНА РУСКА ***!