Куйович се сдоби с комисия

Създадоха временна комисия по скандала, но няма да разследва наркотрафика у нас
7 фев 2008 09:54,
4
Куйович се сдоби с комисия
Будимир Куйович. Снимка: Булфото

Надка Балева от Коалиция за България е избрана за председател на временната анкетна комисия, която ще разгледа случая с наркотрафиканта Будимир Куйович.

Управляващите обаче отхвърлиха предложението на опозицията, комисията да разглежда като цяло случаите на наркопроизводство и наркотрафик в България като ограничи предмета на дейност само за конкретния случай за Куйович.

Членове на комисията са Мая Манолова, Младен Червеняков и Венелин Узунов от КБ, Минчо Спасов и Ясен Янев от НДСВ, Касим Дал и Ахмед Юсеин от ДПС, Тодор Батилов от Атака, Ася Михайлова от ОДС, Атанас Атанасов от ДСБ, Борислав Българинов от БНС, Илко Димитров от БНД и независимата Елеонора Николова.

Срокът на действие на комисията ще бъде един месец, след което тя ще излезе със становище по случая. 

Dnes.bg припомня, че наркобоса бе заловен в края на миналата година с 60 килограма хероин.

Впоследствие се оказа, че сърбинът Будимир Куйович бил легално у нас, с паспорт издаден от МВР, след като бил вербуван от службите да разкрие наркоканалите.

Вместо това обаче той подновил дейността си за разпространение на дрога.

В началото на януари зам.- директорът на разградската полиция обяви пред Нова телевизия, че „наркомафията има своя агентура, включително от бивши и настоящи служители на МВР“.

На разпита си в следствието обаче Тодор Димов се отрече от думите си, а от прокуратурата обявиха, че не са събрани данни ръководни лица от МВР да покровителстват производството на амфетамини в страната и трафика на наркотици през България.

„Отказваме да образуваме досъдебно производство“, съобщи софийският военнно-окръжен прокурор Спас Илиев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ML 400 CDI преди 16 години
Абе колега ти четеш ли внимателно имената, там е Касим Дал не е взел, но ще вземе ако не знаеш в кой район и с кой работи информирай се ще ти стане интересно...
2
0
 
1
 
! Отговори
веси преди 16 години
Разчитам на Атанас Атанасов,че няма да ги остави на мира и истината за мръсните им игри ще излезе на яве.
1
0
 
1
 
! Отговори
smehh преди 16 години
pla4e mi se ot komisii pulni s *** v tqh!!!kakvo stanovi6te -kakvi 5 leva?!nqma kakvo da se razsledva-prosto vsi4ko se znae!!!tova vse edno da se razobli4a 4e sum prestupnik i da se vkaram v zatvora....!6te tr da spra da vlizam vuv forumite 4e ne mi vliqe dobre na nervnata sistema,no mai 6te e nai-dobre da spra da jiveq v bg....