Софиянски невинен и за бизнес-центъра на Гурко

Срещу бившия кмет се водеха четири дела, по три от тях вече е оправдан
19 фев 2008 16:36,
20
Софиянски невинен и за бизнес-центъра на Гурко
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд оправда бившия столичен кмет Стефан Софиянски и бившият зам.-кмет на София Венцислав Николов бяха оправдани по делото за бизнес център Гурко 1.

Софиянски бе обвинен, че не е изпълнил решението на Столичния общински съвет от 14 юли 1997 г., с което е одобрено внасянето на апортна вноска в бизнесцентъра, заедно с правото на строеж и незавършеното строителство на бизнесцентъра.

От това за общината като акционер в бизнесцентъра са настъпили значителни щети, оценени на 1,035 млрд. неденоминирани лева, се посочва в обвинението.

Стефан Софиянски бе обвинен и в умишлена безстопанственост за това, че пакетът акции е продаден на занижената цена от 2.673 млн. лева, вместо за 3.191 млн. /неденоминирани/ лева и така общината е ощетена с 517 хиляди лева.

В края на декември бившият столичен кмет бе оправдан по делото за сделката с Халите.

Преди две години Софиянски бе оправдан и за делото за „Погребите“.

Сега само предстои Върховния съд да се произнесе за „Милениум център“.

След съдебното заседание Стефан Софиянски коментира, че той е единственият доказано некорумпиран политик в България.

Той не пожела да отговори на въпроса дали някой е имал интерес от делата, които бяха водени срещу него, докато не бъде постановена и последната оправдателна присъда на три инстанции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
dublin преди 16 години
taka e kradat si xorata a sled tova-VIE PROSTITE KOITO SAMO PI6AT I LAIAT DA GO DUXAT. vie si gi izbirate,sega lapaite muxite i stiagaite zastoto pak nablijavat izbori i drugite gladni sa na red.
18
1
 
0
 
! Отговори
pege преди 16 години
Ама тия надути *** за простаци ли ни вземат.Крадат безогледно , съдят ги за прах в очите на хората и след това били невинни. Тая държава с такива простаци никога няма да се оправи.
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз когато взимам комисионна, си давам само номера в швейцарската банка - ISNNKP54638UY93TER048383. Те пазят конфиденцилноста така, както никой друг. След като ми се преведат парите, докажете и МЕ СЪДЕТЕ!!! Приятно ми е - СОФИЯНСКИ !!!
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо ли не съм изненадан.
15
1
 
0
 
! Отговори
:)) преди 16 години
Това е един от най-големите престъпници, герой на съвременна България и демократ до мозъка на костите си!
14
1
 
0
 
! Отговори
Стефан Софиянски преди 16 години
Бе вие наистина ли сте толкова глупави да мислите,че ще ме осъдят?!...*** народ,брей!...Хе-хе-хе....
13
1
 
0
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 16 години
даите имената на съдийте и прокурорите да им запалиме по една свеш
12
1
 
0
 
! Отговори
КОРУПЦИЯТА Е ИЗПЕПЕЛ преди 16 години
ами то тоя Стефчо, май е най-невиния човек на земята - светата вода ненапита - чист като утринна роса
11
1
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 16 години
***, стига сте смукали големия на Стефан! Парцали, с парцали ниедни, да ви майката! Такива като вас с гласовете си спомагат България да се развива като децата от МОГИЛИНО !
10
1
 
0
 
! Отговори
sasho преди 16 години
Щом клоунът Софиянски не могат да осъдят, какво да говорим за Маргините и другите световно известни бандити. Голяма демокрация !!
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
чист и невинен като момина сълза...както и Христо Григоров..както и споменатите в коментарите по-долу..От толкова цветя същинска градина се е получила..Всъщност всичко е толкова логично - в мафиотска страна е естествено мафиотите да правят каквото си искат, а почтените и свестните да ги таковат отвсякъде..
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Как спят вечер тия хора в луксозните си палати незнам, с каква съвест живеят?
7
1
 
0
 
! Отговори
Царя преди 16 години
Всички са невинни, корупция няма, ние сме една от най-проспериращите страни в слънчевата система и в топ 10 на нашата галактика. Вервайте ми!
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Голями смешници са тия в прокуратурата, сега и приятелчето му /на Софиянски/Вальо Топлото ще излезе, че е чист и хрисим. Хи хи хи егаси жалката страна с още по жалките мошеници и тяхните слуги.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Влез в час. Софиянски се напъна само там където успя да направи пари. Защо още дреме централната баня? Нещо само изхарчи пари и заряза положението. Метрото въобще не е негова заслуга, а за халите добре се налапа. Не виждаш ли и студената вода благодарение на него на каква цена стана? Отвори си очииитееее и бъди в реалността.Явно и идея си нямаш как са те обрали и ще продължават ползвайки наивността ти.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Видя се че в България няма виновни за нищо, е само тия гладните дето откраднали кокошка за да се нахранят. Митьо Очите хрисим и смирен, че дори и си признава човека, Ванко 1 вече си тича весело и свободно, е как тогава да ни изненада Софиянски как не го смятали за виновен. Няма как. За това всички чужденци ще се набутат в България и ще я цедят като лимон. Зат Гаеви, Митал и ..... всякакви подобни. С тия крадливи политици и прокурори истината никога няма да е печеливша.
3
1
 
0
 
! Отговори
mause преди 16 години
От много време ми беше ясно че делата срещу Софиански са просто за да го злепоставят. Целта беше постигната. Колкото и да го псуват някой аз незнам по-добър кмет на София. Той направи халите да не са развалина, ореди метрото да тръгне, и дори го подсигори да се дострой дори след него. Ако още беше той кмет щеше да си тръгне навреме, а не с една година закъснение. Ама като дойде друг кмет и почна да точи пари от там. Както и да е. Сигурен съм че сега 100 човека ще кажат: Как бе, Софиански е най-големия мафиот...еми казвайте си го, ама неможете да отречете нещата който е направил!
2
1
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
И сега остава Софиянски да осъди държавата в Страсбург и да му платим и за морални щети........
1
1
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
вече разбрахме, че Софиянски няма минали, сегашни и бъдещи грехове. четох някъде, че е масон и че се казва Горнооряховски.ами, голям да порасне!