14 години затвор за пияната шофьорка, обезглавила трима младежи

Адвокатите на Живка Илиева обявиха, че ще обжалват
26 фев 2008 13:24,
100
14 години затвор за пияната шофьорка, обезглавила трима младежи
Живка Илиева. Снимка: БГНЕС

14 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване постанови днес Пернишкият окръжен съд на Живка Илиева, убила при катастрофа трима младежи.

Трагедията се разигра на 18 юни миналата година на вътрешноградската магистрала в Перник.

В пияно състояние Илиева прелетя с автомобила си през мантинелата, който сряза тавана на насрещно движещ се "Мерцедес" и обезглави трима от пътуващите четирима младежи в колата.

На място загинаха Светослав Йонев  /23 г./, София Костадинова /19 г./ и Александра Ненова /19 г./.

По чудо оцеля Марио Димитров /21 г./, който в момента на удара си навел главата и това го спасило.

Алкохолният тест на жената след инцидента показа 2,8 промила.

Тя е управлявала колата си със 120 км/ч, доказа техническата експертиза, а допустимата скорост в тази отсечка е 50 км.

Илиева е лишена от правоуправление на автомобил за 16-годишен срок.

Защитата обяви, че ще обжалва наказанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Петьо Димитров преди 16 години
По начина,по който се издават присъдите в БГ,разбирам,че сме осъдени на смърт.
78
0
 
2
 
! Отговори
Хуманист преди 16 години
Не си приписвай правото да характеризираш хора,които не познаваш!Няма да те "разкъсаме",споко!Нали се сещаш,че ние,които не споделяме мнението ти,не желаем да живеем в такова "хуманно" общество,в което се дава шанс на извършилия престъпление,защото именно ТОЙ е останал жив,въпреки че е отнел живот.Тази изкривена представа за хуманизъм се утвърждава най-вече след Втората св.война.Когато съжаляваш не жертвата,а престъпника,означава,че за теб е по-скъп именно той.За да усетиш по-осезаемо чувството за хуманизъм,ти предлагам да се вгледаш в очите на почернените майки и бащи.И тъй като не се смятам за лош човек,ти пожелавам никога да не изпиташ болката на родител,загубил детето си.Ако,все пак,това някога се случи,моля те да си припомниш какво си писал(а) по форумите и да проявиш едно истинско чувство за хуманизъм,като помолиш съдиите да помилват убиеца на детето ти,а ти самият(самата)се грижиш за него,като му предоставиш всички възможни шансове и средства да живее щастливо в обществото,което можеби вече ще е отхвърлило затворите като ненужни и думи като "убиец" и "престъпник" ще са вече архаизми.
77
0
 
2
 
! Отговори
машка преди 16 години
малко са и, а и след това поведението и беше ужасно, на това се казва *** *** с късмет, а нашата правораздавателна система изобщо я няма. почивайте в мир - децата и държавата
76
0
 
2
 
! Отговори
<i>wow</i&g преди 16 години
<b>Slu4va se...</b>
75
0
 
2
 
! Отговори
fir3hand преди 16 години
баси това ако беше в америка сигурно,щеше да лежи до живот в затвора :/ слаби са ни законите.... 3 младежи в разцвета на силите са си отишли заради един пиян шофьор! нелепо!
74
0
 
2
 
! Отговори
) преди 16 години
Убедена съм, че в"...е залегнала идеята, и то от години, за проява на повече хуманизъм, който обаче пак произтича повече от прагматични, а не от сантиментални подбуди...", но същото това право дава и адекватни присъди на всички "престъпили" рамките на закона, независимо кой на кой кум, сват или баджанак. Така че 68 /без да искам да те разкъсвам/ нека първо да видим същото това право да действа със същата сила и в България, а след това и коментарите ще бъдат по - прагматични. Според мен не е правилно да рискуваш живота на децата и да разбиеш живота на семействата /защото най - тежката загуба е да присъстваш на погребението на детето си или да се бориш за живота му/. А от тук следва и необходимостта на стабилно правосъдие, което да покаже на целокупния народ, че има неща, с които не трябва да се шегуваш - независимо от социалното положение и връзките ти.Като стане това вече можем да говорим "за проява на повече хуманизъм".
73
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
za takiva kato neq trqbva da ima smartno nakazanie ! ! ! maika i deba kurvenska mani 4e ubi 3 deca a i si e ka4ila neinoto v kolata na 2 promila i e karala s 120 a tam e i zavoq i sega kazvate 4e 14g sa i mnogo??? mislq 4e nikoi ot vas deto mislite 4e sa i mnogo ne e poznaval nikoi ot ubitite
72
0
 
2
 
! Отговори
Peci преди 16 години
Не бива много да се чудите защо тази присъда е толкова голяма, а другите не. Прегледах старите новини и ето какво изскочи :"Едно от убитите момичета - 19-годишната Александра Ненова, е дъщеря на бившия окръжен прокурор на Перник Марияна Борисова, която в момента работи в Апелативната прокуратура в София."Има доста загинали в последните години, уцелени от някой с хубава кола или ТИР и алкохол над 1.3. Това не е особено голям "проблем", стига уцеления да е простосмъртен. Плащаш малко пари за адвокат, съдия, получаваш условна и след не много време (а може и веднага) продължаваш да си перкаш яко.
71
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Do N 58 razlikata e v tova 4e e diniq s 14 godini efektivna a drygiq s 2,5 yslovni, i 4e ediniq e ybil s 1 pove4e, no puk drygiq policiqta go pyska da produlji piqn......a prilikata e 4e i dvamata sa ybiici, bez razlika v pola soc. polojenie i pr....a lo6oto koeto zabelqzvat horata kato men e dvoiniqt standart i otno6enieto na vlastta kum obiknovenniq 4ovek
70
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
a samo kato se setia ochite kolko mu dadoha.. :)
69
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
tazi qvno ne e kihnala dostatuchno :)
68
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Чета в този форум.Присъдата никак не е малка, колкото и да ви се струва така.Някой от вас може ли да си представи 14 год. да не излезе от затвора?Освен това основната цел на ефективните присъди е възмездието и най-вече възпитателната и възпиращата мярка на наказанието.Доказано е, че след 5-7-та година ефективната присъда вече няма превъзпитаващ ефект и осъденият вече не се разкайва толкова, колкото се озлобява срещу обществото и нормите в него.А в края на краищата се очаква от него да се върне в това общество и отново да намери мястото си в него.Като цяло в Европейското право е залегнала идеята, и то от години, за проява на повече хуманизъм, който обаче пак произтича повече от прагматични, а не от сантиментални подбуди.Така че, по-леко с думите, драги форумци.Хайде сега, разкъсайте ме, знам, че ви се отдава :)
67
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Не е карал сина й. Едно от момчетата (мой познат) на "Shell" е зареждало кола в момента на инцидента. Тръгнали са да помагат и тя е била на мястото на шофьора. Дрегерът на НЕЯ е отчел 2,8 промила.
66
0
 
2
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 16 години
И все пак да не забравяме (това за просветените по темата), че жената е невинна, а прикрива синчето което караше също пияно и без книжка в злощастния ден. Ако имаше правосъдие можеше да се пита за някои работи след катастрофата...Ама нали някой поема вината и обществото е доволно - на ултра тъпите куки какво им пука. Вината на тая е че има син ***, но това не е условие за подобна присъда.
65
0
 
2
 
! Отговори
s преди 16 години
Skapa Alexis, horata ne razbirat glednata ti tochka, zashtoto niakak si ne mojesh da ia kajesh. Po tova koeto si napisala ostavam s vpechatlenieto, che iskash da vzemem da pusnem vsichki zatvornici, shtoto vidish li bili na darjavna izdrajka???? Taka kato se pozamislish tva normalno li e. V t.n. evropeiski darjavi i osobenno shtatite niama takova neshto kato izvesten neizvesten, napravil li si prestaplenie otivash na sad i ili v zatvora ili obshtesveno polezen trud. Az ne sam saglasna, che Maksim moje da si pozvoliava da kara pian, da ubie chovek i da si zamina. Tova niakak si ne go vazpriemam. Ami ako beshe ubil tvoi blizak, pak li taka shteshe da mislish?
64
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
да качат Максим в една кола а Живка друга и да ги пуснат да карат един срещу друг.......
63
0
 
2
 
! Отговори
alexis преди 16 години
Nishto ne sum kazala za dramatizma na situaciqta. Nqma nishto po ujasno ot podobna novina i vuibshte ne trqbav da podleji na komentar. NO vsi4ki tuk gledat ednostran4ivo na neshtata. AZ govorq za otnoshenieto na suda i na li4nostta na sudiqta,koito vzema krainoto reshenie. Suda trqbav da e maksimalno obektiven i da preceni faktite i obstoqtelstvata- trqbav da se vzeme pod vnimanie i li4nostta na izvurshitelq! Az prezcqloto vreme govorq za procesualnata strana na neshtata. NO vie iskate li da hranite maksim v zatvora sus vashite danuci- zashtoto zatvornicite sa na durjavan izdrujka. I tova pitam- mislite li ,4e toi shte e po polezen vutre? Tuk ne stava vapros za li4nite mi prejivqvanq i kruvta po asfalta...
62
0
 
2
 
! Отговори
smartni prisadi i za преди 16 години
moje li da otnemsh 3 mladi jivota i posle da si ok ne stava na besiloto mamkai dolna pianica... i za maksim sashtoto.
61
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Всичко си е наред, бре! Вие не знаете ли, че понеже сме в България 2+2=5. Всичко си е в реда на нещата, как не сте я научили тая математика до ся..
60
0
 
2
 
! Отговори
з преди 16 години
За съжаление това е написано в закона. А закон се променя в парламента. Стависки е бил посъветван добре, затова се отърва леко. На тази доживот и е малко, но и тя самата не си в взела читави адвокати.И чукайте на дърво да не ги срещате тези по улиците.