Като ти прережем гърлото, ще видим дали ще квичиш още!

Димитър Стоянов пред Dnes.bg: Имам 34 наранявания по цялото тяло. Не получих обяснение от МВР защо бях бит и арестуван
31 юли 2008 11:00, Екип на Dnes.bg
273
Като ти прережем гърлото, ще видим дали ще квичиш още!
Димитър Стоянов показва белезите си от побоя. Снимка: Булфото

"Копеленце мръсно, сега ще те видим какъв си евродепутат. Сега, като ти прережем гърлото, ще видим дали ще квичиш още! След което потеглиха и аз чух как някой каза да карат към V-то районно", разказа за Dnes.bg Димитър Стоянов случките от вчерашния сблъсък на поддръжници на "Атака" с полицията.

Евродепутатът беше арестуван в сряда следобед, а по-късно освободен, след като от МВР съобщиха, че е възпрепятствал органите на МВР да направят паспортна проверка на симпатизанти на "Атака", тръгнали да протестират срещу правителството.

Стоянов разказа как бил на палатковия лагер пред президентството, когато получил информация от активисти, че автобусът, който идва от Габрово, за да се включи в митинга на партията, е задържан в района на ул. "Оборище".

Когато пристигнал на мястото, видял как голяма част от привържениците на Волен Сидеров са проснати върху полицейските коли с вдигнати ръце.

"Все едно арестуват някакви страшни терористи. Извадих си картата, която свиделства, че съм евродепутат. Срещу мен излязоха тежко въоръжени полицаи и почнаха да ме блъскат. А аз ги питах как се казват, какво искат и от коя служба са", каза той.

Доведеният син на Сидеров твърди, че отговор не получил, но му изкряскали: "Разкарайте се оттук!"

"Хванаха ме, извиха ми ръцете зад гърба, хвърлиха ме в един джип, затвориха вратата. С мен влязоха двама души, които ме ритаха в главата, в краката. Дърпаха ми едното ухо", обясни премеждията си Стоянов.

Евродепутатът твърди, че не получил никакво обяснение защо е арестуван. Днес е ходил до Съдебна медицина, където бил освидетелстван.

"Преброиха общо 34 наранявания по цялото ми тяло.  Очаквам да ме потърсят от кабинета на главния прокурор и в момента отивам към V-то районно, където хората, които бяха задържани, ще бъдат разпитвани.

В момента влизам в районното, където ще давам обяснение /тук разговорът ни с Димитър Стоянов прекъсна  - бел. ред./.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а ти като си толкова смел какво си направил до сега
174
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Въпросът не е дали битият е от Атака, а че в България полицията бие евродепотат. А колкото до ДПС, те са толкова либерали, калкото комунистите са социалисти. Ако етнически партии бяха общоприети, в САЩ *** и мексиканската партия щяха да имат поне 30 процента, ама не е така ***, кандидат за президент е от Демократическата партия, а не от "*** партия". Един либерал е за свободи, както икономически, така и социални. Не може да се бориш за права само на определена група хора, селектирана по етнически признак и да си либерал. Ако ще се бориш за права и свободи ще бъде за всички граждани и всички щяха да членуват в такава партия. Ама как ДПС се бори за права и свободи, като е в коалиция с БСП, наследник на БКП, която единствено е ограничавало правата и свободите на хората. Просто ДПС е креатура на БКП-БСП и по всичко си личи. ДПС свали първите дори театрални и бутафорни демократични сили в лицето на правителството на Филип Димитров. Създадени са по древното правило - разделяй и владей. Те са най-голямата заплаха за демокрацията в България, защото създават селекция по национална принадлежност, а това създава междуетнически конфликт. Когато някой българин е *** или престъпник аз не мога да го харесвам, когато е турчин също, но проблемът идва когато за турчина се каже "не го закачайте той е турчин и е от ДПС", а това идва от партии създадени не на основата на общочовешки ценности а на принципа на национална селекция.
173
0
 
0
 
! Отговори
Judi преди 15 години
Баща ми е полицай във въпросното 5-то РПУ. Вчера излезе по тъмно, и пак по тъмно се прибра (след 3 часа). Ще кажете това му е работата, ОК. А работата му това ли е здрав як мъж така да бъде блъснат в гърдите, че да отхвърчи на 2 метра и той да не направи нищо? Сигурна съм, че палката му е играла, неговата и на единствения му колега, който не го е хванало шубето да защити колегата си. И работата му е това да му свият фуражката от главата и той да си седи? Това ли е? Мислите, че тея хора изгарят от желание да напердашат някого? Може и да е така, но определено не и докато са на работа. И като чуеш думата полицай недей да псуваш и да кълнеш, защото един ден и ти може да бъдеш като него. Всеки работи, за да изхрани себе си и семейството си, те работят това, защото такъв им е шанса... Мал шанс!
172
0
 
0
 
! Отговори
lele преди 15 години
Лошо за БГ ако такива като този ще я управляват
171
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До всички Патриоти: - Не обръщайте внимание на идиотските писания в защита на полицията и правителството и оплюването на Атака и Герб! Това го правят само двама които се представят с различни имена или анонимни-само с номера за да дразнят останалите и да създават впечатление че са много на това мнение... Не им се връзвайте и не спорете с тях убийте *** с мълчание и безразличие!!... Всеки ще си намери "майстора" някой ден! Посетете народния парламент пред министерството и споделете спокойно мнението си там в открит диалог със всички хора!
170
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човече, тези са ***, имитират "шпицкоманди" на Хитлер. Историята нататък я знаем. Разбират само от бой.
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да най е лесно да си седиш на лоеният ,затворен в кутийката си и да се правиш на много смел....балъчета сте ей!България събуди се!!!!
168
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 15 години
АБЕ МИЛИЦИОНЕРИ УМНИ , НЕ ВИ ЛИ ИДВА НА АКЬЛ 4Е РАНО ИЛИ КЬСНО ШТЕ СЕ ПЕНСИОНИОРАТЕ , 4Е ИМАТЕ ДЕЦА, 4Е ИМА СКЛАДОВЕ *** ВОЕННИТЕ КАТО В 4ЕПИНЦИ В КОИТО ИМА ДОСТАТЬ4НО ОРЬЖИЕ И НЕ СЕ ОХРАНЯВАТ / СЕТЕТЕ СЕ КАКВО СТАНА В ОКЛАХОМА - 4ОВЕК БИТ БЕЗ ПРИ4ИНА ОТ ПОЛИЦИЯТА УБИ 165 ПОЛИЦАЯ И РАНИ НАД 400 / ! ВИЕ КЬДЕ МИСЛИТЕ 4Е СЕ НАМИРАРЕ МРЬСНИ 4ЕРВЕНИ ХМЕРИ? ТЕЗИ ИЗБИХА В ДЖУНГЛИТЕ 2 000 000 4ОВЕКА , А ВИЕ КОЛКО ШТЕ ИЗБИЕТЕ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД? АЗ СЬМ СЬС МАКЕДОНСКА КРЬВ И МНОГО МОИ РОДНИОНИ СА ИЗКЛАНИ ОТ *** , И ИМАМ СТРАХОТАНА ЗЛОБА И МЬСТ И РАНО ИЛИ КЬСНО САМО ДА БЬДА БИТ БЕЗ ПРИ4ИНА ОТ 4ЕРВЕНИТЕ ХМЕРИ УБИЙЦИ ВИ ГАРАНТИРАМ 4Е ТОЗИ ОТ ОКЛАХОМА РЯПА ШТЕ ЯДЕ ! И ЗА 1 И ЗА 100 УБИТИ СМЬРТНА ПРИСЬДА И НЕ СЕ ЛЕЖИ , АЙДЕ МРЬСНИ 4ЕРВЕНИ ХМЕРИ КЬДЕ СТЕ ?
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
малко са му 34-е рани на това самозабравило се гаменче,заслужава още толкова
166
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Имам чувството че на такива като тебе целта ви е да дразните!А ако се случи и на теб какво ще правиш?Винаги ли споделяш мнението на полицията.Тука искам да попитам по-общо, не само за конкретния случай. Нормално ли е това поведение на полицията? Според мен НЕ Е!
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поздравления за полицаите упражнили законна сила срещу тези ***.
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** *** НЯКЪДЕ ДА СЕ ЛЕКУВАШ
163
0
 
0
 
! Отговори
elen преди 15 години
АТАКА не били против ЕСЕ нали точно те са за национализация АТАКА са патриотиЕ нали точно те в програмата си предлагат де се обезбългарят Молдова и Македония и тамошните българи да дойдат в БГАТАКА са за беднитеЕ нали точно те подкрепят ГЕРБ една обявила се за дясна партияАТАКА е против ДПСЕ нали се оказа че ДПС е спонсорирало АТАКА
162
0
 
0
 
! Отговори
la преди 15 години
Димитър Стоянов е лъжец като всички от парламента
161
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
От полицията бият защото смятат че са неприкосновени, защото повечето, не всички са изверги и си доставят удоволствието с това, това им е ценностната система, това им е самочувствието. После ще се и гордеят с това, че нали са били и евродепутат.Въпросът ми е това докога???И се досещам с какви връзки са и че те винаги са оправдани за постъпките си.И защото са близки с управляващите, които са едни и същи от толкова много години, и понеже вече се появиха по-различни от тях, могат да правят с тях каквото си поискат ли?Това е страна на насилието и репресиите.Няма да се чудя и ако се случи и същото като през 1956 година.Имам предвид големите прегазвания с танкове. Но това комунистите много добре си го знаят!!!
160
0
 
0
 
! Отговори
ivan ivanov преди 15 години
I BEZ DA SUM FEN NA ATAKA, SIMPATIZIRAM NA PRAVDATA BUDALO!!! KVO ME BURKA CHE BIL ATAKIST? UTRE SHTE SUM AZ NA NEGVO MIASTO!!! ETO TOVA ME TREVOJI, CHE KUKITE SA S NEOGRANICHENI PRAVA!!!
159
0
 
0
 
! Отговори
MIRELA преди 15 години
Този "псевдоевродепутат" първо да се научи да говори правилно,да научи сподвижниците си,че хората в Европа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползват тоалетна,а не уринират по площадите,а полицията в цял свят действа по този начин,без значение кой какъв е. В САЩ ,ако дръзнеш да излезеш от колата,без полицаят да те е доближил и проверил документите,има право да стреля.
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***.рас.че с раничка. Тормозят детето, а то иска да бие ***. Как ще ги бие тези *** като реве за дреболии. ***. Майка му абортира братчето му - малкото фюрерче - нашата надежда за бъдещето. Сега в Ада самия Хитлер го гали по главицата.
157
0
 
0
 
! Отговори
AcOrP преди 15 години
Я се скрии Атака били анти-българи!! Атака били анти-европейци и кво ли още не... Поне малко се поинтересувай преди да говориш. Атака не са против Европейския Съюз и НАТО даже напротив. Мислиш си,че са против защото не са съгласни със затварянето на 2-та блока на АЕЦ Козлодуй и забележи разполагането на Американски Бази в България. Америка не е НАТО. Войната в ИРАК не е на Нато а на Американците. А ДПС са в власта от 7 години не 3 и ДПС са една организация която мога да оприлича само на Терористична такава. Като се започне от антентатите и се стигне до кръговете от фирми. Ако се забрани ДПС(защото е противоконституционна партия) тия фирми ще финансират създаването на терористична мрежа и ще започнат атентати както едно време. И сегашните управници им е по лесно да крадат заедно с ДПС отколкото да започнат война с терористите. АТАКА със сигурност ще потърси отговорност на тези хора и ще има справедливост тогава такива като теб ще си отидете в турция която наричате своя родина, и ще осъзнаете,че няма нищо турско у вас и там ще ви гледат като пришълци и ще ви мразят и така от двата стола на земята. Да ви е честито.
156
0
 
0
 
! Отговори
ema преди 15 години
С какво АТАКА е по-добра от другите....все крадци са