Четирима в ареста след спецоперация в Плевенско

Акцията на полицията е насочена срещу кражбите, контрабандата
2
Четирима в ареста след спецоперация в Плевенско
Снимка: БГНЕС

При специализирана полицейска операция в област Плевен са задържани четирима души, образувани са четири бързи и две досъдебни производства, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Специализирана полицейска акция е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. Включени са сили на всички районни управления, на "Криминална", "Икономическа", "Пътна" и
"Охранителна полиция" при Областната дирекция, както и Зонално жандармерийско управление в Плевен.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими, допълниха от полицията.

Проверени са 465 души и 283 моторни превозни средства. Извършени са проверки на десет пункта за черни и цветни метали, дванадесет заложни къщи, осем автоморги, автосервизи и депа, на 20 питейни и увеселителни заведения и на 25 търговски обекта.

В областта са регистрирани осем престъпления, свързани с нарушения на Закона за горите и на Закона за движение по пътищата, както и с наркотици.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура в Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Плевенарестполиция
Още от Страната
БАБХ: 12 партиди с лимони са спрени на "Капитан Андреево"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 2 седмици
Щот са нямали светлоотразителни жилетки в колата
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не разбрах,за какво точно са ги задържали.