"Невинен съм", отсече Данов и припадна

Народнякът - общински съветник, остава задълго в ареста
16 сеп 2008 15:21,
39
"Невинен съм", отсече Данов и припадна
Полиция въведе Данов в съда. Снимка: БГНЕС

"Невинен съм", с тези думи Веселин Данов се обърна към журналистите, след като съдът постанови постоянната му мярка за неотклонение "задържане под стража".

Така след 72 часа в ареста общинският съветник от Народняшката земеделска партия ще остане на топло по три обвинения: за организиране на престъпна група, за изнудване и за получаване на два пъти по 1000 лева от престъпна дейност.

Адвокатите обявиха, че Данов е припаднал в съдебната зала, че са оставени без достъп до материалите на прокуратурата и при всяко положение ще обжалват.

Ако бъде обжалвана, мярката за неотклонение на Веселин Данов ще бъде разгледана на 23 септември във Варненския апелативен съд.

По искане на прокуратурата мярката му бе гледана при закрити врати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Баламурникова преди 15 години
за да осиновиш дете трябва да представиш свидетелство за съдимост и удостоверение от Прокуратурата или Следствието, че срещу теб няма повдигнати обвинения; за да станеш шофьор трябва да си завършил поне основно образование, а за да станеш общински съветник или депутат или нам къв си в май не трябва да доказваш нито образователен ценз, нито пък че не имал вземане даване с правораздавателните органи
17
0
 
0
 
! Отговори
ХАХА преди 15 години
ТАКЪВ СИ Е БИЛ ВЕСЕЛИН ОТ МЛАДИ ГОДИНИ. РАСТНАЛ В ИНТЕЛИГЕНТНО СЕМЕЙСТВО С АВТОРИТЕТ, НО ТОЙ СИ Е *** .ЗАРАДИ ЧЕНЧ И ДРУГИ НЕЩА ОЩЕ ПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ Е БИЛ ОСЪДЕН И В ЗАТВОРА, ВЪПРЕКИ ПОЗИЦИЯТА КАТО ЮРИСТ НА БАЩА МУ. МАЙКАТА НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕЖИВЕЕ И СЕ РАЗБОЛЯВА ОТ РАК И УМИРА МЛАДА ОТ ТРЕВОГИТЕ ПО ВЕСЕЛИН !!
16
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 15 години
Не искам да звучи, като заяждане, но в да сте чували, че "закрити врата" се пише с "а" накрая, а не с "и"? Бих могъл да препоръчам редактори, чрез които ще си спестите срама / в който дълбоко се съмнявам/ във всяка статия!
15
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
3,"Данов контролирал част от българските интернет сайтове, припомнят още варненци и затова очакват масирана подкрепа в тях за скандалния бизнесмен. " И кои са тия сайтове? да знаем, да сме подготвени:)
14
0
 
0
 
! Отговори
Алеков преди 15 години
пич, ти сега ли се раждаш, или се събуждаш от дълъг сън!?
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е удар срещу Народняшката партия, която може да спечели пълно мнозинство на следващите парламентарни избори.
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тая миризлива мижитурка ако е първият политик, който вкарват в затвора, обещавам да се изсера на българското знаме сега като емигрирам завинаги от тая *** ***.
11
0
 
1
 
! Отговори
дойно райнов преди 15 години
пичове да не ви пука за този ***, той е толкова напред с материала, че все някак ще се оправи.Само е лошо ако това е истина дето казват, че *** пищови са му спретнали този номер чрез Иван Славков. Него се чудя кога ще вкарат в затвора, че той върти наркотиците във Варна...Абе еб..ло си е държавата, ни сме си за оплакване. :(
10
0
 
0
 
! Отговори
varna_79 преди 15 години
Ей всички до един сте ***,защо се подигравате с човека , това че е припаднал и му е станало лошо....на всеки може да се случи......
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Припада, не само язва ще получи- защото той сигурно я има от години... и високо кръвно има... те всичко започват да имат като стане напечено- най- голям хит ще е да си извади "жълта книжка" и да не носи НК, а после току виж е завел дело срещу държавата- която го докарала до лудост.
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Човека е болен и невинен, нали разбрахте! Чудя се защо всички се разболяват от някакви тежки и неизлечими болести чак като ги вкарат на топло.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горкия!
6
0
 
0
 
! Отговори
ТЪПАТА ОВЦА преди 15 години
АКО ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖИТЕ НА ДЖИ ЕС ЕМ ОПЕРАТОРА СИ -ОСТОВЕТЕ СИ ГЕНЕТИЧНИЯТ КОД И НАБЛЮДАВАЙТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДА НЕ ГО ИЗЯДЕ ПОЛЗВАЙКИ ЧЕРВЕИ И ДРУГИ- ВСЕ ПАК ТОВА Е РОДЪТ ЧОВЕШКИ А НЕ ШЕБЕШКИ
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
затворите са пълни с кокошкари а тези ще си припадат колкото си искат и точно като ги хванат развиват неподозирани болести
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе как все в БГ припадат бе,явно съда ни е много страшен:)))Защо Мацата не припадна в Гърция;)
3
0
 
0
 
! Отговори
BG NEWS преди 15 години
ДПС дирижирало ареста на Веселин Данов ДПС стои зад ареста на общинския съветник във Варна Веселин Данов, разкриха запознати с политическите дела жители на морския град. Данов, за който всички знаят, че се занимава с трафик на жени и наркотици, бил арестуван с помощта на друг общински съветник - Иван Славков от ДПС. Славков дълго време минавал за един от най-приближените на Данов и дори бил включен в листата на неговата политическа формация, но по-късно преминал в редиците на турската партия, която в момента негласно дърпа конците в общинския съвет в града. Залавянето на Данов направо изумило повечето варненци, които знаели, че той се ползва с политически чадър, въпреки незаконният си бизнес от години. С наближаването на изборите обаче битката между общинските съветници ще става още по-люта, прогнозират жители на морската столица. Данов контролирал част от българските интернет сайтове, припомнят още варненци и затова очакват масирана подкрепа в тях за скандалния бизнесмен. Той и синът му бяха задържани в петък следобед, а от фирмения му офис бяха иззети документи, доказващи участието му в организираната престъпна група. В събота бяха арестувани още около 10 души от престъпната мрежа за трафик на бели робини, на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора, склоняване към проституция, пране на пари и изнудване. Голяма част от задържаните лица са познати на органите на реда, а някои от тях са осъждани и са в изпитателен срок по наложените им присъди. Веселин Данов, син на бившия вътрешен министър и шеф на Конституционния съд Христо Данов, е избран за общински съветник от Народняшка земеделска партия "Никола Петков" и е член на комисията по архитектура и устройство на територията.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sme6nicineznam 6to se pravat na mafioti i se biat v gardite s tova a kat stane nape4eno pripadat v sadili6tata . akat iznasilvat i se gavrat s prostosmartnia sa silnini darjavata darjava ni mafiata mafiagore dolo sme kat avstralia predi otkrivane to im
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Познатата история, сега ще припада, ще получи язва и кво ли не, докато го освободят поради болест, като го пуснат пак ще си развява байрака.