МВР работи и по версията за убийство на проф. Раданов

Според първоначалната информация става дума за самоубийство, но разследващите не изключват и други версии
17 окт 2008 18:34, Красимир Ангелов
21
МВР работи и по версията за убийство на проф. Раданов
Снимка: БГНЕС

Полицията проверява версията за убийство на експерта по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов, който беше открит обесен на детска катерушка в столичния квартал „Иван Вазов” тази сутрин.

Според първоначалната информация става дума за самоубийство, но засега разследващите не изключват и други версии, съобщи Дарик радио.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград.

По време на едно от съдебните заседания по случая Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
trb преди 15 години
stranno ...tozi se "samoubiva" posle slu4aino se samoubiva na dogan edin ot horata.......nai shte e smeshno ako po4nat razsledvaniq sreshtu dps ...i se otkrie neshto i vinoven za vsi4ko se okaje samoubiliq se..ili puk tur4ina dogan butna sestrite puk ve4e vsi4ki koito znaeha sa murtvi?
19
0
 
0
 
! Отговори
Sledovatel преди 15 години
Тъй като не се изнасят факти, които няма как да не са известни става очевидна връзката между две "Петъчни" самоубийства! Колко са биоли в Петък не е много ясно! Само тогава са намерени телата! Иначе има много логика да си мисля, че двете "самоубийства са свързани и това на секретаря на Доган не само предхожд но е и причината за следствието: "самоубиването" на упорития професор, отказал да съчинява глупости за първото "самоубийство"! Ето докъде я докарахме! Ако така продължава май най-добре да вземемда се гръмнем или обесим всички! То май натам отиват нещата!
18
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Първоначалните данни сочат самоубийство, но експертите отказват да му направят аутопсия защото били негови ученици и затова. Според мен отказват не защото са негови ученици, а защото не искат да му правят компания, тоест да не ги намерят и тях "самоубити" ако открият истината. Мисля че става въпрос за чисто убийство, а не самоубийство.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Естествено ,че са го убили и вероятно това са хора свързани с полицията(мафията).Чората може да е бил престъпник ,но тези които са го убили са същите *** облечени като полицаи и трябва да им дадат най-малко доживотна присъда
16
0
 
0
 
! Отговори
Перничанка преди 15 години
Господине ,мнoго сте неграмотен и *** .
15
0
 
0
 
! Отговори
оправиха го преди 15 години
нагласиха го защото им е писал истината а това е забранено
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бандитска държава крадлива *** и предателска друго е излишно да се говори
13
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Познавах професора лично. Почти всички сегашни съдебни лекари са негови възпитаници. Беше всеотдаен в работата си човек. Беше не само добър съдебномедицински експерт, но и добър човек. Беше съвсем обикновен човек. Рядкост са специалистите като него. Убеден съм, че загубихме един от най-добрите съдебномедицински експ ерти, дългогодишен национален консултант и шеф на Катедрата по съдебна медицина в София. Вечна памет на професора и лека му пръст!
12
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 15 години
Да скапаната държава ,писна ми да слушам за политика а сега и за саумобиващи се политици лека му пръст на човека ,но ще се оправим ли някога ????
11
0
 
0
 
! Отговори
B55 преди 15 години
След като дава мнение по толкова шумни и спорни дела и е медина фигура защо няма охрана ? Това не е пернишки който може да се обеси сам на децка площадка . Това е лекар ако го прави ще го направи таино на скрито место а не където играят деца . Случаят е показно убиство и вземане на кинти от прогита .
10
0
 
0
 
! Отговори
v преди 15 години
този човек е от тези ,които с една експертиза могат да преобърнат хода на едно дело на 180 градуса , а дали би го направил зависи от негована принципност и неподкупност !Едни говорят ,че неговата експертиза по делото Белнейски се различава коренно от първоначалната понеже между него и патоложката извършила аутопсията -стояла дългогодишна вражда.По случая с Чората ,че са го подкупили роднините на А.Димитров ,вуйчо му професора активист на ДПС и пр.и пр.Обаче запитайте се -защо един човек би се сомоубил ако съвестта му е чиста??? Каквото и да е -Бог да го съди!!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
legaladvice преди 15 години
kakvi neshta se govorqt za nego? stana mi interesno :)
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разбира се, че са го убили. И правилно. Хептен беше изкукал дъртака, а и глупости непрекъснато говореше и правеше /срещу заплащане, разбира се/. Каквито и да са били полицаите, убили Чората, не трябваше да ги осъждат така1 благодарение на неговата експертиза. За Чората е доказано, че е ***, а кой друг полицай ще смее да пипне някой престъпник, ако го грози 20 години затвор. Колкото до Белнейски, глупостта му е безгранична. За убийство по непредпазливост с кола може и да не се стигне до затвор, но за изнасилване и такова убийство - сигурно. Така че, пълни глупости.... Пък и други неща се говорят за него. Абе, каквото търсил - намерил.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Edin ot kadyrnite hora w Rodinata da swyrsi po tolkoz nelet na4in?Oste go pomnia s kakyw profesionalen plam se borese da dokaze negowata versia za smyrtta na na dvete deca ot Pestara.Bai Стойчо, ti si rabotil povece ot 50 godini edna ot naj tejkite profesii i ne polu4i nikakyv orden.No ste pomnim kato edin ot mnogoto dobri isvestni Bylgari.Bog da te pojivi
6
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Само пълен ` може да не оцени работата на проф.Раданов. Категорично той е бил убит. Сега остава да минат поне 30 години, преди истината да излезе наяве - в България при такива убийства се случва точно това. Поклон пред паметта на проф.Раданов - един доблестен човек!
5
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 15 години
е в основата на убийството на проф.Раданов. Тя е основния аргумент на обвинението, а полицаите са отмъстителни.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някак си не може да ми стане мъчно за този ***. Заслужаваше много по-тежка смърт. *** !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не зная -дано не съм прав,но имам подозрения че този патоанатом е доста потънал в калта-нали по негови експертизи са променили ходовете на много дела.Я си помислете след евентуално заплащане колко преступници са се оказвали невинни?Както и това че някой може да го отнесе-пак благодарение на неговите експертизи...доколкото си спомням експертизата за случая ,,белнейски'' ,която той направи беше оспорена и определена като абсурдна......а за делото ,,чората'' -не ми се говори-единственото радостно е че тази *** е умряла/за чората става въпрос/-като зная колко семейства е зачернил.....
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абсурда у нас вече добива очертанията на кошмар.
1
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Отдавна висшите милиционери са престъпниците в тази ДЪРЖАВА НА АБСУРДА!!!човек престъпник с 4 дела следствен стана министър на вътрешният ред АКО БЕШЕ С 10 ДЕЛО КЪВ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ???????????????