Катастрофа погубила живота на Росица и Христина Белнейски

Съдебномедицинската експертиза е готова, делото за убийството на сестрите тръгва в нова посока
12 авг 2008 08:09,
50
Катастрофа погубила живота на Росица и Христина Белнейски
Снимка: standartnews

Дълго чаканата и коментирана съдебномедицинска експертиза за убийството на сестрите Белнейски е готова, съобщава вестник "Сега" като се позовава на близки до разследването.

Заключението на медиците вече е в делото.

След редица изказвания на проф. Стойчо Раданов, участвал в екипа от петима експерти, които писаха ново заключение, очакванията бяха от новите резултати да стане ясно дали момичетата са загинали в катастрофа.

Според Раданов именно удар от кола е убил сестрите, а не побой с камъни, каквито бяха предишните версии.

После телата им са били преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където е било инсценирано изнасилване.

"Има много различия в заключенията, които са важни за разследването. Една съдебномедицинска експертиза обаче не може да даде отговор на въпроса от какво са загинали момичетата", твърди пред изданието запознат с разследването.

Въпреки това новите заключения вероятно ще дадат основания на разследващите да се насочат именно към версията за катастрофа.

Това е така, защото съдебномедицинската експертиза, макар да не показва от какво са загинали момичетата, посочва какви са вероятните причини за причинените им увреждания.

Тепърва ще се уточнява дали заради новите изводи се налага искане и за арбитражна експертиза със 7 експерти.

Последната бе правена от петима съдебни медици, след като първата тройна експертиза, в която участва доц. Мария Грозева, бе оспорена.

Всички заети със случая обаче имали пълна забрана да коментират делото, защото направеният анализ на събитията след убийството в края януари 2006 г. сочел, че снасянето на информация, спъва разследването.

От април досега обаче били назначени около 17 нови различни експертизи. Някои от тях давали дори по-ценна информация от съдебната.

"Една от експертизите дава основания разследването да тръгне в съвсем различна насока, но времето ще покаже дали е вярна", уточнява източникът.

Заради новите обстоятелства разследването е било удължено с още 4 месеца - до края на годината.

Телата на Росица и Христина бяха открити на 30 януари 2006 г. в областта "Грамадите" край Брацигово.

Впоследствие бяха проверявани стотици версии, ДНК материал бе изпращан в САЩ и Англия, за което бяха платени над 150 000 лева, но нямаше резултат.

До новите следствени действия се стигна след ексхумацията на телата и повторната аутопсия, заради което разследващите отказаха да спрат делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
вуйчо Ваньо преди 15 години
Приятел от Пещера ми каза че там има много слухове, но и също така ми каза че един от главните герои на тези слухове е синът на бившия кмет - сега бил министър ли, замминистър ли, не се сещам, та на същия този герой онзи ден му откраднали джипа, който карал от години и то пред къщата - качил се човека на планина и като слязъл джипа го нямало - даже се тюхкал какъв *** бил, как му откраднали джипа пред вкъщи. Колко удобно, не мислите ли, точно преди да излезе експертизата от Скотланд Ярд. Разбира се човекът може и да е невинен, но мъдри хора казват че няма нищо случайно, а ако има много съвпадения, значи не са съвпадения.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
момичетата вероятно са били убити жестоко от албански сутеньори за да прикрият следите си. опитали са се да отвлекат момичетата и да ги продадат изгодно в Македония но не са успели и за да не ги разкрият, са ги убили. вероятно са влезли през Румъния и са избягали през Македония
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В тази история имаше замесен син на заместник министър,който слезе веднага от сцената.. поразровете старите коментари из нета..Моята хипотеза е следната,синчето убива момичетата и се обажда на татко си,той на Румен Петков и в министерството си имат "специалисти " по укриване на улики и отвличане на внимание, самото инсцениране на изнасилване и там има много начини,но ми е неудобно да ги обяснявам тук...иначе ако бяха цигати или някой местни бандити,да са ги хванали до сега ...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми зависи кой е извършителя..
45
0
 
0
 
! Отговори
Rothstein преди 15 години
Neshto ne mi se vrazva, ako naistina se znae izvarshitelq zashto go prikrivat i harchat takiva basnoslovni sumi za izsledvaniq. Ili hal haber si nqmat koi stoi zad tova, ili e na mnogo mnogo visoko nivo shtom ne go razkriha dosega i izharchiha tolkova par?
44
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Ne znam kak 35 reshi, che Radanov bil nenadminat sydeben medik. Na men mi e prepodaval i ne mi e napravil takova vpechatlenie. Vsyshtnost blagodarenie na preklonnata si vyzrast shteshe da byde izvinen ako po star navik ne kazvashe tova, koeto mu kazvat da kazhe. *Vse pak tova e zhalko i sramno, da si pytnik i da igraesh po chuzhda ***.
43
0
 
0
 
! Отговори
anonim преди 15 години
По-добре питайте хората в Пещера и Брацигово-те са по-запознати,отколкото тези в МВР.Ходих "по работа"в Брациговои останах изненадана от весията "на хората".АКо някой от горестоящите го интересуваше-щеше да си направи труда да отиде до тези градове и да разпита обикновените хора.Те ще му разкажат неща ,който са много по-достоверни от предположенията на мед.комисия.ЖАЛКО ЧЕ ДВЕ МЛАДИ МОМИЧЕТА СИ ОТИДОХА ОТ ОТЗИ СВЯТ.БОГ ДА ИМ ПРОСТИ.ПОЧИВАЙТЕ В МИР.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za6to da incenira iznasilvane.da go sadiat za gavra s trup.lajete po dobri glupavi kuki
41
0
 
0
 
! Отговори
Geri преди 15 години
Как точно се инсценира изнасилване?! На труп?!
40
0
 
0
 
! Отговори
wolf преди 15 години
направете си сметка за колко прости ни имат абе измислете нещо по смислено ве пък защо криете истината не знам
39
0
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
изнасилване на труп? айде, "как" е ясно, ама кой би го направил, при положение, че телата са обезобразени, размазани и кървящи? а дори и да е суперхладнокръвен ***, остава най-важният въпрос - ЗАЩО би го направил? за да си прикрие следите и да не го съдят за причинена смърт по непредпазливост при катастрофа? и това ли е най-умното прикриване - да остави десет пъти повече следи, отколкото при катастрофа - пръстови отпечатъци, ДНК материал, и освен това да го съдят за предумишлено убийство по особено жесток начин, + изнасилване - за което присъдата би била 5 пъти по-тежка, отколкото за причинена смърт по непредпазливост. господа "разследващи", народа е затъпял, ама не чак дотам. оляхте се, дее.ба вашта мама!
38
0
 
0
 
! Отговори
МИГ 29 преди 15 години
Какво можем да си направим от писаното до сега в различните медии : 1 Има прикриване на убиците . 2 Тогавъшният шеф на РПУ Пазарджик дава заповед да се измият телата преди да бъдат взети ДНК пробите с което умишлено се заличават уликите . 3 Още на место престъплението когато е изпратена групата липсва профи фотограф и куп други груби елементарни профисионални пропуски . 4 Фактът е че Шефът Жоро Стоицов вместо да бъде наказан да не кажа че това е за уволнение и съд е издигнат на отговорна длъжност в София завежда служба операятивно издирване в МВР . Изводите които може да си направим от хронологията са : Изваршителят или извършителите са известни на МВР . Може да са и техни началници . Престъплението ще остане не разкрито защото умишлено са заличени следите от МВР . Престъплението може да е извършено с цел жертво принушение имаики в предвид деистващата масонска секта Б2 на територията на страната .
37
0
 
0
 
! Отговори
Сиготyри Накyра преди 15 години
Която ще докаже, че става въпрос за ритуално самоубийство. Ще обявят, че двете момиченца са се изнасилили взаимно с подръчни материали, като са използвали и намерени край пътя употребени презервативи - от там и следите от ***. След което са се скарали и са се пребили една друга с камъни до смърт. Ще закрият делото с чиста съвест и ще обявят поредния спад на престъпността в ***.
36
0
 
0
 
! Отговори
Idiot преди 15 години
Аз пък предлагам да кремираме останките и след това да викнем специалисти от ФБР, КБГ, ООН и т.н. да си кажат мнението по следите, останали след огъня! , по-добре да не разравят онова, което смърди на некъдърност и корупция. Ние ги знаем колко добри са и следователите, и дознателите, и експертите и всички други. При тази разкриваемост, на която само Румен Петков- Запалкат се радваше, няма как да очакваме друго. Ами поне да престанат да ни напомнят колко са некадърни. Защото нас ни е срам от тях, въпреки, че те си се гордеят с глупоста си.
35
0
 
0
 
! Отговори
medical examiner преди 15 години
Безспорно проф. Раданов е ненадминат съдебен медик! Но е нелепо да твърди толкова категорично, че точно катастрофа е претрепала сестрите! При т ова по- чисто биологични причини. След почти 3 години под земятаи един *** може да каже, че няма как по останките да се открие каквото и да е! При това без телата да са били консервирани по някакъв начин! Такива експертизи се правят максимум до 6 месеца и пак зависи от ссезона, в който са погребани телата, вид на почвата, влажност и пр...,но пък предполагам, че тази версия е най-удобна за сем. Петърнейчеви!
34
0
 
0
 
! Отговори
краси преди 15 години
незнам колко са виждали съдебно медицинска експертиза и съдебен лекар, ама да знаете далече сте от истината с това от местопрестъплението и мога да кажа , че техните криминалисти са с нашата техника и кражба на близалка няма да разкрият.
33
0
 
0
 
! Отговори
bobafet преди 15 години
Според Раданов именно удар от кола е убил сестрите, а не побой с камъни, каквито бяха предишните версии. После телата им са били преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където е било инсценирано изнасилване. нещо не ми се връзва.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a stiga s gluposti be deba i tapite kuki
31
0
 
0
 
! Отговори
mar преди 15 години
И ако убийците наистинали са изнасилили мъртвите момиченца, защо тези чудовища са още на свобода?Ако това е истина - още по зле за тези, които живеем тук.Вече толкова време не могат да намерят извършителите на такова жестоко пресъпление. Срам и позор!
30
0
 
0
 
! Отговори
mar преди 15 години
Тази версия обаче има едно слабо място: убииците трябва да са били чудовища, защото трябва да си такъв за да изнасилваш умрели. А следи от *** е имало.