Ново обвинение за Мургина: търговия с влияние

Бившата шефка на НАП сдаде поста, след като нейни служители бяха уличени в източване на ДДС
14 фев 2009 08:20,
53
Ново обвинение за Мургина: търговия с влияние
Снимка: БГНЕС

Нов сигнал за търговия с влияние срещу бившата вече шефка на НАП Мария Мургина и други високопоставени служители ще внесе идната седмица в прокуратурата, политическият съвет на партия “Ред, законност и справедливост”.

Потърсен за коментар, лидерът на РЗС Яне Янев бе лаконичен: “На прав път сте! Но на този етап повече не мога да кажа.”

“Мария Мургина е издавала “методологически указания” за прикриване на схеми, с които се е източвал ДДС”, допълни той.

По думите му източването на ДДС се е осъществявало посредством фиктивен износ на алкохол - чрез използване на фактури с невярно съдържание за износ на различни стоки към Румъния и бивши съветски републики и чрез спекулативно завишени цени на финансови трансакции.

Преди дни обвинителите образуваха досъдебно производство срещу висши служители на Националната агенция за приходите (НАП).

Обвинението срещу тях е по член 282 от Наказателния кодекс – длъжностни престъпления.

Очаква се в началото на следващата седмица срещу бившата данъчна №1 да бъде повдигнато обвинение.

Възможно е тя да отговаря пред Темида и за изнасяне на класифицирана информация.

“В момента тече наказателно производство. Продължаваме да събираме доказателства. Делото е секретно”, коментира пред “Труд” прокурор Маргарита Немска

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Сега разбирам защо толкова сме мразени и осмивани от съседните балкански народи , а и по целия свят. Ето защо дори единокръвните ни македонци се гнусят само от споменаването на буквата "Б"!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
АФЕРАТА НА ПРЕХОДА!!!!!!!!!!!!!!! А СЕГА БЪЛГАРИ ПЛАЩТАЙТЕ СИ ДАНАЦИТЕ АМА ТОВА Е ОЩЕ ОТ 1990
30
0
 
1
 
! Отговори
Пенчо Питанката преди 15 години
Може ли някой да ми посочи точно кой е членът в Наказателния кодекс за престъплението "Търговия с влияние". Или това са си игри на думи и прах в очите на простоватия и изпростял български народец?!
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
можели някой да ми каже-имали друго място на земята ,където наглоста на управниците да е на такова високо ниво?
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
може ли някой да ми каже имали друго място на земята където наглоста на сер-гейчовците да е на такова високо ниво защото аз несе сещам за такова
27
0
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 15 години
Единственото хубаво нещо според мен е,че в тази държава явно още има хора,които проявяват воля и искат нещата да се случват по правилния начин.Ще падне голямо ровене в тези обори и резултата от разплитането на тази афера ще бъде своеобразен тест -ще я бъде ли България!Може би има надежда?!
26
0
 
1
 
! Отговори
артист преди 15 години
И какво като я е назначил Муравей през 1997. Нека се види дали дали е имало източване на ДДС тогава. Сега се търсят само едни 600 милиона
25
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
... и долен лъжец.През 1987г. още управлямаше Тодор Живков,а бащата на Мургина беше шеф на МВР - Враца.Там е връзката,както всички връзки в БСП и Тройната коалиция.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
НАП са под шапката на Министерство на финансите, така че Орешарски да поеме и той отговорност, нали пред него се е отчитала. Да не се прави, че незнае за схемите .
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В затвора, в затвора, няма какво да му мислите! И да проверите софтуера на НАП-а, че да не е замесено и синчето:) Май натам отива работата. ОКРАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА, не ви е срам! Проклятието на народа ще ви стигне, запомнете това!
22
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 15 години
А ПЪК ВИЕ СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ, ТОКА, ВОДАТА А ТЯ НАЩА ДАВАЛА МЕТОДОЛОГИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ КАК ДА КРАДАТ НАШИТЕ ПАРИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ С КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА ЗА ПЪТИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ, ПОЛИЦАИ. ТАЯ ЗАСЛУЖАВА ДОЖИВОТ, АМА НЕМА ДА Й СЕ СЛУЧИ ТОВА, ЗАЩОТО ТЯ ЗНАЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ И АКО КАЖЕ ОЩЕ МНОГО ХОРА ЩЕ ИЗГОРЯТ.
21
0
 
1
 
! Отговори
Порната смешка от кл преди 15 години
В нито една нормална държава,говориме за държава (ние не сме такава )няма секретно дело по престъпление от такъв характер.Това са народни пари от джоба на данъкопла,Той трябва да знае какво е направено да се върнат обратно ,И кой носи тази отговорност ,на вън се дават оставки на правителства и президенти .НОТАМ Хората имат морал:))))))))))нещо което липсва в нашита пладнешки рабойници:)))))))))))
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хахахаха, как му го набута Асен на номер 6 с Костов и Муравей! хахахахаИначе беше решил да се прави на интересен шестака. :))))
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Къде е генерал Пиночет сега??? Знаете ли колко бързо ще раздаде правосъдие
18
0
 
1
 
! Отговори
I AZ ISKAM PARI4KI преди 15 години
ABE PAK LI DALABERKA,STIGA DE I AZ ISKAM,AMA NIKOI NE DAVA,AMA KOKO6KARITE LEJAT V PANDIZA ZA EDNA KOKO6KA,PUK S TEZI MANGI KOLKO KOKO6KI 6TE SI KUPQ,KOITO MOJE GO MOJE TO SE E VIDQLO 4E TAKA 6TE Q KARAME,PO DOBRE DA NE PLA6TAM DANACI 4E DA NE ME E QD KATO MI OTKRADNAT PARI4KITE:)))) EBANA DURJAVA EBANI ORA
17
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Тази "*** "курваентия долна,страхотно ме стимулира да си плащам данъците....*** мръсни...куршум за всички ви
16
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 15 години
: Висш магистрат от Върховната касационна прокуратура, който бил запознат с готвещата се акция обаче, я предупредил по телефона веднага да излезе от офиса си. Мургина се вслушала в съвета му. И по този начин задържането й било осуетено. Я дайте името на магистрата ! Сега разбрахте ли защо няма закон за свободна продажба на оръжие - за да може садисти жандармерити да пазят крадливата *** да си краде на воля милиарди левове по документи безнаказано и да ни бият със садистично удоволствие срещу яко заплажтане !
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм фен на Волен, но наистина май само той ще ги оправи тия крадци.
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
комунистче-долно ! Ами ,защо серГЕЙЧО не я махна по-навреме ???
13
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 15 години
1997 година