Мургина се изправя пред Темида

Прокурор Немска: Мургина ще бъде обвинена в длъжностни престъпления
10 май 2009 14:49,
67
Мургина се изправя пред Темида
Снимка: БГНЕС

"СГП ще повдигне обвинение срещу бившата директорка на Националната агенция за приходи Мария Мургина", съобщи пред Дарик радио Маргарита Немска, наблюдаващ делото прокурор от Софийска градска прокуратура.

Мургина ще бъде обвинена в длъжностни престъпления. Делото бе образувано през февруари за източване на милиони ДДС с покровителството на висши служители на агенцията.

В понеделник - 11 май, наблюдаващият прокурор по делото за източването на огромни суми ДДС с покровителството на служители от НАП Маргарита Немска ще изпрати призовка до бившата шефка на агенцията Мария Мургина.

Това ще стане след заседание при заместник главния прокурор Валери Първанов. Мургина ще бъде призована за края на седмицата, за да й бъде повдигнато обвинение за длъжностни престъпления по делото.

По думите на заместник главния прокурор веднага след това ще бъде внесен обвинителен акт срещу Мургина и други служители на НАП в Софийския градски съд.

Маргарита Немска уточни, че засега по това дело обвинения се повдигат само срещу Мария Мургина.

Dnes.bg припомня, че Мургина подаде оставка на 12 февруари, след като ДАНС й отне допуска до класифицирана информация. Тя посочи като мотив за напускането си неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г.

ДАНС и прокуратурата образуваха проверки за измами с ДДС в приходната агенция за стотици милиони лева, а Сметната палата - за администрирането на приходи от ДДС в НАП.

От разследването срещу бившия ръководител на ЦСКА и „Кремиковци" Александър Томов пък стана ясно, че двамата с Мургина са източили милиони ДДС от комбината през верига от офшорни фирми и договори за продажба на акции на футболния клуб.

Мургина като директор на НАП пазила от ревизии сделките на Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
E и какво излиза, че ЯНЕ беше прав а му се подиграваха. ХАХАХАХАХАХАЗатова седесарите отиваме при него. Никои в нищо не го е обвинил а така им се иска но не могат да намерят за какво.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кат ми цъфнат налъмите ще я осъдят.
4
0
 
0
 
! Отговори
Айнщайн преди 15 години
Заложна къща Салахадинбет дава залог 1:100000000 че няма да бъде осъдена:)Залози се приемат само за по-голямата сума.От левчетата ще стана милионер:)
3
0
 
0
 
! Отговори
свикнал съм преди 15 години
За това и заради много други подобни сега търся къде да емигрирам...Няма управия
2
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
Урааааааааааааа........
1
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Колко ли още обвинения ще бъдат повдигнати предизборно.След изборите ще има болести по прокурори,адвокати,съдии,също отпуски,докато се стигне до оправдателна присъда поради липса на доказателства.