Мургина изпрала десетки милиони долари, закривала одиторски отдели

Екс-шефката на агенцията е закрила набързо два отдела в НАП, които са разплели далаверите
15 фев 2009 17:33,
219
Мургина изпрала десетки милиони долари, закривала одиторски отдели
Мария Мургина. СНимка: БГНЕС

В края на миналата година тогавашната шефка на НАП Мария Мургина е започнала открита конфронтация с одитиращите и проверяващи отдели на агенцията, съобщи БГНЕС, цитирайки източници, разследващи престъпленията в Агенцията.

Конфликтът е бил предизвикан от множеството доклади на инспекторите, които констатирали груби закононарушения – съществуване на ДДС-арски мрежи на фирми- фантоми.

Мургина, с помощта на висши служители на Министерството на финансите, моментално закрили цели две дирекции в НАП: „Анализ, методология и противодействие на корупционни прояви“ и „Вътрешен одит“.

Двата отдела са закрити лично по предложение на изпълнителния директор на Агенцията Мария Мургина, с нейна заповед в началото на месец февруари тази година.

Разплитането на една от най-мащабните схеми за източване на ДДС чрез чужди фирми-фантоми – офшорки е започнало от Пловдив през 2006 г.

Компетентните и оторизирани служители на НАП са проследили веригите на офшорните фирми и са установили, че те стигат до териториална дирекция НАП – София.

Става въпрос за източване и препиране на огромни суми – десетки милиони долари, съобщават още разследващите.

Правени са фиктивни инвестиции в туризма и строителството в различни курорти - "Елените", "Слънчев бряг", Несебър, с цел източване на ДДС за стотици милиони лева.

Dnes.bg припомня, че Мария Мургина напусна гръмко на 12 февруари, когато депозира оставката си.

Преди дни пък бе образувано досъдебно производство срещу висши служители на Националната агенция за приходите.

Обвинението срещу тях е по член 282 от Наказателния кодекс – длъжностни престъпления.

Очаква се в началото на следващата седмица срещу бившата данъчна №1 да бъде повдигнато обвинение.

Възможно е тя да отговаря пред Темида и за изнасяне на класифицирана информация.

„Всички служители на Националната агенция по приходи, замесени в случая с вече бившия изпълнителен директор на НАП Мария Мургина, трябва да имат страха на прокуратурата, защото тя ще стигне до всеки тях“, заяви вчера и зам.-председателят на Софийската градска прокуратура Роман Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
0
 
! Отговори
Орешарски преди 14 години
След изборите да му забранят да излиза от България и да го съдят!!!
217
1
 
0
 
! Отговори
бирника преди 15 години
ОСТАВЕТЕ ВЕЧЕ ТАЗИ МУРГИНА ЗНАЕТЕЛИ КОЛКО ХОРА НЕ СА СИ НА МЕСТАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ВСИЧКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ДИРЕКТОРИ НА НАП САМО АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО ПРОВЕРКИ ПО СИГНАЛИ СА ПОКРИТИ НА НАШТА ДИРЕКТОРКА НА НАП БЛАГОЕВГРАД.КОЙ ГИ КРИЕ И ЗАЩО НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ТОВА
216
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 15 години
За да се прикрият далаверите по източване на ДДС от бизнесмени, сега кой ще върне г-жа Цолчовска тук ,кой ще и благодари за мъжеството да се изправи срещу корупцията в НАП
215
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 15 години
За да се прикрият далаверите по източване на ДДС от бизнесмени, сега кой ще върне г-жа Цолчовска тук ,кой ще и благодари за мъжеството да се изправи срещу корупцията в НАП
214
0
 
0
 
! Отговори
И АЗ СТАВАМ ЛЕВСКИ преди 15 години
АЗ С МОЯ ГЛАС ВИ ПОДКРЕПЯМ 213 .Трябва всички вече да тръгнем с тобуза ! Това трябва за всеки ,който е дръзнал да краде държавата. Аз съм един дребен търговец и онзи Орешарски искаше от нас дребните ,които изкарваме 200,00 лв. с ПЕТТЯ ПРОЦЕНТА ПЕЧАЛБА от цигари да ни нахендри да плащаме ОКРАДНАТОТО ДДС.Разбрахте ли каква била работата.Те крали ,яли алчните ,изпразнили хазната и решили да ни вземат и последния залък хляб. Разбрахтели с нас той нямаше да има проблем както сега му дойде на алчната глава.Защо не помислиха да дадат на този едър БОГАТАШ ДЕТО Е ЗАГРАБИЛ ЦЯЛАТА СТРАНА И СТАНАЛ ДИСТРИБУТОР 2% ПЕЧАЛБА та и за нас ,които се трепим по двадесет работни часа да им продаваме цигарите да останат 10% пък тогава ,ние кротките овчици да платим ДДС-ТО . ЗНАЕТЕ ,ЧЕ САМО НИЕ ЩЕ НАПЪЛНИМ ПРАЗНАТА ВИ ХАЗНА .Господин Орешарски обръщам се към Вас ,за да не ви плюе НАРОДА ,за да съберете и напълните ХАЗНАТА помислете за БЕДНИЯ НАРОД ,не разчитайте шашмите на богатите крадци. Много добре знаете ,че който е станал милионер е от крадени народни ПАРИ.Ако се забоготяваше от дребен биснес България щеше да бэде богата страна ,а не на последно място .Г-н Орешарски вгредайте се добре и забранете едноличните ДЕСТРЕБУТОРИ НА СТОКИТЕ НА ПАЗАРА ЗАВЛАДЯЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ .ТЕЗИ ФИРМИ ВИ ПОДЛЯХА ВОДАТА И "АВТОРИТЕТА" Обръщам се към всички мои КОЛЕГИ НА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС ДА СИ ОТСТОИМ ПРАВАТА КЪМ НАШИНЕ ИЗБРАННИЦИ И МОНОПОЛИСТИ .ИСКАМЕ СИ НАШИЯТ ТЪРГОВСКИ ПРОЦЕНТ !! СПРЕТЕ С ТОЗИ МОНОПОЛ ,КЪДЕ Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА .ЕДИН Е СОБСТВЕНИКА НА ТОКА ,ВТОРИ НА ЦИГАРИТЕ ,ТРЕТИ НА" ДВАМАТА ЗАЕДНО".оРЕШАРСКИ АКО НЕ НИ ЗАЩИТИШ ЗНАЙ ,ЧЕ СИ ОТИВАШ . ИЗКРАДОХА ТЕ.
213
0
 
0
 
! Отговори
иван - левски преди 15 години
днес си спомняме за Левски ! Къде са тези левскари ? Къде са тези лъже патриоти ? до гога народе ще търпиш тези измамници? плюем по тях ,измиват се и пак продължават . в тях е ножът .защо още говорим за тях като те имат мозъци ,защото знаят как да крадат от теб бедний ,търпелив и беззащитний народ! до кога ? до кога? питам вас всички драскачи и по вестници? Вие можете да нажижавате атмосферата . Нажежете я за бунт ,та дори някой като Дякона да умре ,но да знае ,че нещо се е помъчил да направи не за СЕБЕСИ както тези изедници "ПОЛИТИЦИ"-крадци от нашия залък. Станете бедни братя ! Не виждатели до къде ни докараха ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ като започнете от Костов ,че стигнете до най малкият селски КМЕТ.Станете СЪБОТЕТЕ СЕ ,че нищо няма да остане от тоз народ! КРАДАТ ! МАЛКО ЕИМ ,ЧЕ СЕ УБИВАТ НО ВОЖДОВЕТЕ СТОЯТ ! НАРОДЕ СЪБОДИ СЕ ! МАКАР ,ЧЕ И КРАДЕЦА КАЗВА "ДРУГИЯ ,ОНЗИ ,ТОЙ БЕШЕ " Знайте ВСЕКИ КОЙТО Е НА ВЛАСТ --КРАДЕ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ОТ ВАС.
212
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sega opredeleno she ni merisha na more.
211
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
186 е прав !!! Само така !!! То понеже не можем ние да се справим с тези неща, трябва другите да свършат тази работа - тези които са много далеч от българската шуробаджанаштина в съд, следствие, прокуратура, правителство, парламент и прочие. Я, да викнем верно Карла !!!! Тя ще се справи, както се справи с Милошевич !!!
210
0
 
0
 
! Отговори
бай ганьо преди 15 години
....МУРГИНА ИЛИ МАРГИНА......ОТКРИЙТЕ ДЕВЕТЕ РАЗЛИКИ АКО МОЖЕТЕ .....ХА ХА...НЕ НАРОД А *** БЕ КАЗАЛ ВЕЛИКИЯ БОТЕВ
209
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
Това, че е трудно да махнеш държавен служител е пълна глупост.Явно не си в час.И като по времето на правитерството на ОДС е станала шеф защо НДСВ и Триглавата ламя не я махнаха?Станахте смешни с това да вменявате вина за всичко в тази държава на Костов.Нещо напоследък не чета редовните хленчове за БГА Балкан и невнесените данъци от 6000-7000 лв. от Елена Костова.
208
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Правителството и Президента си назначават хора който КРАДАТ И ОГРАБВАТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД!!!!! И няма начин как да и кажеш бъкел даже другаря ПИЯН ПЕТКОВ масон 33 степен каза, че трябва да СМЕ БЛАГОДАРНИ НА МУРГИНА!!!!Тва го няма НИКЪДЕ Престъпниците са в ПАРЛАМЕНТА И ПРЕЗИДЕНСТВОТО БАРАБАР С некви измислени министри и ПРОКУРАТУРА
207
0
 
0
 
! Отговори
Дейвид Линч преди 15 години
То е ясно че и тук ще има само медиен шум. Ако рекат да я осъдят тая зъбата другарка нали трябва да подгонят и ортакът на Доган с когото тя е спала, депутати от БСП, прокурори и т.н.
206
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на Мургина - много оправна жена!Нещо за каторгата споменава ли се?
205
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Пишете, колкото да се намирате на работа! На Мургина баща и не е никакъв шев на МВР нито във Враца, нито никъде другаде. Той е много добър дърводелец и на целия Пловдив навремето е правил мебелите. Така, че много сте заблудени и драскате само глупости.
204
0
 
0
 
! Отговори
murgava преди 15 години
samo, kato gledam snimkite na tazi jenitsa po vsichki medii... ta e golyama 'krasavitsa", a veroyatno ima i 2-3 ganki v ,ozaka... nyama CVza da nauchim kakvo obrazovanie i kakvi kvalifikatsii ima i koy ya postavi na tozi visok post? ne e li ajno i zashto jurnalistite ne se zanimayat s obektivni neshta, koito sa iziskvaniya za drugite hora?
203
0
 
0
 
! Отговори
iuri преди 15 години
Aide murgina v pandelkata da ti prasnat murgaviq gaz. *** skapan
202
0
 
0
 
! Отговори
MOPETO преди 15 години
Мургина изпрала десетки милиони долари. Колко десетки поне 2, т.е 20 милиона или 90 милиона???Излиза 4е фирмата е изработила междо 100 и 450 милиона???квоООООО, коя фирма , кои фирми са врътнали половин милярд долара???? журналистите-немоете ли смятате? такива врътки , абе вие със вси4кият ли сте си? та то излезе 4е вси4ки фирми които са изработили нещо са изпрали ДДС.Сега прокурорът да ви згащи и вас, за блудкава информация. На Мургина никой до сега не е доказал 4е е прала и то половин милярд долара.Явно не пиете бира и не си използвате пикалата за поне да се из4ркате...
201
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nomer 200 e cialo 6abe mushmurok moe li da si takyw prezervatiw. koj kapitalizizym zastitavas? Tozi deto Karel Mars i Fridrich Snikers opisaha sys formulata stoka-pari stoka ; ili tozi na Bush?Dane bi da iskash da vnushish 4e Bush e Marksist -Leninec?Ia si zavri fekaliite obratno v kloatkata, ti negramotniko. W Statite vseki den uvolniavat po danni na CNN 20 000 dushi-dane bi Stanishev-Putin-i Kimir sen da sa im svili miliardite? si ili si otka4en.
200
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За цели сто години БКП бомбардира мозъците на хората с революционни марксистки пророчества. За цели сто години капитализмът за тях беше хищническа и експлоататорска система, която по природата си не може да премахне антагонистичните си противоречия, класовото неравенство и класовата борба. За цели сто години те набиваха в главите на хората, че единственият изход е революционна борба до установяване на комунизма, когато равноправието щяло да премахне класовата омраза, нуждата от съдилища щяла да отпадне, а парите с всичките им злини щели да изчезнат. Тогава за нас щяло да ни остане да си свирим на китари и да се любим по ливадите. За тая обетована земя те бяха готови да убиват и убиваха. И ето, те сега са капиталисти, и то с всичките им мурафети мръсни, подли, лакоми, кръвожадни и гладни за власт. Сега мечтите им останаха в оръфана форма само в перверзни манифестчета с руски привкус, като това на господин Станишев, очевидно зареян в берьозките на Подмосковието.Като капиталисти обаче, те трябва да знаят, че ще бъдат контрирани със същите марксистки перверзии, от които с тътен се отърваха като от диария.Срещу тях се задава революционна борба с всички средства, борба срещу класовото неравенство и хищническата им природа, срещу тяхната пословична лакомия и експлоататорски методи, срещу бандитското им правосъдие. На тях сега им харесва чара на буржоазията, нейния живот, с цялата гама от буржоазни пороци тая същата буржоазия, заради която само при споменаването й на Ленин му е излизала пяна през ушите.Сега те са готови на всичко само за едно-единствено нещо парите. Но отсега ще трябва да са готови за две неща, с които ще си лягат и ще стават омраза и съпротива.Заедно с това ще им се наложи много бързо да научат и най-важния си урок, ако не искат да бъдат пометени от историята: Споделяй богатството, или ще ти бъде отнето!
199
0
 
0
 
! Отговори
MOPETO преди 15 години
Отдавна 4акам да напишеш нещо по стилно, за да взема и аз думата.Зна4и, до сега не съм про4ел едно текст4е, изре4ение или дума където да не си ли4и колко неграмотно същество си. Седя и си мисля как всъщност си устроен зада плюваш в 3Д пространството и то непрекъснато.За да прави едно същество плювнярски изказвания не е достатъ4но в обществото да стват вре,и некипели, нужно е също така, както е при теб НФБарев, да имаш отклонение от задникът си до към небцето. ако си поне малко нормален при такава анатомия ти ще плюеш де шо усетиш собственното си ако да се катери като политик от клоаката към съзнанието.И е похвално другарю НФБерюгошвили, ина4е ще си натъп4иш празната кратуна с говнарщини.Така 4е плюй, пиши и преглъщай когато не си озрял нещо да здъф4еш.