Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград

КАТ: Сеатът е блъснал челно колата на МС. Шофьорът: Засякоха ме
25 юни 2009 12:47,
152
Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград
Снимка: Булфото

МВР-Благоевград разпространи до медиите официалната позиция на  КАТ „Пътна полиция“ за катастрофата с кортежа на премиера край Благоевград.

Според нея водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и е предизвикал катастрофата на главен път Е-79.

Дойкин тръгнал да задминава с автомобила си “Сеат“ и се блъснал челно в лек автомобил ”Форд Ескорт”, управляван от Миладин Панайотов.

След удара сеатът се блъснал странично и в преминаващ ”Фиат”.

Именно в блъснатия форд са пътували служителите от пресслужбата  на МС.

Не такава обаче е версията на шофьора Георги Дойкин.

„Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и за да не се забия в ТИР-а, минах встрани, като ударих странично и ТИР-а, и последната кола от кортежа. Смятам, че точно този автомобил засече камиона и затова стана катастрофата“, обясни Дойкин.

Dnes.bg припомня, че инцидентът стана в 16,25 ч. в сряда на връщане на правителствените коли от Симитли, където Станишев откри детска градина и бе на предизборна обиколка.

Катастрофата стана на 2 км от Благоевград.

При удара леко ранени са пътуващите в последната кола, придружаваща премиера – Мария Савова, на 29 г., и шофьорът Миладин Панайотов.

Жената е с охлузни рани по лицето, а мъжът – с повърхностни рани на лявата ръка.

И двамата бяха спешно транспортирани до Правителствена болница в София.

Пострадали са и возещите се в сеата трима души – 25-годишният шофьор Георги Дойкин от Сандански, 63-годишният грък Янис Кокарас от Катерини и жена му Даниела, на 32 години.

Водачът е със счупен ляв крак, гъркът е с охлузни рани по лицето, а съпругата му е с контузни рани по главата, носа и краката.

Те са настанени в МБАЛ Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Player преди 14 години
Напълно е реално от кортежа да са виновни скоро и на мене ми сякаха пътя някакви такива и другото е че имаше катаджии имаше също ограничение на скоростта 40 а те минаха покрай ченгетата с *** газ тъпаните .
10
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
а бе не знам, ама благоевградчани в тоя участък карат, все едно са си по градските улици, и тройни изпреварвания и показвания на средни пръсти през прозорците са нещо обикновено.....последното ми връщане от море имаше около 20 *** задминавания от коли с Е, въпреки че колоната се виждаше напред с километри, и отстреща движението си го имаше....
9
0
 
0
 
! Отговори
Любка Маринова преди 14 години
призна говорителката на КАТ Любка Маринова :"Съвсем не,не означава ,че кортежът е карал по правилата просто е станало случайно.Тирът внезапно е намалил заради кортежът и водачът на СЕАТ-а е бил принуден да реагира.
8
0
 
0
 
! Отговори
Кортеж преди 14 години
Вероятно шофьорчето от кортеажа на Станишев и тъпата патица от пресцентъра му са летяли зад другите коли с бясна скорост, засекли са ТИР-а и другия шофьор се е опитал да избегне удар, но се е натрясъл в техния Форд. Очевидно е, кой е виновникът, но естествено в ***, където скоро може да има избрано и второ правителство на ДПС с премиер мишока Станишев, такива неща са нормални. Идете и гласувайте да изтрием тройната коалиция от политиката в България, ако не искате те да затрият държавата
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вижте, то че кортежа не спазва правилата - не ги спазва и е засекъл тира, но този защо не е спрял зад тира и е минал в страни на него, срещу кортежа? Да сте чували нещо за спазване на дистанция, за време на спиране?
6
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Невинен е водача! Как ,,безгрешните'' ще си признаят, че са сгрешили. Язък за цялата им успешна политика през тези 4 години. Така, така....не ви се е променило мисленето от преди 20 години. Сега остава да пратите водача на Сеат-а в Белене за назидание, че не се е съгласил с правителството.
5
0
 
0
 
! Отговори
патил преди 14 години
Тия от кортежите карат все едно Господ им е навигатор и е с тях в колата!!!С никой не се съобразяват! Изпреварват независимо дали идва кола в насрещното! Грам не ги *** какво ще стане с колите и хората около тях! За тях най-важното е да не разкъсат кортежа и дебелогъзия ****** дето возят на задната седалка да стигне 5-10 минути по-рано!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Лелее преди 14 години
Значи едните спешно в Правителствена,а другите в МБАЛ Благоевград! И то СПЕШНО ТРЯНСПОРТИРАНИ!! Ха-ха-ха! Сигурно по пътя заради тях са станли поне още 3 катастрофи.Сергоооо... още малко остана... около седмица...
3
0
 
0
 
! Отговори
МВР преди 14 години
ВОДАЧЪТ НА "СЕАТ-А" e НЕВИНЕН по всички обвинения!Просто е политическа поръчка и трябва да я изпълним. Извиняваме се за глупостите написани по горе но,знаете как е в БЪЛГАРИЯ!???
2
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Аз абсолютно вярвам на шофьора.. който е имал "честа" да кара до кортеж разбира за какви засечки става въпрос!!
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Има си хас...ТЕ СА ВИНАГИ НЕВИННИ...БЪЛГАРИЯ Е ВИНОВНА...:)