Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград

КАТ: Сеатът е блъснал челно колата на МС. Шофьорът: Засякоха ме
25 юни 2009 12:47,
152
Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград
Снимка: Булфото

МВР-Благоевград разпространи до медиите официалната позиция на  КАТ „Пътна полиция“ за катастрофата с кортежа на премиера край Благоевград.

Според нея водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и е предизвикал катастрофата на главен път Е-79.

Дойкин тръгнал да задминава с автомобила си “Сеат“ и се блъснал челно в лек автомобил ”Форд Ескорт”, управляван от Миладин Панайотов.

След удара сеатът се блъснал странично и в преминаващ ”Фиат”.

Именно в блъснатия форд са пътували служителите от пресслужбата  на МС.

Не такава обаче е версията на шофьора Георги Дойкин.

„Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и за да не се забия в ТИР-а, минах встрани, като ударих странично и ТИР-а, и последната кола от кортежа. Смятам, че точно този автомобил засече камиона и затова стана катастрофата“, обясни Дойкин.

Dnes.bg припомня, че инцидентът стана в 16,25 ч. в сряда на връщане на правителствените коли от Симитли, където Станишев откри детска градина и бе на предизборна обиколка.

Катастрофата стана на 2 км от Благоевград.

При удара леко ранени са пътуващите в последната кола, придружаваща премиера – Мария Савова, на 29 г., и шофьорът Миладин Панайотов.

Жената е с охлузни рани по лицето, а мъжът – с повърхностни рани на лявата ръка.

И двамата бяха спешно транспортирани до Правителствена болница в София.

Пострадали са и возещите се в сеата трима души – 25-годишният шофьор Георги Дойкин от Сандански, 63-годишният грък Янис Кокарас от Катерини и жена му Даниела, на 32 години.

Водачът е със счупен ляв крак, гъркът е с охлузни рани по лицето, а съпругата му е с контузни рани по главата, носа и краката.

Те са настанени в МБАЛ Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не забравяй, че един ТИР има много по-голяма маса и кинетична енергия от един лек автомобил, т.е. спира много по-бавно и на по-дълга дистанция. Така че ако намиращият се зад него лек автомобил е карал на нормална дистанция с нормална скорост има много по-големи шансове да спре много преди ТИР-а. Все пак всички тук сме само коментатори, а никой не е бил там, за да каже кой е невинен и кой не, а раздухването по медиите напоследък показва колко манипулативно може да е едно раздухване.
30
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Повече от ясно е че Станишев е виновен ...... Ако ходеше със хеликоптер на предизборните си прояви , като приятеля си Доган , нямаше да стане така. Сергей можеше да засече някой самолет и щеше да е и по лошо . :))))))
29
0
 
0
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Георги Дойкин за малко можеше да стане герой на цяла България. Не са му стиглали няколко метра и части от секундата...Засега само служебна благодарност. На следващия - успех.
28
0
 
0
 
! Отговори
IAvor преди 14 години
mnogo ne profesionalno ot vasha strana - kolata ne e ford escort, a ford mondeo! Vsichki znaeme kak karat tia "shofiorcheta" na pravitelstvoto, dva puti sum bil svidetel na AM Trakia kolko sa neadekvatni deystviata im, a puk v gradski uslovia situaciata e mnogo po-zle, vse edno voziat Obama, a vsushtnost voizat niakvi "CHOVECHETA"
27
0
 
0
 
! Отговори
Катаджия преди 14 години
От кортежа са засекли са ТИР-а, набил е спирачки и шофьорът на СЕАТ-а е нямал избор. Или да се удари от зад или да отбие в страни. Там има в дясно мантинтела и е щял да се удари в нея, за това е предприел маневра вляво, там обаче е идвал ФОРД-а, който е закъснял от основната колана и е бързал да ги догони. Това е истината, но колегите в КАТ винаги могат да скалъпят нещата, защото нали става дума за хора от властта, не за обикновени граждани. Медиите трябва да раздухат случая и да оневинят човека
26
0
 
0
 
! Отговори
ghhghg преди 14 години
dano stani6ev da katastrofira i taka na izborite glasuvaite hora
25
0
 
0
 
! Отговори
!! преди 14 години
Значи аз патувах в този момент посока София и този ескорт ме изпревари около 5 - 6 км преди благоевград и тези *** засичaха наред !! аз разбира се направих място като карах в аварйната лената и тези *** продалжаваха да ме стискат ,едва не ме изхвърлиха от пътя !! ... коли камиони всичко наред се засичаше ... когато стигнахме почти до благоевград полицайте бяха затворили движението !!! за жалост капутите бяха предисвикали катастрофа !!!
24
0
 
0
 
! Отговори
BG Traveller преди 14 години
Абе Вие комунист виновен видяли ли сте някога???Така ще е докато ни управляват червено-сини-жълти-атаковци-гербовци- леле колко дълго стана - а колко по-лесно е обобщението за всичи тях - КОМУНИСТИ с различен цвят на партиите!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
до куку преди 14 години
За неправилно навлизане в др лента и засичане да си чувал нещо в правилника..."Колите от кортежа на премиера се движеха като луди, за малко не удариха и мен" - така читател на Дневник, представил се като Мартин Димитров, описва в писмо до редакцията .. прочетете го цялото има го в Дневник
22
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Водачът направил катастрофата лъже и всички му вярвате Кортежа на примиера е съпровождан поне от 10 автомобила на МВР които спират или отбиват движението поне 2 километра напред Не знам защо от всичко се опитвате да правите политика
21
0
 
0
 
! Отговори
БКП-СЛАВА НА ВЕКИ преди 14 години
абе куку ли си гей ли си бих ти избил зъбите на място...Ако са две платна кара точно през СРЕДАТА АМА БЯСНО!!!И ако опашката на кортежа се забави да се прибере вдясно тирът си набива спирачките и ВСЕКИ отзад го отнася с прослувутото --НЕСПАЗВАНЕ НА ДИСТАНЦИЯ!!!!!така че Е ВАЖЕН ПЪРВОИЗТОЧНИКА НА ПТП--А ИМНЕННО КОТРЕЖА НА ТИЯ *** ПРЕЗИДЕНТА И НЕКВИ ГЕЙОВЕ
20
0
 
0
 
! Отговори
до куку преди 14 години
Куку ти си червен болен мозък Как ще тръгне да изпреварва , като кортежа е от няколко коли и той не се е ударил в първата а в последната.... Много по вероятна е кортежа да е преминал в насрещното платно при изпреварване , но не е имало достатъчно място за всичките от него да се преберат навреме в собсвеното си платно - така са засекли ТИРА ....... За мен е повече от очевадно , че кои са виновните и е късмет , че няма жертви. (виж др сайтове инфо) свидетели които точно това казват.
19
0
 
0
 
! Отговори
trb преди 14 години
forda e mondeo.....aman ot tupite vi greshki po statiite...ebati amatiorite ste
18
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
да не говорим, че още в първите инсинуации по темата, опитаха да измислят че `котежа бил неправилно изпреварвал`, но понеже не се вързваше със следите по пътя се отказаха от тази нагла лъжа....е писна ми от ***, дето дори във дъжда откриват вината на станишев и още по-голямата вина на доган.....прочетете още веднъж какво казва шофьора - собствените му думи - и махнете тая политика от главите си....
17
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
драги НАГЛОСТ,прочети пак какво казва шофьора на колата, ударила кортежа, и после се дуй....даже в извинението му има признания за неспазване на закона.щом не може да спре, когато колата пред него спира - а той самия така твърди - значи е бил с несъобразена скорост или не е спазвал дистанция до колата пред него......откъде си купи книжката, драги НАГЛОСТ?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
точно така! за това в правилника е измислена дистанцията! не спазване на дистанция и това е.... не оправдавам кортежа, но и водача на Сеата е виновен.
15
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 14 години
намазан правителствен мерцедес се нанизва с висока скорост в задната част на движещ се по шосето валяк. Пристигналия служител на КАТ с лист и химикал в ръка към разтреперания шофьор на валяка: "Хайде сега моето момче да обясниш как точно го изпревари и засече"
14
0
 
0
 
! Отговори
КОКО преди 14 години
Вие да не сте полудяли? Човек от властта да е виновен?Това е България,а не САЩ.Сергейчо,колко ти струват разходките?И защо търкаляш кола+ шофьор само за една хубавица?Нали е криза?Престани да пръскаш държавни пари на вятъра-ще загубиш изборите.чичо КОКО
13
0
 
0
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 14 години
НЕКА ДА ПОМИСЛИМ ВЪРХУ БЕЗУМНАТА ПРИЧИНА ЗА КАТАСТРОФАТА СПОРЕД СЕРГЕЙКОВЦИТЕ.Сеатът е бил предприел неправилно изпреварване и се бил забил в последната кола от кортежа . Всеки който има шофьорска книжка , знае е че това е скалъпена история ....
12
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
плюс това - да не можеш да спреш, когато колата пред теб спира, означава едното от двете или и двете - или си карал съвсем долепен до него, или си бил с твърде висока скорост, така че извинението на тоя младеж е адски неадекватно.....