Прокуратурата поиска постоянен арест за 7 "октоподи"

Утре съдът ще гледа мерките им за неотклонение
11 фев 2010 17:22,
73
Прокуратурата поиска постоянен арест за 7 "октоподи"
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура поиска постоянен арест за 7 от задържаните в рамките на акция "Октопод".

Това са Алексей Петров – Трактора, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Утре софийският градски съд ще гледа мерките им за неотлонение.

Dnes.bg припомня, че при специализираната полицейска акция „Октопод“, която се проведе вчера в столицата, бяха задържани 13 души, а Антон Петров – Хамстера, който беше издирван, сам се предаде в прокуратурата.

Според разследващите престъпната група се е занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотици, с източване на средства от "Кремиковци", търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Зоолог звездоброец преди 14 години
Явно другите шестима не са октоподчета, щом ги освобождават. А от МВР не разбраха ли още преди арестите, че са мимикриращи калмарчета, сепии, или скаридки?
70
0
 
3
 
! Отговори
Редосеалка преди 14 години
Тиквата е приятел на трактора,какво очаквате-като операция комар на времето...един голям,голям.. х..й?!!
69
0
 
4
 
! Отговори
Комбайна преди 14 години
100% поне 50% няма да са в ареста ... начело с Трактора!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Операцията "Октопод" е театрална постановка според лидера на РЗС 11 февруари 2010 Според лидера на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев спецагентът Алексей Петров е арестуван, защото казал, че харесва тази партия заради нейната смелост да представя изобличаващи данни. Операцията "Октопод" е просто една "театрална постановка", посочи той. Яне говори пред симпатизанти в Бургас. Запитан дали РЗС е партия, създадена от ДАНС, той отговори, че тя е на над 200 000 български граждани и това според него плаши управляващите. Сигналът за източването на "Кремиковци" е бил внесен в прокуратурата от политическия съвет на РЗС, посочи Янев. Той лично информирал тогавашния шеф на следствието Бойко Найденов, който сега е заместник на главния прокурор. "ГЕРБ е проект на МВР и БКП и е последният политически мутант на криминалния преход в България", заяви Яне Янев. Според него... Прочитане на целия коментар Бойко Борисов не се държи като отговорен държавник и министър-председател, а като тартор на силова групировка. Истинският министър-председател в момента не е Бойко Борисов, а Цветан Цветанов, защото държи две трети от депутатите на управляващите, които са му лично предани. Те са на практика ядрото на бъдещата вътрешната опозиция на Бойко Борисов и много скоро ще започнат да говорят, смята Яне. Борисов по думите му изпитва кошмари от Цветан Цветанов, не смее да нито да му възрази, нито да каже каквото и да било лошо за него.
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
az se pobrkah, arestuvat samo na P, Petroff. ko staa, nasiat na4alnite se kazva Petr Petrof Petrof, nie mu vikame Petka Petata ***, zastoto toi pelte4i kato si kazva imeto.Dano go arestuvat i da go nabiata i da go naebyt. 5 *** sa tova, no i da go pusnat i nie da pobieme i tn 4e ne ni e plastal nadnicite ima niama 3 meseca, da go ***.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"7 октоподи" .........МАШАЛА!!!
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tezi izmisleni akcii se pravit s cel da manipulirat horata ito tezi hora v malkite gradove i selata zashtoto samo te mogat da im se varzvat na takiva piar akcii. vgolemite gradove horata znaiat za kakvo stava vapros.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tazi operacia triabvashe da e s imeto ... neudobnite... zanimavat ni s gluposti samo narejdat horata koito sam im neudobni tova e samata istina. kakvo stana s prestapleniata po dlajnost koito sasipaha cialata darjava-nishto. ani zanimavat s aleksei petrov. kakvo stana s ahmed dogan i sie nishto i nishto niama da stane. герб za nishto ne stavate makar che vi viavah i glasuvah za vas
63
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 14 години
naiven narod sme i taki si umirame..abe za rumqna Jeleva oburnahte turgovskiq zakon za da vidite kak e. Ami proverete v saita kkoi kakvo pritejava. Koi na kogo e prehvurlil ku6ti koli i vili Lesno e4ovek da go osere6i da go pokaje6 takuv kakuvto ti se iska za damoje6 da go olalpezi6 i nikoi posle da ne nmu vqrva. Pitam kude sa Kostov,gen.Atanasov, Cvqtko cvetkov, Bogomil Bonev . Sega seku draska bez da mu e qsno kvo stava. SeirPurvo da zadurjat demonstrativno, posle tursqt dokazatelstva. A l
62
0
 
2
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Много са далбоки раните.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-скоро по форума е пълно с хора близки до престъпниците
60
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
По -скоро е поредната пиарка.Малко прах в очите на хората ,нищо друго!Вече сме свикнали и е редно да измислят нов сценариѝ.
59
2
 
3
 
! Отговори
без преди 14 години
за това което изброиха по горе(Според разследващите престъпната група се е занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотици, с източване на средства от "Кремиковци", търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.) доживотна присъда,но това е БГ и те са приятели на ББ
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
утре ще си пият пиянето по кръчмите......
57
0
 
2
 
! Отговори
пак аз преди 14 години
е се пише 7 "октоподи"пак да ви поправяме!вижте речника:много (няколко) октоподи, но конкретно 2,3,..7 октоподАаман!
56
0
 
0
 
! Отговори
до 53 преди 14 години
Може и да си прав , аэ се самнявам , но пък и ти не можеш да си сигорен .Времето ще покаже !
55
0
 
0
 
! Отговори
до 53 преди 14 години
Може и да си прав , аэ се самнявам , но пък и ти не можеш да си сигорен .Времето ще покаже !
54
5
 
2
 
! Отговори
hah преди 14 години
DOBRE SI VAR6I RABOTATA BAT BOIKO SEGA E NARED AHMED DOGAN
53
2
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 14 години
Хубавото е че дори някое да посегне на Б.Б. , Цветанов ще обърне даржавата и обратно , Борисов не е сам , ако беше сам - "птичка пролет не прави" !
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аве толкова ли не разбрахте че тези акции колкото и да са зрелищни, трябва да се търси мотива за тях. а кой е той? дали от добро сърце и с мисъл за народа лошите трябва да се вкарат в затвора? ами не. истината е, че това е наказателна акция на Боко тиквата, който е доказана мутра. акция по изчистване на всеки, който би могъл да го застраши по някакъв начин. дори малките деца знаят че нашият премиер си е доказана мутра. той е срам за нас в Европа и света....няма нищо лошо полицията и баретите да извършват такива акции и лошите да си получат заслуженото. но това ли е мотива - не не е. ако тези хора не бяха заплаха за Боко тиквата дали щеше да се проведат тези акции - ами НЕ. и аз съм за такива акции. време е виновниците за всички престъпления да бъдат зад решетките. но някъв милиционер да ми прави нощта на дъ;готе ножове за своя угода, е това мен не ме радва. а той точно това прави. той се страхува от тези хора, които могат да сравнят Бойко със земястрахува се за своята власт в момента, защото знае че тези хора могат да го съборят. и се провеждат тези акции. а после излиза по медиите и се тупа по гърдите колко велика била нашата полиция. аве заради този *** се превърнахме в полицейска държава. и това става в Европейския съюз, през 2010г. хората осъзнаха каква беда си доведоха с избирането на милиционер4ето. хората разбраха какъв срам е това за нас. ако искаш боко да арестуваш истинските бандити, арестувай кварталните и едрите наркодилърарестувай хората източили България през последните 20 години, арести за хора от ДПС, от НДСВ, арести за Румен Петков, ппоцеси срещу Доган, арестувай сводниците. и сега знам какво да очаквам вечерта. боко няма да слезе от екран цяла вечер и ще лъже и лъже народа за да си вдигне вече мижавия рейтинг. е, наивници винаги ще се намерят, то се знае. все пак сме в България.